![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sangele a venit sub forma vinului , ca tot vroiati voi minuni. Deci tocmai L-ai marturisit pe Hristos !!!!!!!!!! Caci daca e mare pacat sa bei sange de om , atunci recunosti ca ce se bea la Euharistie e sangele prefacut in vin ! Mai e un singur mic pas , sa bei acest sange cu oroarea incalcarii prescriptelor medicale si a unei porunci iudaice si o sa fi cel mai credincios printre noi. Pentru ca prin scarba sau revolta ta vei dovedi ca ai baut cu adevarat sange ,nu vin |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si eu am avut astfel de ganduri, ca nu prea semanau deloc ce propovaduisera amandoi , doar ca dragostea lui pentru Hristos m-a convins totusi ca nu a fost un deturnator. Dar sunt curios daca in afara de chestiile astea care le tot repeti cu bani si corporatii , ai anumite alte observatii ? In principiu, ar trebui analizata mai mult invatura Ortodoxa sau Evanghelia, atunci cand discutam despre crestinism, ca altfel ne oprim doar la aspecte superficiale .,la cercul obsesiv al fiecaruia , mult sub posibilitatile noastre de iubitori de intelepciune ca noi Eu cand ma plictisesc de mine,sau de morisca ideilor mele, pun mana pe catehism, sau ceva mai accesibil , si parca intru in alta lume. Lumea agitata a gandurilor mele, care difera f putin de lumea voastra, acelelasi indoieli si dorinte de adevar , capta dintro data precizie matematica, datorita a ce citesc, si dovezi care eu singur nu le-as putea niciodata gasi in mine. Deci hai sa citim cate un capitol si sa il comentam. Cred ca ar fi mult mai util dezvoltarii noastre, decat sa ne invartim de ani intregi pe aceleasi idei ,care ceilalti cu greu ni le suporta. Vorbesc de mine nu de voi .... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu se mai fac jertfe de sânge dar se mai taie animale și se dăruiesc pt ispășire.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau nu l-a construit Solomon ?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Să nu uităm nici o clipă ca satana conform apostolului se poate transforma în înger de lumină, DECI fii extrem de vigilent și atent, Treaba constă ca satana poate apare precum Dumnezeu, așa cum își și dorește el. Cum îi zicea lui Iisus când îl ISPITEA: Mi-e să mi te închini, nu lui Dumnezeu. Eu sunt Dumnezeu! Intelegi oare? Iar acum noua intelegere cu Papa ne îndeamnă sa-l întâmpinăm pe Mesia universal împreună cu iudeii și toate religiile. Adică împreună cu cei care l considera pe Iisus un Mesia mincinos. Când trec preoții creștini prin Ierusalim și le mai flutura crucea, tinerii locali scuipă în spatele lui. Știai asta? Tu îți dai seama ce se pregătește? Și mai ales de către cine? Din nou, diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt și I-a arătat toate împărățiile lumii și slava lor și I-a zis: „Acestea toate Ți le voi da Ție, dacă vei cădea înaintea mea și mi te vei închina.” ..așa cum Toate ACESTEA mi au fost date mie!” Și ce anume sunt toate ASTEA menționate de satana?: SLAVĂ BOGĂȚIILE PUTEREA Caracteristicile de bază a împărăției mamonei pe pământ, și pe cine vezi ca este sclavul ( religiile) acestor dorințe știi și cui slujesc. Devine imediat clar ca bună ziua. Având mereu acest scut ridicat, îți poți da seama imediat dacă interlocutorul tău vorbește ca un adept al poruncii IUBIRII ȘI A INIMIIsau vorbește cu cele trei …de mai sus în MINTE. Iar astea se simt și când citești comentarii, sau stai și asculți conversații. Ce bine ar fi fost să nu fie slava, bogăția, și puterea motivul fundamental pentru care aleargă marea majoritate ci să fie CERUL… Înainte de TOATE Căutați împărăția cerului și restul vi se va adăuga… Asta-I de fapt BELEAUA NOASTRĂ COLECTIVĂ… care constă în ce împărăție căutăm pe Pământ? AICI ESTE MAREA NECONCORDANTA cu ce este scris! Iar proorociile, care-s un proces continuu, nu justificările de servici a lipsei lor, vindecarile( nu leagănele emoționale) ci vindecările clare DE ȚESUT CELULAR , lecuiri de tip hristic, și minunile sunt esențiale în întărirea noastră și căutarea ÎN PRIMUL RÂND A Împărăției Cerurilor, nu a bogățiilor și a puterii lumești, în ideea ca lasaaaaa, asta mai întâi și după mai văd eu cum o dau cotită.. Absența lor denotă ca ..fraților, cam bâjbâim…și nu este bine. Musai, dar neapărat trebuiesc cerute de către credincioși. Doamne da! De-asemenea unde sunt Maslurile în spitale, la pacienții noștri terminali, pe coridoarele înțesate cu pacienți oncologici, sărmanii de ei. Oare zmeii noștri foarte vocali au fost vreodată să i vadă? Ferească Dumnezeu!
Revelația monumentală oferita nouă RECENT de Dumnezeu drept dovadă a revărsării DUHULUI SFÂNT: Poveștile despre Baba Yaga , Hansel și Gretel, Scufița Roșie, vampirii șamd nu numai ca sunt reale și DOVEDITE ci se și derulează de sute și mii de ani pe Pământ. SĂ LUĂM AMINTE…ca negreșit vor urma altele! Last edited by cozia; 22.04.2026 at 05:11:34. |
|
|
|||
|
|||
|
Invatatura lui Iisus si a Bisericii e mult mai complexa decat acest singur aspect ca am trai intr-o lume controlata de mamona si de bani.
E doar un efect aceasta dominatie a raului care il putem vedea toti,fie sub aspectul dorintei de putere fie al ereziilor. Care e insa cauza? Cauza e exact neaceptarea lui Hristos , preluarea poate a unor elemente si adaptarea lor, sau refuzul explicit de a Il urma. Una din caile de a il urma partial, este accentul pe puterile proprii, ingrijorarea exagerata, adaugarea altor griji decat e necesar, altor salvari decat ne-au fost date. In general ,exacerbarea rolului opiniilor personale in mantuirea noastra. Noi am vrea sa ne salvam pe noi sau lumea, dar de unii singuri, fara a face apel la Hristos si la ajutorul Duhului din Biserica , inventand pronbleme pentru noi insine si apoi luptandu-ne sa iesim din ele "Cine va vrea sa isi salveze sufletul il va pierde!" De regula sunt urmatoarele categorii de oameni -care cred doar in stiinta ,fara a accepta divinitatea (divinitatea lor tot exista , se chiama lumea, partea placuta a mamonei) -care cred in diferite religii dar nu sunt convinsi ca unicul Adevar este Hristos -care cred in Hristos ca unic mantuitor , dar nu stiu care religie sa o urmeze, sau daca nu cumva ar trebui sa aiba propria opinie in afara cultelor existente -care cred in Hristos si in ajutorul Duhul Sfant dat incepand de la Biserica primara, continuand pana in zilele noastre, neschimbata Tu in care categorie esti? Eu am fost in a 3-a spre a 4-a , adica credeam prea mult in mintea mea, desi credeam si in Biserica unica. Acum tot cred si in eul meu , dar parca se dezvolta mai liber eul meu acceptand ajutorul Duhului in Biserica,fara de care mintea mea singura e doar ratacire |
|
|
|||
|
|||
|
Mereu după ce am revenit la “Credință” , și am abordat din nou,inclusiv Creștinismul, Iisus niciodată nu “m-a dus la biserică” și nu m-am oprit doar la un concert creștin pe stadionul , convertire in masă sau o liturghie în miez de noapte!
Însă întotdeauna am ajuns la Iudaism și Islam. Ce a fost înainte și după El! Practic reperul pentru mine este Iudaismul, așa cum am tot spus-o,și formă ideală o da in prezent Islamul! Așa cum am spus pentru Mine Dumnezeu a fost prima dată cel care vorbea direct cu poporul! Un alt aspect interesant este doar în Iudaismul Rabinic,ce fac eu de atâția ani pe forum și nu numai, adică veșnică lupta, analiza, căutare etc. Doar în iudaism este văzut ca ceva “bun”! M-am mirat și eu, fiindcă în creștinism și Islam as fi condamnat la moarte pentru așa ceva! Fiindcă caut, fiindcă nu sunt de acord, fiindcă pun la îndoiala etc! În Iudaismul Rabinic,o dezbatere onestă despre Dumnezeu este considerată ADORAȚIE! Ba chiar “cuvintele lui Dumnezeu celui viu”! „Machloket l'shem Shamayim” (Disputa de dragul Cerului) Iar Talmudul este exact despre așa ceva, debateri între rabini! Sau Tradiția Iudaică! Citind Talmudul, îmi găsesc acolo chestii care fierb în mine și care nu-și găsesc răspuns altundeva! Conform unor rabini,nici măcar Dumnezeu nu mai are dreptul să intervină peste Revelația Sa! Singura autoritate este Intelectul celor peste care s-a Revelat! Dacă Dumnezeu intervine și modifica ce a Revelat practic s-ar contrazice, ceea ce ce este imposibil. Iar aici unde apar și există aceste contradicții,ei bine aici intervine intelectul uman și Interpretează! Dacă în Creștinism acestea sunt văzute că lupte, ispite, demoni, erezie,etc… În iudaism sunt văzute calități necesare pentru a înțelege REVELAȚIA! Vreau sa spun că aceasta viziune a iudaismului rabinic îmi aduce deseori un confort și liniște și un teren unde să nu mă mai simt fugar,rebel fără cauză sau un bau bau care pare distructiv sau un spirit neliniștit! Practic Iudaismul este un monoteism “open source”, că de aia s-au desprins și restul din el. Noi trebuie să înțelegem de ce Iisus, nefiind preot levit era numit rabbi sau învățător și de ce predica in templu! Matei 21:23 VBRC2020 [23] După ce a venit în TEMPLU, în timp ce ÎNVĂȚA, s-au apropiat de el ARHIEREII și BĂTRÂNII POPORULUI și i-au spus: „Cu ce AUTORITATE faci acestea și CINE ți-a DAT această AUTORITATE?”. Nu doar eu pun acesta întrebare,ci chiar Preoții Leviți l-au întrebat extrem de concret,nu doar filosofic! Multe traduceri folosesc “putere” ,de unde ai tu această putere.. Însă el a fost întrebat concret cine l-a autorizat să Predice! Fiindcă și atunci aveai nevoie de un fel de “hirotonire” pentru așa ceva, numită Semikhah, dată de un alt învățător. Pe timpul lui Iisus existau Kohanin, adică preoția levita ereditară.Practic trebuia să te naști pe linia lor ,LEVI,altfel nu puteai fi preot.Acestia se ocupau de RITUAL. Iisus nu era din Levi,cu din Iuda! Deci nu era din neamul preoților. Însă mai existau și Cărturarii și Fariseii,care în creștinul sunt văzuți ca “ceva rău”. Ei bine ei, practic sunt descendenți rabinilor de astăzi,nu fac parte din preoția levita,care azi nu mai funcționează,și aveau rolul chiar și pe vremea lui Iisus,de a predica oral Torah oamenilor. Iisus era considerat un astfel de Rabbi sau învățător de Lege, însă fără a fi “investit” oficial de altcineva. Ioan 7:15 VDC [15] Iudeii se mirau și ziceau: „Cum are omul acesta învățătură, căci n-a învățat niciodată?” Practic pentru ei Iisus era un autodidact! Însă iudaismul permitea bărbaților să citească din scripturi și să le comenteze in spații publice! Dacă aveai succes și audiență erai recunoscut ca Rabbi,deci nimic ieșit din comun! Tocmai de asta Iisus era invitat deseori sa predice chiar în sinagogă de hazzanul sau “șeful” sinagogii! O altă categorie de persoane însă mai aveau dreptul să predice și anume cei care pretindeau a fi Profeți, fără a aparține celorlalte categorii menționate anterior! Problema era că Iisus era văzut uneori ca Rabbi sau Învățător de Lege, uneori era văzut ca Profet și alteori ca Mesia! Pentru un Rabbi,era ceva obișnuit să aibă ucenicii “talmidim”,care să-l însoțească. Iisus acționa fara investire, adică hirotonire și fără a face trimitere la alti rabini. El mereu vorbea din propria autoritate! Desigur nu era ceva ieșit din comun ca fiecare să aibă propriile interpretări, așa cum am spus iudaismul încuraja asta, însă problema era când desființai direct Revelația! Deci majoritatea aspectelor invocate de Iisus erau un subiect normal in iudaism și ei se contraziceau din orice,deci asta era în natura lor. Tocmai faptul că iudaismul a permis și permite acesta libertate de a interpreta Legea,de a o comenta,de a nu fi de acord,face posibil inclusiv apariția creștinismului. Însă toate acestea trebuiau să se rezume la Revelație, să contribuie pe acest fir! Un rabin autodidact,devine mult prea radical, chiar și pentru libertatea iudaismului de interpretare. El înlocuiește REVELAȚIA și se prezintă ca SURSĂ a unei Noi revelații și noi Legi! Căzând sub incidența Deuteronomul 13!
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 22.04.2026 at 11:46:20. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Vorbești despre un studiu, însă exegeții de profesie sunt mult mai atenți în cercetarea lor, se bazează pe surse multiple (pentru obiectivitate), pe analiză de text (încercând să cunoască perspectiva autorului), adresabilitatea (pentru cine a fost scris textul), cultura vremii, sensurile conceptelor la acea vreme, posibilele erori, omisiuni ori adăugiri făcute de copiști de-a lungul vremii, tradiția orală care a stat la baza textelor etc. Dacă nu ești un savant în domeniu, "studiul" tău s-ar putea să nu facă altceva decât să argumenteze o idee preconcepută care te chinuie lăuntric – ca și pe mulți alții – aceea a imposturii Bisericii, chiar a apostaziei, după cum declari tu, fără teama că vei da cândva socoteală pentru o astfel de îndrăzneală, născută din mândrie și ignoranță. Pentru că cei slabi în credință, citind cele scrise de tine fără a avea capacitatea de a sesiza erorile, se vor depărta de Biserică, pierzându-și șansa mântuirii. Dacă tot folosești IA în scop creativ, de ce nu o faci și ca să-ți verifici greșelile de raționament?
|
|||
|
|||
|
CristianR,nu mă așteptam să "joci" murdar,dar uite că o iei pe urmele lui Iorest:))
Cred că oamenii sunt destul de educați, încât să înțeleagă ce citesc pe un forum, și ce citesc într-un studiu de specialitate! Chiar deasupra mesajului tău,am făcut o analiză, așa imperfectă ca mine. Încearcă să-mi explici direct pe ea, aspectele despre care m-ai "acuzat"! Ignoră greșelile gramaticale,pe care le las pentru a nu fi acuzat că scriu cu AI. Cu ocazia asta îmi cer scuze pentru asta, însă tocmai de asta le las. Vreau contraargumente concrete:) Adică,hai să fim serioși,crezi că lumea ce citește,nu va mai merge la Biserică, fiindcă un , nimeni,a scris niște chestii pe un forum? Ăstea sunt simple discuții, păreri, experiențe, personale! Nu sunt studii serioase,sau poziția Bisericii,sau a vreo unei religii! Cine vrea sa afle chestii serioase, studiază documentele oficiale, poziție unuia savant sau expert in domeniu,nu se ia după ce scrie un nimeni pe un forum!
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 22.04.2026 at 14:56:59. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oricum la tine se vede că te-au influențat și testele alea genetice ADN care pot fi niște speculații, precum că ai avea origini din zona iudaică, mai rău ți-au dat apă la moară să o faci tu pe rabinul pe forum. Iar legat de islam cum ziceai tu că omul e considerat pur încă de la naștere, păi dacă ar fi așa n-ar avea voie să ucidă pe cei care nu se convertesc. Doi și căile astea spun că cine nu se convertește la ei nu e pe drumul cel bun, doar că evreii nu vor să convertească pe mulți fiindcă au ispita elitismului și a exclusivismului. Nu mai zic de treaba cu goimii, dacă tu rezonezi că oricine nu e mozaic e un instrument umblător și vorbitor ca să o zic așa diplomat, înseamnă că e clar de ce nu vezi contribuția creștinismului.