Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2011, 20:13:28
vinerea13 vinerea13 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.04.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Luasem un citat de la un alt user, dar acum am cautat eu, ca sa fiu sigur.
Va inteleg, v-au placut si nu mai conta.

Citat:
Din cartea "Veniti de luati bucurie", capitolul care se intituleaza chiar Sectarii:
"Cred ca prezenta sectelor isi are cauza in lipsa unei trairi ortodoxe autentice. Multi dintre cei considerati ortodocsi nici nu stiu ca apartin Ortodoxiei, ceea ce de fapt inseamna ca nici nu apartin. Nu stiu nici ce este Ortodoxia. Multi, chiar dintre ortodocsi, nu cunosc avantajele Ortodoxiei fata de celelalte organizatii si conceptii crestine. In concluzie, se poate spune ca nu ortodocsii trec la sectari, ci la sectari trec oameni care de fapt n-au avut nici o apartenenta religioasa. Un ortodox autentic este si ramane ortodox, el doar putind sa inainteze in ortodoxie."
Sunt de acord cu ceea ce afirma fratele Teofil si am afirmat-o de multe ori pe forum.

Citat:
observati de ce am spus ca eu sunt mai moderat, eu nu spun niciodata sectari, cel mult neoprotestanti.
Dumneavoastra nu aveti cum sa fiti moderat, macar ca v-o doriti.
Poate peste ...10 ani.

Deocamdata va e prea dulce conceptia: "Eu si Biserica mea suntem singurii...".
Singurii care au har, succesiune valida, taine, mantuire.
E prea placut pentru firea pamanteasca sa poti crede si sa poti zice: "ceilalti sunt lepadati, pe cand eu..."

Si poate, chiar aveti dreptate.
Vechi 02.05.2011, 20:24:30
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vinerea13 Vezi mesajul
Dumneavoastra nu aveti cum sa fiti moderat, macar ca v-o doriti.
Poate peste ...10 ani.

Deocamdata va e prea dulce conceptia: "Eu si Biserica mea suntem singurii...".
Singurii care au har, succesiune valida, taine, mantuire.
E prea placut pentru firea pamanteasca sa poti crede si sa poti zice: "ceilalti sunt lepadati, pe cand eu..."

Cum v-am mai spus, nu ma intereseaza prea mult judecarea dvs. a persoanei mele, dvs. fiind si partizanul unei alte conceptii. Cum nici pe dvs. nu va intereseaza ca aceasta e conceptia sfintilor.
Vechi 02.05.2011, 20:29:25
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:

Dar cine-i leapada? Nu cumva se leapada ei singuri si dupa aceea tot ei isi plang ca mila ca sunt lepadati?
Vechi 02.05.2011, 21:17:02
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Dar cine-i leapada? Nu cumva se leapada ei singuri si dupa aceea tot ei isi plang ca mila ca sunt lepadati?
Nu, pentru ca in categoria celor pe care unii îi consideră "în afara Bisericii, în afara Harului, în afara mântuirii etc. " nu se includ doar cei care au trecut de la ortodoxie la penticostali.

Aici se numără și sute de milioane de creștini care nu s-au născut ortodocși.

Se poate spune despre un catolic din Peru, sau un baptist din Texas, sau un copt din Egipt, că "s-au lepădat" ?
Vechi 02.05.2011, 22:01:38
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu, pentru ca in categoria celor pe care unii îi consideră "în afara Bisericii, în afara Harului, în afara mântuirii etc. " nu se includ doar cei care au trecut de la ortodoxie la penticostali.

Aici se numără și sute de milioane de creștini care nu s-au născut ortodocși.

Se poate spune despre un catolic din Peru, sau un baptist din Texas, sau un copt din Egipt, că "s-au lepădat" ?
S-au lepadat stramosii lor. Iete cum se transmite pacatul generatiilor urmatoare!
Vechi 02.05.2011, 22:34:59
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
S-au lepadat stramosii lor. Iete cum se transmite pacatul generatiilor urmatoare!
Se vede ca nu cunoasteti faptul ca dogma ortodoxa nu admite ideea vinovatiei pentru pacatul parintilor.

Dar, deh, cand e nevoie sa ne justificam complexele de superioritate, merge orice explicatie, chiar necrestina.
Vechi 02.05.2011, 23:11:15
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Faptul ca urmasul suporta consecintele apostaziei stramosilor nu implica si vinovatia lui. Ideea e sa nu fie ignorant si suficient si sa se intoarca la Adevar.
Vechi 03.05.2011, 11:11:24
vinerea13 vinerea13 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.04.2011
Implicit

Citat:
Nu ati inteles mesajul.
Realitatea este ca nu-i leapada nimeni, nu se leapada singuri si nici nu-si plang de mila. N-au nici un motiv.

Era vorba despre cei care, cu aroganta, sustin ca sunt alesii, chematii, singurii care au har si mantuire.
Era vorba despre sectarii penticostali, ortodocsi sau catolici care cred ca toti ceilalti, care nu poarta numele confesiunii lor, sunt lepadati de Dumnezeu.

Dar, dupa fericita expresie a Parintelui Teofil: "În realitate nu-i așa."
Vechi 03.05.2011, 11:20:37
iana iana is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ati inteles mesajul.
Realitatea este ca nu-i leapada nimeni, nu se leapada singuri si nici nu-si plang de mila. N-au nici un motiv.

Era vorba despre cei care, cu aroganta, sustin ca sunt alesii, chematii, singurii care au har si mantuire.
Era vorba despre sectarii penticostali, ortodocsi sau catolici care cred ca toti ceilalti, care nu poarta numele confesiunii lor, sunt lepadati de Dumnezeu.

Da. E grav cu cei care, doar poarta un nume si se considera alesi, sau chemati, sau cu har, sau gata mantuiti.

Last edited by iana; 03.05.2011 at 11:22:58.
Vechi 03.05.2011, 11:30:58
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Nu ati inteles mesajul.

Se zice ca a fost odata o mare sedinta, mare, in cantzalaria din Iad si problema discutata era: cum sa-i invrajbim pe crestini. La care se scoala dracii pe rand ridicand mai intai cuminte doua copite in sus ca sa ceara cuvantul, pardon vorba, si spun fiecare cate o idee. Dar nici una nu parea sa duca la vreun rezultat si atunci se scoala si michiduta, ala mic de rasufla greu, si spune: "Fratilor, numai ideea mea e singura valabila. Numai ideea mea e The Only One!". La care au sarit in sus toti dracii, se luau la bataie, se incaierau mai rau ca-n Iad, fiecare sustinand ca doar ideea lui e cea mai buna, pardon iarasi, cea mai rea, adica The Best Ideea.
Si dupa ce scaraotchi reuseste cu greu sa faca ordine, se ridica din nou michiduta si spune: "Mai fratilor, pardon, copitatilor, nu ideea mea era cea mai cea, ci tocmai acest The Only One, orgoliul dat de The Best si The Only One astea fac ravagii dupa cum v-am exemplificat mai inainte. Soptitile la ureche crestinilor din diverse confesiuni ca numai ei detin TOT Adevarul, Harul si Mantuirea si dupa aia puteti sa va odihniti la umbra, ca fac ei toata treaba voastra."
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10