![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, OK, femeia sa aiba capul acoperit, dar peste tot, sa nu se vada parul- NU, asta e fundamentalism care seamana periculos de mult cu cel musulman! Manifestarile exterioare ostentative (cum ar fi puratatul baticului imbrobodit in secolul nostru) NU sunt dovada de smerenie, ci dimpotriva! Evident ca de aici se excepteaza monahiile- pentru ca ele practic traiesc in atemporal.
Last edited by arwein; 21.01.2010 at 21:41:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa ne ajute Dumnezeu la sporirea credintei! |
|
||||
|
||||
![]()
Hm... fie tie dupa inima ta !
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nu avem de ce sa fim chemati la monahism cu totii, monahismul e doar o alta cale, cat despre cei cei casatoriti nu cred ca sunt desfranati doar pentru ca sunt casatoriti...cel putin eu nu am avut niciodata aceasta conceptie peiorativa despre casatorie si nici nu cred ca e ceva natural macar ( asta ca sa nu imi trantesti ceva de genul ca imi gasesc pretexte, fac abstractie de citate si sunt desfranata=casatorita!!!! ![]() Doamne ajuta!
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 21.01.2010 at 23:44:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce voi ca barbati vreti sa impuneti o tinuta femeilor? E usor sa dai douazeci la fundul altuia. Voi nu trebuie sa faceti nimic, nici basma, nici fusta lunga, nici infasurati, nici alte cele. Voi aveti dreptul sa faceti ce vreti. Daca asa vroia Iisus si daca asta spune credinta... Am sa citesc insa linkul dat de Cristiboss. |
|
||||
|
||||
![]()
Hmmm... mie mi se pare ca un barbat are, totusi, mai multe responsabilitati in fata lui Dumnezeu decat o femeie...
|
|||
|
|||
![]()
Voi sunteti crestini de mult? Eu am fost botezata pe la cateva luni dar abia de vreo doi ani (mai putin chiar) am inteles ce inseamna asta si mi s-a schimbat viata cam total. Dar in avantul meu de acum un an, cand doream sa le fac pe toate ca la carte, sa ascult tot ce spun sfintii si Biserica in toate am avut o discutie cu duhovnicul. Si in timp ce eu ii spuneam ca nu port batic,fusta ca bla si bla s-a uitat serios la mine si mi-a spus ca nu astea sunt problemele mele. Sa caut Imparatia lui Dumnezeu, sa ma vindec de patimile uriase, sa renunt la pacatele mai mult sau mai putin mari, sa ma tin de Biserica si sa ma rog cat pot iar restul vor veni de la sine. Infatisarea exterioara trebuie sa se schimbe dupa schimbarile din interior. Si sincer, asa e! Dumnezeu ne invata toate... doar sfintii de la EL stiau. Dar conditiile din ziua de azi nu sunt cele de pe vremea Sfantului Apostol Pavel sau ale Sfantului Ioan Gura de Aur... si ca urmare e mai greu de ajuns la inaltimile duhovnicesti (poate nu foarte inalte totusi) de a trai ca firesc ceea ce ne invata sfintii legat de purtarea noastra in societate.
Poate nu degeaba ne-a dat Dumnezeu si duhovnici si nu ne-a lasat doar cu scrieri sfinte... |
|
|||
|
|||
![]()
Femeile, din orase, cele care au serviciu, trebuie sa respecte niste cerinte de tinuta si aspect exterior.
Traiti pe lumea asta: uitati-va ce probleme au femeile musulmance cu basmale si imbracamintea lor! Exista niste reguli la serviciu (multe facute probabil tot de barbati). Nu le respecti, te-a dat afara si mori de foame. Si pe langa asta, tot barbatii au niste cerinte clare cand isi aleg viitoare sotie, da? Nu ne opunem noi acum la basma si vesmintele de manastire ca asa vrem neparat. In fond ar fi mai simplu pentru noi. Ne luam numai basmale si vesmintele (cum se cheama ele) de maici si nu mai avem nevoie nici de coafor, nici de machiaj, nici de haine simple. Ca acum 2000 ani. Dam foc la magazinele si fabricile de confectii, la coafor si frizerii, la tot. Si voi barbatii? Scuzati-ma dar ma apuca disperarea: o viata am fost educati altfel in familii, ca fete (imbraca-te asa, fa-ti parul, pune ceva ruj, etc., cum vrei sa te ia unul de barbat, cum te duci la serviciu asa?) Si acum vreti sa ne schimbam. Pai mai intelege cineva lumea asta? Ca eu nu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 206 | 31.05.2025 08:51:07 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|