![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nimic din ceea ce se face, nu se face la intamplare. Totul are sens. Nu sunt de acord ca aceste lucruri sa se faca la vedere. Nastere Domnului, caci si acest lucru se petrece la proscomidiar, nu poate fi vazuta cu acesti ochi. E nevoie sa te unesti cu Hristos si asa ajungi sa vezi dincolo de paine si vin, trupul indumnezeit al lui Hristos. Asa ca nu intamplator au randuit Parintii ca aceste lucruri sa nu se faca la vedere, caci scopul nu e sa vad, ci sa ma unesc.
Dar e indicat sa se faca acest lucru macar o data pe an, intr-o seara, dupa vecernie, de catre preot in fata tuturor - cu scop educativ. Ca oamenii sa inteleaga simbolismul. Caci simbolul nu inchipuie, ci cuprinde realitatea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...tocmai de aceea sunt toate in altar ca sa tindem si sa vrem MULT mai MULT... Sf.Taine ne sunt ARVUNA vietii vesnice!!! Ni se dau din Sf.Altar prin Sf.Potir la Sf.Liturghie ca sa vrem sa ne unim cu Hristos!!! Sa fim constienti ca pe lumea asta nu putem intra in Sf.Altar, dar sa VREM sa ne unim cu Hristos si sa fim cu El acolo sus in Imparatia Sa!!! AMIN!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am o mica problema ...mama mea nu intelege de ce femeia nu are voie in Sf Altar si se poarta chiar nefiresc uneori neintelegand asta deloc,eu personal ma gandesc ca stie Dumnezeu mai bine de ce nu avem voie si imi este suficient nu simt nevoia de argumente eu accept aceasta stare ...ce ii pot spune mamei mele care este chiar considerata o Sfanta de cei ai casei si in mod clar nu ma aproba pe mine in nimic ,dar eu vreau totusi sa o ajut sa inteleaga... Exista clar unele scrieri vechi prin care femeia chiar avea voie acolo? si apoi a fost retrasa voia... ea sustine ca a citit mult si o cred...doar ca eu nu stiu ce carti citeste ea si de unde se inspira ,tinde sa imi vorbeasca si despre nu stiu ce conspiratii ale Vaticanului ...devine uneori chiar suparator pentru mine de ce cu atata ardoare sustine niste chestiuni scrise intr-o carte publica pe care Vaticanul clar nu o recunoaste ,,,in fine ajutati-ma va rog frumos sa ii dau un raspuns pe masura ,ma iertati daca nu ma fac inteleasa ... Va doresc sa aveti ce Domnul isi doreste pentru voi ! PS : Spor duhovnicesc
"Iata, Eu va trimit pe voi ca pe niste oi in mijlocul lupilor; fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16 "Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh. Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Catapetesma - o alta problema interesanta de discutat, mai ales pe acest topic. Nici ea nu exista la inceput. Din ce in ce, oamenii au simtit nevoia sa ascunda, sa faca Taina vizibila ca Taina de nepatruns, cand ea de fapt prin insasi fiinta ei nu are nevoie sa fie ascunsa ca sa fie taina. S-a constituit apoi simbolismul iconostasului, care are importanta lui, insa si lipsa lui ar avea o alta importanta. Eu sunt pentru iconostas, dar mai usor, mai transparent, nu masiv si imposibil de patruns cu privirea. Un iconostas care sa dezvaluie invaluind- de exemplu fara perdele sau scund.
|
|||
|
|||
![]()
Geo, ma faci sa rad, cum adica, in Sf. Munte nu are voie sa intre nici Paraclisierul in Sf. Altar.
Pai, asta este indatorirea lui, sa pregateasca intreaga Biserica pentru Slujba .
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 05.11.2009 at 12:35:18. |
|
||||
|
||||
![]()
Da sora mea, nu are voie sa stea in altar, ci doar atat cat are treaba, cat pregateste cadelnita, sau taie anafora sau sa aprinda candela de pe Sf.masa si din Sf.Altar, s.a.m.d apoi iese din Sf.Altar si ramane in strana de langa Sf.Altar!!! Tare m-am mai minunat de aceasta, am cugetat si le-am dat dreptate... nici preotul (staretul sau alt Ieromonah), NU se ating de Sf.Masa decat numai de mare nevoie!!! in rest NIMENI nu are voie sa intre in Sf.Altar fara de binecuvantarea staretului!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Aha, deci are voie...intelesesem ca nu are voie deloc sa intre in Sf. Altar. Cred ca toti au inteles acelasi lucru.
Oricum, important este ca intra, cat sta sau nu, nu cred ca mai are vre-o relevanta si, sincer, nici nu-i prea vad rostul acestei insemnari. Stiam cam cu ce treburi ar trebui sa intre in Sf. Altar, tocmai de aceia nu intelegeam sensul restrictiei totale, dupa cum se intelesese initial.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 06.11.2009 at 11:20:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa ar trebui sa asculte mai mult decat sa judece. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
cat de urat spus.. "acel lucru"... cu asemenea gandire din partea barbatilor, nu-i de mirare ca a aparut miscarea feminista.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul care nu ajuta la nimic | Delalucaci | Postul | 28 | 10.11.2014 08:56:28 |
OAIA RATACITA - Cum putem ajuta un om care si-a pierdut credinta? | maria32 | Generalitati | 5 | 01.02.2013 11:31:53 |
un sectant care se rusineaza in fata preotul in legatura cu Taina Botezului | vidoveczandrei | Secte si culte | 861 | 29.08.2011 19:03:25 |
Preotul care calca pe locurile bolnave | cozia | Preotul | 29 | 28.10.2009 14:56:51 |
Daca puteti ajuta...un om care are nevoie de ajutor... | pacatoasa | Umanitare | 0 | 13.10.2009 20:01:26 |
|