![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Poate peste ...10 ani. Deocamdata va e prea dulce conceptia: "Eu si Biserica mea suntem singurii...". Singurii care au har, succesiune valida, taine, mantuire. E prea placut pentru firea pamanteasca sa poti crede si sa poti zice: "ceilalti sunt lepadati, pe cand eu..." Si poate, chiar aveti dreptate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar cine-i leapada? Nu cumva se leapada ei singuri si dupa aceea tot ei isi plang ca mila ca sunt lepadati?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici se numără și sute de milioane de creștini care nu s-au născut ortodocși. Se poate spune despre un catolic din Peru, sau un baptist din Texas, sau un copt din Egipt, că "s-au lepădat" ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, deh, cand e nevoie sa ne justificam complexele de superioritate, merge orice explicatie, chiar necrestina. |
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca urmasul suporta consecintele apostaziei stramosilor nu implica si vinovatia lui. Ideea e sa nu fie ignorant si suficient si sa se intoarca la Adevar.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Realitatea este ca nu-i leapada nimeni, nu se leapada singuri si nici nu-si plang de mila. N-au nici un motiv. Era vorba despre cei care, cu aroganta, sustin ca sunt alesii, chematii, singurii care au har si mantuire. Era vorba despre sectarii penticostali, ortodocsi sau catolici care cred ca toti ceilalti, care nu poarta numele confesiunii lor, sunt lepadati de Dumnezeu. Dar, dupa fericita expresie a Parintelui Teofil: "În realitate nu-i așa." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by iana; 03.05.2011 at 11:22:58. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si dupa ce scaraotchi reuseste cu greu sa faca ordine, se ridica din nou michiduta si spune: "Mai fratilor, pardon, copitatilor, nu ideea mea era cea mai cea, ci tocmai acest The Only One, orgoliul dat de The Best si The Only One astea fac ravagii dupa cum v-am exemplificat mai inainte. Soptitile la ureche crestinilor din diverse confesiuni ca numai ei detin TOT Adevarul, Harul si Mantuirea si dupa aia puteti sa va odihniti la umbra, ca fac ei toata treaba voastra." Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|