Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2017, 16:36:01
Bucuriepedrum's Avatar
Bucuriepedrum Bucuriepedrum is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.08.2017
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
impostor nu este. este un mistic al romanismului, ca sa zic asa, ca face bine sau rau ceea ce face nu stiu si nu ma pronunt, dar impostor nu este. totusi, ar trebui ca macar cateva minute din viata sa, sa incerce sa-si raspunda cine, cand si unde i-a crestinat pe romani, de ce suntem europenii care au avut cel mai tarziu un episcop, etc.

andrei plesu insa este un intelectual roman de prim plan, ca si patapievici. printre cei cativa pe care-i avem, ar trebui sa le citeasca toata lumea macar cate un volum si abia apoi sa-i discute.
Impostor în calitate de intelectual. Că pe asta se bazează toată teza mea din thread-ul ăsta, că Puric nu e intelectual.

Legat de Pleșu și Patapievici, da, subscriu. Pe Patapievici l-au invitat cel puțin o dată într-o emisiune pe Trinitas. Așa s-a întâmplat de tocmai în după-amiaza aceea am deschis televizorul și, negăsind nimic, am lăsat acolo. Nu i-a păsat că e televiziunea patriarhiei, tot l-a pus pe prezentator într-o postură incomodă, am murit de râs. :))
Vechi 21.10.2017, 16:43:46
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bucuriepedrum Vezi mesajul
Impostor în calitate de intelectual. Că pe asta se bazează toată teza mea din thread-ul ăsta, că Puric nu e intelectual.

Legat de Pleșu și Patapievici, da, subscriu. Pe Patapievici l-au invitat cel puțin o dată într-o emisiune pe Trinitas. Așa s-a întâmplat de tocmai în după-amiaza aceea am deschis televizorul și, negăsind nimic, am lăsat acolo. Nu i-a păsat că e televiziunea patriarhiei, tot l-a pus pe prezentator într-o postură incomodă, am murit de râs. :))
ei, intelectualul nu este unul care stie multe, nici pomeneala, este unul care creeaza ceva cu mintea lui, ceva care-i apartine. puric este un intelectual, chiar daca pare ca-i copiaza pe altii dinaintea lui, uneori retorica lui e chiar legionaroida, de exemplu, alteori parca vorbeste tutea, etc.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 16:48:09
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
ei, intelectualul nu este unul care stie multe, nici pomeneala, este unul care creeaza ceva cu mintea lui, ceva care-i apartine. puric este un intelectual, chiar daca pare ca-i copiaza pe altii dinaintea lui, uneori retorica lui e chiar legionaroida, de exemplu, alteori parca vorbeste tutea, etc.
Nu pare, chiar asta face. Nu vine cu nimic al lui, e o colecție de citate. Dacă eu aș fi o enciclopedie Cioran, m-ar lua vreun filosof serios în seamă? Nici chiar pe Cioran însuși nu-l iau mulți, în treacăt fie spus. Nu altfel decât ca pe o curiozitate.

Dacă Puric e intelectual, Eliade ce mama lui este (era)? Erudit miop? Dar Umberto Eco? Dar Toduță? Eu zic să păstrăm proporțiile și să nu mai umplem de zoaie terminologia. Nu, a fi intelectual nu e o joacă și nu ține nici de priza la public, nici de numărul aparițiilor delivizate. Nici de a dețina cine știe ce catedră universitară (am destui profesori mediocri, care abia își stăpânesc propriul domeniu).
Vechi 21.10.2017, 17:44:41
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Condiția de intelectual NU DEPINDE DE PROFESIE. Eu nu m-am legat de faptul că Puric e actor, nu asta îl împiedică, ci ce e el dincolo de asta. Și fă, Doamne, iartă-mă, o comparație cu Pleșu. Chiar îți pare intelectual?! Îndrăznești să-i pui pe aceeași treaptă?

În altă ordine de idei, beletristica lui Eliade ai citit-o? Are în "Întoarcerea din Rai", parcă, un personaj care e portar. Om neabsolvent de facultate, dar autodidact, cu un bagaj de cunoștințe cât pentru trei licențiați în domenii diferite. Citea și învăța continuu. Îmi poți spune tu că ăsta nu e intelectual pentru că n-are o diplomă care să-i certifice cunoștințele, în schimb Puric, un plafonat în platitudini, e intelectual?! Ce urmează, Dumnezeule, să-l faceți pe Poptămaș filosof?
Intelectual este, in acceptiunea generala, oricine are studii universitare si practica o meserie intelectuala. Pot fi si persoane care nu au studii. Din punct de vedere crestin nu are nicio importanta daca Plesu e mai intelectual decat Puric. Tot din punct de vedere crestin Plesu spune multe lucruri gresite, Puric nu stiu, nu prea spune ceva legat de invatatura. Inteligenta poate fi pentru cineva la fel ca bogatia, o mare problema din cauza mandriei, fiindca se considera superior fata de alti oameni din aceasta cauza.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 17:52:06
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Intelectual este, in acceptiunea generala, oricine are studii universitare si practica o meserie intelectuala. Pot fi si persoane care nu au studii. Din punct de vedere crestin nu are nicio importanta daca Plesu e mai intelectual decat Puric. Tot din punct de vedere crestin Plesu spune multe lucruri gresite, Puric nu stiu, nu prea spune ceva legat de invatatura. Inteligenta poate fi pentru cineva la fel ca bogatia, o mare problema din cauza mandriei, fiindca se considera superior fata de alti oameni din aceasta cauza.
Eu nu le discutam viața duhovnicească, nici nu am amintit de asta. Dacă aș admira inteligența omenirii doar prin prisma "cine a fost botezat și a rămas în Biserică până la final?", aș sărăci groaznic.
Vechi 21.10.2017, 19:30:35
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
N-ai fost atent , de fapt, spune ca cine are idei cu care ea nu e de acord nu e intelectual.
Vechi 21.10.2017, 19:35:59
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Eu nu le discutam viața duhovnicească, nici nu am amintit de asta.
Dar nici să-i facem statuie lui Pleșu că s-a găsit el marele deștept să-l critice pe Puric.
Reply With Quote
Vechi 21.10.2017, 19:45:42
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
N-ai fost atent , de fapt, spune ca cine are idei cu care ea nu e de acord nu e intelectual.
flying, data viitoare când îmi vei răstălmăci vorbele, asigură-te că ești și spiritual. Nu de alta, dar îți pierzi audiența. Sau te sperie faptul că-ți pot da replică?
Vechi 21.10.2017, 19:46:30
Bucuriepedrum's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Dar nici să-i facem statuie lui Pleșu că s-a găsit el marele deștept să-l critice pe Puric.
Ăăăăă. M-aș simți chiar prost ca Pleșu să merite statuie pentru asta. Nu trebuie să fii geniu ca să-l cântărești pe Puric obiectiv.
Vechi 21.10.2017, 19:53:40
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

M-am liniștit, credeam că o să-i faci statuie, chiar nu merită. :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 19:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 17:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 14:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 02:30:05