Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.02.2010, 15:35:43
sik sik is offline
Member

Data înregistrării: 30.10.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
Daca esti putin atent era vorba ca o flora salbatica nu presupune o fauna urata ca un drac. Fiintele din film aveau fetze umanoide, cu prelungiri dracesti.
Daca gandesti putin ai sa realizezi ca o flora salbatica nu presupune mereu o fauna urata ca un drac.
Bag de seama ca apreciezi mai mult fiintele care nu seamana deloc cu omul decat pe cele care au trasaturi comune cu acesta.
Si de unde ma rog stii tu cum arata dracul ? Ce te face sa crezi ca toate prelungirile sunt dracesti ?
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 15:42:33
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sik Vezi mesajul
Daca gandesti putin ai sa realizezi ca o flora salbatica nu presupune mereu o fauna urata ca un drac.
Bag de seama ca apreciezi mai mult fiintele care nu seamana deloc cu omul decat pe cele care au trasaturi comune cu acesta.
Si de unde ma rog stii tu cum arata dracul ? Ce te face sa crezi ca toate prelungirile sunt dracesti ?
Apreciez orice vietate lasata de Dumnezeu. Dracul a fost mereu zugravita cu coarne si coada. In fine deviem de la subiect, tu nestiind mai nimic de ortodoxie, nici nu intelegi mare lucru din ce spun eu, si nu ajungem la nici un numitor comun.
Mai spun odata, ca un om care-l iubeste pe Dumnezeu nu poate imagina acel gen de fiinte ca in film, rugaciunea lor la un pom, si numele de pandora la o planeta. Trebuie doar sa-l iubesti pe Dumnezeu ca sa intelegi.
Vechi 02.02.2010, 15:46:00
sik sik is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Foarte interesanta viziunea ta, insa totusi eu cred ca lucrurile au capatat diferite simboluri si reprezentari pentru a sti la ce ne referim cu totii...deci sa avem o viziune si o intelegere comuna asupra lucrurilor cumva.

Un film, chiar daca segmentul caruia i se adreseaza el nu este cel constituit din crestini neaparat...se cere in general analizat, si observand anumite nume, simboluri, reprezentari se pot trage destul de usor niste concluzii...

In arta exista estetica frumosului dar si a uratului, exista simboluri, reprezentari care alcatuiesc un tablou complex in perceptia noastra...deci noi nu vedem lucruri fara sa stim ce reprezinta, iar regizorii, pictorii, sculptorii....nu creaza fara sa stie ce creaza si ce vor sa transmita!!!

Nu, eu daca pictez ceva ma invart in jurul conotatiilor unui simbol....cam asta e ideea, pentru ca artistii nu creeaza simboluri...aleg din cele existente deja in functie de preferintele lor.

Eu cel putin asa inteleg lucrurile....
Deci filmul si cei ce l-au creat sunt acuzati ca nu au folosit simboluri crestine ? Sau ca nu promoveaza numai estetica frumosului ?
Evident ca ei stiu foarte bine ce simboluri evidentiaza. In loc sa ne certam pe tema asta, nu mai bine ii intrebam pe ei care e mesajul si sa ne lamureasca ? Pe urma, daca e cazul, putem sa dezbatem pro sau contra.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 15:59:07
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Deci filmul si cei ce l-au creat sunt acuzati ca nu au folosit simboluri crestine ? Sau ca nu promoveaza numai estetica frumosului ?
Evident ca ei stiu foarte bine ce simboluri evidentiaza. In loc sa ne certam pe tema asta, nu mai bine ii intrebam pe ei care e mesajul si sa ne lamureasca ? Pe urma, daca e cazul, putem sa dezbatem pro sau contra.
Eu chiar nu am nici o treaba legat de ce evidentiaza ei sau nu...insa opiniile trebuiesc respectate in general, si daca unuia i se pare ceva suspect...o fi!

In opinia mea nu prea promoveaza estetica frumosului, asta e clar...mie creaturile alea mi se par stangace si invechite...ma asteptam la ceva mai avansat in materie de fizionomie, ceva de genul asta!

Pai neavand cum sa ii intrebam direct ce si cum, e normal sa se mai schimbe impresii...insa ideea e ca unele lucruri sunt menite sa creeze controverse, mister (asta cu siguranta este ceea ce cred eu) si nicidecum pentru a trimite un mesaj clar ca lumina zilei.

Eu cred ca estetica uratului are o contributie majora in succesul anumitor creatii, si asta pentru ca nu toti indivizii vor sa vada ceva simplu, banal, previzibil....iar succesul in arta se datoreaza uneori chiar amalgamului de simboluri, imagini, imaginatie....deci e o reteta anume si a unora!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:05:45
sik sik is offline
Member

Implicit

Pai succesul filmului in asta consta: rupe niste tipare si prin asta se evidentiaza intre celelalte filme. E si normal sa starneasca pareri pro si contra. Si e valabil si la general, nu numai in cinematografie.
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:16:52
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai succesul filmului in asta consta: rupe niste tipare si prin asta se evidentiaza intre celelalte filme. E si normal sa starneasca pareri pro si contra. Si e valabil si la general, nu numai in cinematografie.
De acord...si tocmai acest aspect va starni mereu si mereu controverse, pentru ca oamenii percep lucrurile...in nuante, opinii, impresii

Bineinteles ca eu de exemplu nu vizionez un film analizandu-l din punct de vedere crestin neaparat ci din punct de vedere al acelui ceva " original, inedit, spectaculos, deosebit"...dar mi se intampla de cele mai multe ori totusi ( marturisesc) sa spun " A fost frumos asa ca idee, insa sa te sinucizi pentru a-ti fi donate organele diferitor persoane...hmmm, cam ciudat din punctul meu de vedere totusi!"...si tot asa...., adica educatia mea, structura mea isi pune amprenta asupra impresiei/concluziei pe care o creionez...inevitabil!

Si daca mi s-a intamplat sa vad intr-un joc...un mare drac incornorat si destinatia Hell...iarasi mi s-a parut ciudat, pana la Hell si draci...ar mai fi alte surse de inspiratie, insa unii le aleg pe acestea totusi...deeeeeci, e simplu de tras o concluzie atunci cand gandesti si cunosti, vrand nevrand!!!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:31:39
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Nu stiu daca filmul AVATAR are ceva in comun cu credinta ortodoxa cel putin. Din anumite puncte de vedere mi s-a parut un SF un pic cam pueril, dar misto de vazut atunci cand te doare capul si vrei sa-ti descretesti fruntea oleaca, fiindca nu-ti provoaca cine stie ce crampe intelectuale. In rest banuiesc ca este total lipsit de sens sa asociezi filmul AVATAR cu ceva din crestinismul ortodox, chiar nu au nici o tangenta.
Cand ai un ciocan in mana toate obiectele din jur ti se par cuie!
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:33:39
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Cand ai un ciocan in mana toate obiectele din jur ti se par cuie!
Si...cand il arunci totusi?
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:35:54
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Si...cand il arunci totusi?
Devii ateu :)
Reply With Quote
Vechi 02.02.2010, 16:55:45
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Devii ateu :)
Pai eu te intrebasem cand il arunci?...:P
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 11:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 11:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 16:14:30