![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am facut apel la a nu judeca,a nu pedepsi...caci nu suntem noi Dumnezeu,si nici Parintele Arsenie Boca,care numai Dumnezeu stie ce fel de pastor a fost...I-l respect,dar nu voi da in cap celorlalti cu conceptiile acestuia.Caci voi asa faceti,vai ;"indrazniti!!!"
Ma doare capul! |
|
|||
|
|||
![]()
De aceia Dumnezeu s-a apropiat de oamenii simpli,de-aceia i-a scos asinul acelui din fantana in zi de sarbatoare,de aceia Dumnezeu i-a spus comandantului aceluia ca n-a mai vazut asemenea credinta ca la el,de aceia Dumnezeu a venit pe pamant,ca sa ne arate smerenia si dragostea,sa ne arate intelegerea oamenilor.Dumnezeu nu s-a asezat cu fariseii si nici cu preotii mandri si plini de TEORIE,preoti care si astazi fac legi,se incununeaza cu straie cat ma stralucitoare,care blesteama si da anatema in stanga si-n dreapta,care judeca mai presus decat firea omeneasca.
I-L ador pe Dumnezeul cel Intelept,care a venit asa cum stim toti pe pamant....si niciodata,toata aceasta teama de viata si de Insusi Dumnezeul neindurator. Deci,indrazniti,oameni buni sa fiti oameni,asa cum puteti,caci Dumnezeu cunoaste toata faptura,dar sa nu indrazniti sa va deznadajduiti,si NICIODATA SA FITI MAI PRESUS DE DUMNEZEU. |
|
|||
|
|||
![]()
Voi cei cu anomaliile,mai taceti din gura si mai invatati si ceva anatomie sau medicina,ca nu suntem facuti doar din duh...Iar Dumnezeu nu sta la taclale cu inovatiile voastre negative...mereu negative.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am inteles ca nu ti-ai dat seama ca in ceea ce am spus eu era vorba de ascultare.
De biserica ,de sfintii parinti ,caci nu numai par.Arsenie Boca a spus ce am amintit eu. Nu pot sa inteleg ce legatura are ura cu respectarea postului. Fiecare e liber sa faca ce vrea ,dar pe un site ortodox sa afirmi ca e bine sa concepi copii in post mi se pare prea mult.Chiar nu inteleg. Ar mai fi de adaugat si altele ,dar vad ca nu are rost. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce va mai place sa asociati problemele si necazurile oamenilor cu necredinta!!!!
Voi sunteti atat de perfecti?Voi sunteti mai presusu?Credeti ca daca nu v-a bufnit o butelie in cap,asta inseamna ca sunteti prea drepti?Ce fel de credinta trebuie sa fii atat de insensibil la necazurile oamenilor,caci daca ai detine un duh curat,nici prin cap nu ti-ar trece sa comentezi acestea astfel,nici macar din auzite sau propovaduite de altii.Caci si eu le-am auzit,dar nu le cred,caci sunt rautati cu iz de credinta. Inteleg,multe carti de acest gen au fost scrise in perioada in care nu existau atatea si-atatea cunostinte despre noi insine si lucrurile inconjuratoare,dar sa afirmi acestea in zilele in care pacatul a capatat forme atat de ingrozitoare,este o atitudine inapoiata. Numai Dumnezeu stie de ce se intampla anumite lucruri dureroase in viata omului,noi suntem vai de capul nostru,poate mai neputinciosi si suferinzi decat cea "pedepsita de greseala proprie". Si stiu Anita....nu ajungem nicaieri,caci eu calculez,cumva mai profund lucrurile,iar tu spicuiesti de pe ici pe colo,de suprafata....si din INTERMINABILELE CITATE. |
|
|||
|
|||
![]()
Despre miracolul rugaciunii(Formula As)
"Cele 24 de Vineri Mari Binecuvantata, iubita si mult stimata "Formula AS", Povestea mea a inceput in toamna anului 1986, cand, pe 25 septembrie, am nascut un baietel voinic si sanatos, pe nume Florin-Emanuel. Am stiut ca voi naste baiat inca din faza de zamislire a lui, deoarece am visat acest lucru, iar visul s-a repetat de mai multe ori la rand. Nasterea - Reproduceri dupa icoane pictate pe sticla de Mariana Macri Copilul s-a dezvoltat normal, pana la varsta de 7 luni, cand a contractat un virus si s-a transformat intr-o leguma vie; tot trupul lui era ca un aluat moale, de parca n-ar mai fi avut si masa osoasa in el. Au urmat zile, luni, ani de tratament, lacrimi si suspine. Refuza orice fel de aliment. Paralel cu tratamentul medicamentos, ii faceam tratament de recuperare neuro-psiho-motorie la Sanatoriul de copii din 1 Mai (Oradea). Din spital, mai multe mame care aveau copii bolnavi plecau din cand in cand, duminica, la slujba Sfintei Liturghii pe la bisericile din apropiere. Preotii veneau si ei, din cand in cand, in spital si faceau Sfantul Maslu pentru copiii bolnavi (cu anumite restrictii, caci asa era regimul atunci). Vorbele circulau din gura in gura, ca intr-o localitate din apropiere exista un preot care te ajuta sa depasesti momentele mai grele din viata, daca ai un pic de credinta, izvorata din inima si perseverezi in rugaciune. Mi-am luat inima in dinti si, hotarata sa fac orice pentru ca baiatul meu sa se faca bine, am mers la parintele respectiv. I-am vorbit despre durerea mea, el m-a ascultat cu multa rabdare si atentie, apoi mi-a spus doar atat: sa mai vin la sfanta slujba. Mai tarziu, mi-am dat seama ca parintele imi testa, la randul sau, rabdarea de a duce la bun sfarsit canonul de rugaciune ce urma sa mi-l dea. Dupa mai multe zile de participare la Sfanta Liturghie, m-a chemat impreuna cu "pruncul" (cum se zice in Ardeal) la usa altarului si mi-a zis asa: "Copilul acesta este zamislit la o zi mare, si de aceea este bolnav, dar cu ajutorul bunului Dumnezeu si al Maicii Domnului, daca vei respecta si vei duce la indeplinire canonul ce ti-l voi da, se va insanatosi". "Voi incerca parinte", am raspuns, cu ochii plini de lacrimi, "si imi voi da toata silinta ca sa-l indeplinesc". Apoi mi-a zis: "Vei posti cu post negru, timp de 24 de vineri mari, fara a bea nici macar apa, si in aceste zile sa spui sau sa citesti 12 rugaciuni insotite de metanie, seara, la culcare. Iti iei un calendar ortodox si iti notezi toate vinerile din fata sarbatorilor insemnate cu rosu. De asemenea, in perioadele biologice specifice femeii, alaturi de tine sa posteasca si sa spuna rugaciunile un alt membru apropiat si drag sufletului, care sa vrea sa te ajute." "Parinte, dar eu nu stiu decat rugaciunea "Tatal nostru"", am adaugat eu. In vremea aceea nu se gaseau carti de rugaciune ca acum. Dar parintele mi-a zis ca e o rugaciune foarte puternica si s-o spun de 12 ori, urmata de fiecare data de cate o metanie. Apoi mi-a dat binecuvantarea si mi-a spus sa-i transmit si lui cate un mesaj, cum se simte pruncul la 3 zile, 5, 7 zile... de post. Ajunsa acasa, am urmat sfaturile parintelui si atunci am descoperit adevarata rugaciune si totodata binefacerile ei. L-am rugat pe preotul paroh de la biserica unde mergem, care e si duhovnicul meu de altfel, sa-mi dea o carte de rugaciune mai simpla, apoi alta mai groasa si Biblia. Rezultatele nu au intarziat: - dupa trei vineri de post, copilul a inceput sa-si miste cate putin mainile si picioarele; - dupa sapte vineri - isi tinea cate putin gatul; - dupa douasprezece vineri - statea cateva minute in fundulet; - dupa douazeci si una de vineri - facea cativa pasi. Iar cand s-au implinit douazeci si patru de vineri, nici mai mult si nici mai putin cu o zi macar, copilul meu a mers in picioare si a inceput sa articuleze anumite cuvinte. Avea 3 ani. Cele 24 de posturi de vineri si rugaciunile mele fierbinti se transformasera in minune. Cand vrea Dumnezeu, viata noastra se umple de miracole ca primavara de soare. Va multumesc foarte mult ca ati avut rabdarea pentru a citi aceste randuri. Va iubesc foarte mult! Cu multa stima si mult respect," JIPA AURELIA - str. Mihai Eminescu nr. 1, bl. 1, ap. 9, Focsani, judetul Vrancea Nu stiu cum existand asemenea realitati cumplite mai aveti curajul sa dati sfaturi din acestea. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa e Ory ,sa stii ca nu ma deranjeaza sa imi spui ca sunt rea ,caci fiecare avem o doza de rautate in noi ,daca as spune ca sunt buna as zice ca sunt foarte rea ,nu rea.
Nici nu vreau sa imi spuna cineva ca sunt buna ,doar asa ma voi schimba. Dar ce am scris eu sunt constatari ,povestite de o doamna si concluzia tot a ei a fost ,caci asta s-a intamplat (povestea cu spalatul duminica)cu multi ani in urma ,tu poate nici nu te nascusesi.Nimic nu e intamplator si inceputul intelepciunii e frica de Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Subiectivism înseamnă că testul hotărâtor a ceea ce este adevărat este ceea ce simțim,
sau ceea ce experimentăm, mai degrabă decât ceea ce este adevărat potrivit realității obiective. „Dacă simți că e bine, fă-o" - este o modalitate modernă de exprimare a dimensiunii morale a termenului. C. S. Lewis a scris un eseu renumit pe care 1-a „The Poison of Subjectivism" („Otrava subiectivismului")8, iar subiectivismul este exact așa ceva. În acest eseu, el ne atrage atenția asupra faptului că omul, după ce și-a studiat mediul înconjurător, a început să se studieze pe sine. Propria lui rațiune devine acum obiect de studiu: „Este ca și cum ne-am scoate ochii și ne-am uita la ei"9. Când logica devine pur subiectivă, scrie Lewis, „nu există nici o motivație pentru a presupune că ea oferă adevărul". Ronald Knox, binecunoscutul anglican convertit la romano-catolicism, a spus-o odată în acest fel „...Când suava politețe/ În frâu ținând bigotul zel/ Pe «eu cred» 1-a-nlocuit/ Cu «cineva simte astfel...»" Astăzi, părerea personală este deseori confundată cu credința. Ceea ce eu personal cred, oricât ar fi de nebunesc, este „credința mea". Monseniorul Gregory Dix spunea cândva: „Opusul credinței nu este îndoiala, ci părerea personală". Citat din cartea:"Lumina cea adevarata" Calatoria unui evanghelic spre Ortodoxie Foarte interesanta carte, merita citita: http://www.scribd.com/word/download_preview/35982?secret_password=4p33u3kmfneoo |
|
||||
|
||||
![]()
PAR.ARSENIE BOCA in cartea CARAREA IMPARATIEI CA acei copii conceputi in post [nu precizeaza nici o exceptie ,ca atit mai mult a preotilor care tre sa respecte mai mult ca oamenii de rind posturile ,ca fiind slujitorii lui Dumnezeu]ies debili ,cu boli si deficiente grave. Mie mi-ar fi f. frica ,STIIND aceasta sa concep un copil in posturi sau zile de post si de praznice.Parintii unor astfel de copii,au o viata dureros de trista .:dozingoff:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|