![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Scotianul; 17.06.2010 at 16:45:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici tu, banuiesc, nu ai intrat pe forum in vederea convertirii, sint sigur ca si tu ai puncte de vedere diferite cu ortodocsii. Daca gasesti ca sadim indoiala in sufletele celor care cred, probabil ca asa e. Sint sigur insa ca, cu toata indoiala, nu au inceput sa dea in cap la oameni. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am venit in scop distructiv ci constructiv(ma auziti dl/dna Zarahustra?)si in plus cred ca toti crestinii ar trebui sa ne unim.Dar nu prin cretinismu de ecumenism(si iar am spus asta public)ci ne vom uni doar cand Cel de Sus va hotari asta. Trebuie sa intelegi ceva Topcat.Credinta nu este subiect de talkshow.Este ceva tainic,care implica sufletul si viata celor care cred,sperantele lor.De aceea este greu ca ateismul si Credinta sa coexiste.Iar genul de dialoguri de aici>maresc prapastia.Daca intelegeti ce vreau sa spun>bine.Daca nu>asta este,nimic nou pe ,,frontul Credinta vs ateism"(era o metafora dupa cartea lui Remarque). Bye Last edited by Scotianul; 17.06.2010 at 17:25:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1.atrocitatile din Biblie sint invataminte pentru cititorul de azi 2.ca oricum ele sint mai blinde decit ale paganilor vremii Ramine totusi intrebarea daca Dumnezeu i-a spus lui Moise sa omoare sau nu. Citat:
p.s. explicatia lui Kuraev arata, inca odata, asemanarea intre Moise si Hitler. In sensul ca comportamentul lui Hitler ar fi fost perfect justificat si metodele identice daca traia pe vremea lui Moise&co. Si sa dau si un citat, sa nu se zica ca vorbesc aiurea: "Este frumos fructul? Da. Atunci nu are rost sa condamnam acele altoiuri prin care gradinarul a facut sa creasca acest fruct." Cu alte cuvinte, nu conteaza citi au suferit inainte, important e sa ma mantuiesc EU. Last edited by topcat; 17.06.2010 at 18:09:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pt 1 si eu repet intrebarea>ai verificat in literatura religioasa daca exista raspuns la intrebarea ta?Ai incercat sa intrebi un preot?Asa..de curiozitate. Pt 2>Credinta este ultima care conduce lume actuala.Lumea este din ce in ce mai distanta fata de Credinta.Credinta nu este o regula pt ca nu ma obliga nimeni.Este alegerea mea libera.Nu sunt obligat de oameni.Cel de Sus mi-a spus ce inseamna asta dar chiar si asa am liberul arbitru de a alege calea cum vreau eu.Pe mine nu m-a obligat nimeni sa cred.Am ales eu.Ref la fraza ta de final>pai tu nu crezi.Cum sa fie sufletul tau in joc?Pai ai suflet daca nu crezi?Sau ai doar viata?Cum sa fie viata ta in joc daca tu esti convins ca nu exista Dumnezeu?Esti liber omule sa faci totul! iti este permis orice.Nu te tine nimic.Las ca o sa stau eu ca fraieru sa respect reguli de acu 2000 de ani ca sa ai tu cu cine sa te contrazici pe teme religioase :) O sa postez cand voi putea o critica a ateismului.Da nu iti spun cine a scris-o.Eu personal am terminat sa mai ma contrazic cu ateii.Iti dau cuvantul meu in mod public.Sa va contraziceti cu cine vreti voi.Subsemnatu este(stiu eu ce spun)>cumva ,,tradator"pt unii protestanti, ,,eretic" pt catolici(nu neaparat cei de pe forum) si ,,lup in blana de oaie"(posibil ,,sectar"/,,sectant") pt ortodocsi(nu pt toti).Pt atei sunt diliu care se contrazice de unu singur cu ei.Prin urmare nu am solicitat nimanui ajutor sub acest aspect constiient fiind de aceste lucruri. Topcat orice discutie de acest tip ma face sa cheltui bani pe Algocalmin si am alte planuri cu ei ca de ex>am cumparat (dupa multe economii)editia completa a Septuaginta sub coordonarea lui L.Badilita.Asa ca ma retrag la studiu si iti doresc ce-mi doresti tu mie si sa ti-se intimple tie :) Acu depinde cat de ,,crestin"esti ref la mine... :))Glumesc.. Bye |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu vorbesc numai de Credinta in sensul de credinte in deitati. E viata mea si a copiilor mei in joc. Mai precis a modului de viata, care depinde de decizii irationale. Oricum, iti multumesc ca imi tii de urit, chiar imi face placere sa discut cu tine :) Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci trebuie sa respectati taierea mainilor celor ce fura. Trebuie sa intelegeti ca femeia este inferioara barbatului iar acesta are dreptul la un mic harem. Si in fond lumea musulmana este atat de oropsita in prezent. Fiti deschisi la minte, intelegeti ca fundamentalistii sunt niste oameni disperati ce lupta pentru o cauza dreapta.Trebuie sa intelegeti ca Profetul lui Alah a scris o carte numita Coran ce nu poate fi pusa sub nici o forma la indoiala. Nu va cer sa renuntati la crestinism, cum nici dumneavoastra nu imi cereti sa devin crestin. Dar trebuie sa intelegeti de asemenea ca Isus nu este fiul divinitatii in islam. Si sa respectati si asta. Si pedeapsa cu moartea pentru adulter din unele tari islamice e gresit inteleasa. La fel si spanzurarea homosexualilor.Defapt unii spun ca sunt falsuri si propaganda, poate asa si e. E defapt o mare neantelegere. Islamul trebuie trait, nu rationalizat. Cand se aude chemarea la rugaciune din moschee cu cata bucurie tresalta inima unui musulman. Cu cata senina candoare se inchina atunci el spre Mecca. Dumneavoastra nu veti ingelege niciodata asta. Sunteti un necredincios si cel mai probabil asa veti ramane. Dar va rog sa nu adoptati o atitudine distructiva fata de islam. Nu cumva sa indrazniti sa huliti numele lui Alah. E nevoie de dialog intre toti oamenii, in fond islamul nu inseamna doar teroristi, ci si o vasta cultura (sunt sigur ca o cunoasteti poate chiar mai bine decat mine) . Cand pretindeti respect automat pentru religie il pretindeti implicit si pentru islam si orice religie a existat vreodata. De ce? pentru ca nu se poate afirma obiectiv vorbind ca una este mai reala decat alta. Lumea si istoria e plina de adevarati credinciosi si de adevarate credinte.Si mai toate au lasat in urma destule razboaie si devastari comise de unii membri ai lor (evident ceilalti membrii au sustinut atunci sau mai tarziu ca acestia nu erau adevarati credinciosi). Iar ca un om ce se doreste a fi si un fin intelectual poate ar trebui sa observati asta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Interesanta diversiunea dar va/le lipseste ceva:Mantuitorul >,,Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.Dacă M-ați fi cunoscut pe Mine, și pe Tatăl Meu L-ați fi cunoscut; dar de acum Îl cunoașteți pe El și L-ați și văzut."(Ioan 14:6-7)si asta pt ca ,,Și întru nimeni altul nu este mântuirea, căci nu este sub cer nici un alt nume, dat între oameni, în care trebuie să ne mântuim noi."(Faptele Apostolilor 4:12).Sfanta Scriptura este intangibila pt mine domnule/doamna.Dar chiar si asa(ma mai postat asta)cum oare ne va judeca Dumnezeu?Oare cum ii va judeca pe cei care nu cred in Hristos sau pe cei care nu L-au cunoscut pe Hristos?Ar fi ciudat sa-i judece dupa o regula pe care nu o stiau..nu credeti?Hai sa vedem ce zic ortodocsi daca dvs>ateu si eu>protestant suntem pe aici http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm Daca ati sti raportul evrei-musulmani dpdv biblic poate ar trebui sa le propuneti si lor ce mi-ati propus mie.Sa-mi spuneti ce raspuns ati primit. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu daca trebuie sa gandim in termeni ultimativi. toti suntem inca pe cale, nu toti pot spune da sau nu asa usor. plus ca de abia la final putem trage concluzii. pana atunci multe se pot schimba. in fond, chiar si un antiteu sau ateu versat aflat pe un forum de genul asta (fie cu o agenda ascunsa sau pe fata) e in planul lui Dumnezeu si nimic nu se intampla fara o finalitate. poate sunt si atei de aia care in era chat-ului nu prefera sporovaiala si inainte de a lansa 5 mii de intrebari, tac si citesc ce s-a scris pana acum pe diverse topicuri si incep sa caute si prin carti. In afara de faptul ca ne risipim inutil in discutii sterile, in locul unui dialog viu cu Cel Viu, cine stie,.... poate cand va veni vremea decantarilor si o sa fim pusi in situatii dramatice, o sa ne amintim si noi si ateii, macar esenta – ca fara Dumnezeu totul e absurd. De fapt din intamplarile vietii invatam cel mai mult. Ca asa cum e, viata fiecaruia, intre nastere si moarte nu e altceva decat intervalul daruit noua de Dumnezeu ca sa-i raspundem la iubire. Unii sunt mai prompti, altii mai lenti. Dar Dumnezeu are rabdare cu fiecare. Noi de ce n-am avea unii cu altii? El stie ca multa vreme nu avem urechi de auzit, dar cand din vina noastra o sa ne vina suferinte fizice sau sufletesti, Dumnezeu le ingaduie pentru ca ele sunt ocazii sa ni se desfunde urechile si sa ne intoarcem la El. Ideea e sa nu ratam intalnirea macar atunci. |
|
||||
|
||||
![]()
Omule din Țara de Sus,
Zis-a Apostolul: "să nu apună soarele peste mânia ta". Vezi, mai e un pic și apune soarele. Pax tecum, M.D.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 13:52:13 |
|