![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
I-am promis public asta lu Pisica de top :) O sa ma tin de cuvant .Culmea este ca tin la el pt ca este simpatic si are umor dar eu ma aprind rau cand cineva il contesta pe Hristos.Nu am zis ca sunt un crestin perfect da ma gindesc sa trec la baietii lu colaps daca ateii mai trag cu mitraliera evolutionista in obrazu lu Hristos.. :))
Cel de sus sa fie alaturi de noi toti. Bye Last edited by Scotianul; 17.06.2010 at 19:20:59. |
|
|||
|
|||
![]()
"Prietenia consta in a face oamenii schimb de inima unul cu altul, pentru ca impreuna sa patrunda Taina lui Hristos. Numai un prieten poate fi atat de atent incat sa poata lua totul din inima altuia, sa-si insuseasca continutul inimii altuia integral si sa-l duca mai departe. Numai un prieten poate face asta, prietenul care are atentia suprema, avand incredere deplina in faptul ca cel ce-i vorbeste, din dragoste ii vorbeste. Prietenul iti crede dragostea, ceilalti mai putin." (parintele Miron Mihailescu)
|
|
|||
|
|||
![]()
Am auzit ca esti de acord cu evolutionismul si ca te convertesti la ateism :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si, ca sa ma intorc la subiectul topicului, ce credeti ca i-ati raspunde paganului omorit de Moise la intrebarea din titlu? |
|
|||
|
|||
![]()
Nici pe departe.Nu prea merg pe la nici un fel de biserica , am studiat cu ajutorul lui Dumnezeu.Dar totusi sunt om si posibil sa ma insel in unele afirmatii.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
draga topcat incep cu a doua intrebare. sper sa ai rabdare sa citesti tot. Ma intrebi de ce l-a creat Dumnezeu pe cel ucis de Moise? Si iti raspund: Din acelasi motiv pentru care ne-a creat pe toti si pe fiecare in parte. Stii ce nu inteleg eu la tine? De ce nu folosesti toate datele pe care le-ai primit pana acum pe aici pe forum, care sunt ca niste piese intr-un puzzle urias si sa incepi sa le pui frumusel cap la cap? Ia vezi, nu se clarifica chiar nimic-nimic cu cate piese ai pana acum? sau nici nu te intereseaza sa le imbini? Uite, o piesa superba din puzzle ti-a dat Erethorn cu vreo cateva postari mai sus. „Dumnezeu ne-a facut din iubire. Pentru ca atunci cand detii ceva bun, iar Dumnezeu detine, in fiinta Sa, tot ceea ce este bun, dragostea te indeamna sa-l imparti. Dumnezeu imparte, din dragoste, ceea ce este El; dar mai inainte de a imparti, trebuie sa ai cui imparti”. de asta ne-a facut. Asta e valabil pentru toti, indiferent daca unii se simt nedreptatiti in fata unora privilegiati. E si pentru regi si pentru cersetori. Nu e asa de important sa ai carti bune, ci sa le joci bine pe cele pe care le ai. Alte piese din puzzle, sunt cele referitoare la conceptia despre viata, moarte, suflet nemuritor si vesnicie. Ti-am mai zis pe alt topic cate ceva despre cum intelegem noi moartea raportat la cum o intelege Dumnezeu care are toate datele problemei. Radical Diferit!! Topcat draga, pentru a nu stiu cata oara mai zic si eu ca nu ma doare tastatura, viata de aici si de acum (in conceptia aratata de Hristos), e o secventa infinitezimala, limitata cam cat a-i deschide si inchide o paranteza, in raport cu vesnicia si cu ceea ce are Dumnezeu pregatit: „cele ce ochiul n-a vazut si la inima omului nu s-a suit, acelea le-a gatit Dumnezeu” ... pentru cei ce vor sa le primeasca, desigur. De abia dupa ce se inchide paranteza, trecem prin poarta numita moarte in dimensiunea infinita. La unii, paranteza se inchide de batranete, la altii se darama de boala, la altii ca au fost omorati etc. etc. Insa, indiferent de felul mortii, fiecare are parte de o una. E singurul lucru sigur pentru cei care nu cred si in Inviere. La intalnirea cu Dumnezeu mergem toti - (asta ne-a spus-o Hristos si Il credem pe cuvant). si cel ce a crezut si cel ce n-a crezut, si cel ucis si cel ce a ucis. A mers si Moise, a mers si cel ucis de Moise. Ei, acolo aflam daca viata, asa cum am trait-o, coincide cu inscrisul din constiinta asa cum a propus (nu impus) Dumnezeu pentru noi si acolo o sa ne dam dureros seama ce prosti am fost ca n-am tinut (mai mult) legatura cu El. Deci moartea in sine nu e o mare tragedie, decat daca am vietuit impotriva lui Dumnezeu si nu i-am cerut iertarea. Ai citit marturii despre mucenici carora nu le pasa ca sunt schingiuiti si omorati pentru credinta, pentru ca ei isi doreau sa ajunga cat mai repede la Hristos? Si au murit iubindu-i pe schingiuitori . Stiu, pare nebunie curata dar e o realitate. Beware, sa nu confunzi iar cu sinuciderea !! Ca diavolul plagiaza martirajul si il face sa para sinucidere si jertfa lui Hristos o face sa para o tampenie absurda. Asta da contradictie ce sfideaza logica! sa-i iubesti pe cei ce te omoara in chinuri! Dincolo de logica lumii acesteia insa, incepe logica Logosului. Ma intrebi pe mine ce i-as spune celui ucis de Moise si anume de ce a fost creat de Dumnezeu? Pai, ce poti spune unuia care a murit? Afla el singur, imediat ce iese pe poarta-moarte. De fapt, trupul ii ramane aici iar sufletul e cel ce afla. Si cand o sa vada in ce ALTFEL DE DIMENSIUNE a ajuns, nu stiu cat o sa mai conteze felul in care a murit si a ajuns acolo, fie ca a fost omorat, fie altfel. Disclaimer- de aici se poate intra in zona speculatiilor gen matrix si in ortodoxie evitam asta. Ideea e ca la intalnirea sufletului cu Dumnezeu, aflam raspunsul definitiv si fara echivoc la sensul vietii. L-a aflat si Moise, l-a aflat si cel ucis de Moise, si fiecare isi primeste pedeapsa pentru rele si rasplata pentru bune. Poate cel ucis de Moise a ispasit prin suferinta indurata vreo vina si Moise la randul lui a fost judecat. God knows. In ce ne priveste pe noi, daca inca de aici si de acum din viata asta cat o paranteza, nu tinem cont de ce a zis Hristos pt. ca sa ne stabilim cat de cat sensul vietii, tocmai in ideea ca la capatul ei ne asteapta continuarea in vesnicie, ce sa zic? O sa avem A HUGE SURPRISE! Raspunsul meu la dilema ta cu contradictia „a ucide versus a nu ucide” e indirect, asa cum nu-ti place tie, pentru ca tu pui o intrebare in forma de clepsidra iar raspunsul e in forma de minge (metalingvistic vorbind). Daca crezi ca poti inghesui mingea sa treaca prin clepsidra fara sa o modifici, ce sa zic...? Mizez pe inteligenta ta si te las pe tine sa iti alcatuiesti raspunsul din ce am zis pana acum. Dar, Topcat, in principiu cred ca asta tine mai ales de perceptia noastra asupra mortii asa cum am zis pana aici, dar si de multele aspecte ale limbajului antropomorfic in care a fost scrisa Biblia (prin care i se atribuie lui Dumnezeu trasaturi specific umane) dar si de cheia de interpretare. Daca nici acum nu se mai adauga o piesa in puzzle-ul tau, ma intreb de ce nu te duci sa intrebi niste exegeti? ca eu am alt gen de paradoxuri. Ii las pe altii competenti sa se pronunte. pentru mine mesajul scripturii nu a ramas blocat la limbaj, ci a trecut in metalimbaj. Si asta iti sugerez si tie. Tot ce avem nevoie (noi cei de dupa nasterea lui Hristos), pentru ca sa ne prezentam cat de cat onorabil la intalnirea de la capatul vietii, se gaseste scris in Noul Testament si inscris in constiinta. plus cele scrise pe tema mantuirii de unii ce Il au pe Duhul Sfant in ei mai mult decat multi dintre noi. Totul incepe de la credinta. Si in esenta, credinta e o arta: arta de a nu ne limita la lumea vazuta. arta de a ne astepta ca dincolo de moarte sa-L intalnim face to face pe Cel-pe-care-vrem-sa-L-inghesuim-in-clepsidra-mintii-noaste-inguste. Alcatuieste-ti puzzle-ul propriu din piesele din NT si cele cu care esti de acord deja si lasa-le deocamdata pe cele contradictorii din VT. Daca la sfarsit o sa-ti lipseasca cateva piese, o sa le scoata Dumnezeu din maneca, o sa-ti zambeasca cuceritor si poate o sa-ti zica „topcat (adica pe numele de botez), greu ti-a fost sa izbesti cu piciorul in tepusa !” Hai, ca ma opresc, ca nu o sa fie ca in eseul meu ieftin , ci cum nici nu ne putem inchipui. dar ideea e aceeasi. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu crezi ca si iubirea o intelegem radical diferit de cum o intelege Dumnezeu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La inceputul timpurilor D-zeu era singur.Stia ca e minunat/imaculat/bun si insirati toate calitatile care le vreti voi in continuare.Dar toata aceasta stiinta era teorie, nu putea sa practice aceste calitati, ca nu avea cu cine. Ca o parenteza trebuie spus ca in afara lui D-zeu nu exista nimic, doar el sub forma acelui punct energetic ,acea particula care a trecut prin procesul numit azi Bing Bang si a creat universul.Prin consecinta logica rezulta ca universul cu tot ce exista in el(galaxii,stele, planete,animale,plante si oameni) e de fapt chiar D-zeu, particele de D-zeu si nu entitati create din D-zeu din nimic.De ce a facut D-zeu asta? Ca sa se cunoasca pe sine insusi prin experienta.Experienta fiecarei particele care experimenteaza intregul, sau parte din intreg. Exemplu: a vrut sa cunoasca prin experienta ce inseamna bunatate pentru ca stia doar teoretic ce inseamna.Dar cunoasterea experimentala nu se poate face fara a crea posibilitatea aparitie si efectelor contrare.Adica nu poti cunoaste/aprecia bunatatea in absenta a ceva contrar.In cazut nostru rautatea.Sau nu poti cunoaste lumina in absenta intunericului, sau nu poti cunoaste senzatia de cald in absenta senzatiei de rece, samd. Ca si concluzie: totul si toate fac parte dintr-un plan divin.Nimic nu e la intamplare.Totul se petrece in concordanta cu planul. |
|
||||
|
||||
![]()
Delia31 draga,
te rog mult sa continui sa postezi. Nu stiu cat se foloseste topcat, da' eu stiu ca ma folosesc. La varsta mea nu mi-e rusine sa spun ca am ce invata de la tine. Ai o caldura si o claritate in acelasi timp, in tot ceea ce spui. Si o rabdare si o bunavointa si intelegere si...si.. Unii vorbesc numai in citate, altii arunca cu anateme, unii fac judecati, altii vorbesc discutii, etc, dar sunt si multi cu har. Esti dintre cei cu har. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 13:52:13 |
|