![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
p.s imi sterg de la profil ortodox, daca din cauza unor cuvinte spuse de mine, cineva va privi in mod negativ Ortodoxia, asa cum tinzi , din pacate, tu sa o faci analizand replicile unora. p.p.s Listener, esti pe receptie? ![]() Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 17:31:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In TEORIE: Hristos este Mirele, ca Mire este Dumnezeu fara sex si gen, chipul Lui se afla atat in barbati cat si femei, ca Mire s-a jerfit pentru noi, ca Mire orice om din Biserica este mireasa Lui, ca Mire se jertfeste in Euharistie deci in Jertfa nu are sex. In PRACTICA, cand e vorba de preotie, brusc Mirele are sex masculin ca atare este Mire doar al femeilor si doar al celor fecioare din manastiri, ca atare, cum brusc are sex masculin atunci chipul Lui se afla brusc doar in al barbatului, ca atare, cum doar chipul barbatului se jertfeste iata cum barbatul este pus la rang salvator peste femeie si femeia astfel umilita in general, impiedicata de la preotie in mod special. Si am citit inclusiv la Maica Siluana ca de asta doar barbatul poate fi preot pentru ca Iisus este barbat si printre randuri asta ai afirmat si tu. In TEORIE: la Spovedanie trebuie facut abstractie de preot caci ne Spovedim lui Dumnezeu. In PRACTICA: dimpotriva, sexul preotului este foarte important caci Harul lui Dumnezeu lucreaza numai daca sunt prezente calitatile cele speciale ale barbatului pe care de fapt nimeni nu stie sa le numeasca. In TEORIE Harul nu are nici o problema sa sufle si la femei si la barbati exact in acelasi mod. Si lista poate continua si pe alte subiecte DAR orice as zice ma vei putea contrazice tocmai pentru ca in TEORIE este intr-un fel si in PRACTICA este in alt fel. Deci fiind doua variante posibile, pe oricare as zice-o, ma vei contrazice cu cealalta si EXACT ASTA se intampla in mod curent in discutiile de pe acest site. Last edited by Adriana3; 17.08.2011 at 17:31:06. |
|
||||
|
||||
![]()
ok, am inteles, ai o fixatie cu preotul, pentru ca e barbat si nu femeie! pentru asta arunci cu noroi in Biserica? spune-mi unde este acceptata preotia la femei in afara de anglicani?
p.s am spus ca preotul este un "alter Christus" daca nu ma insel, iar aceasta traditie (preotie slujitoare masculina) e una milenara, care n-a deranjat absolut pe nimeni si pentru ca mentalitatea oamenilor era alta decat acum, femeia avand un alt statut. (sa zicem) Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 17:43:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
aha ... Adam nu a fost amagit, el a fost tare in fata ispitei ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Din Catehismul Ortodox:
Domnul nostru Iisus Hristos, intemeind Biserica, a asezat in ea ordine si randuiala, anume ca unii sa conduca, iar altii sa asculte, pastrand cu totii legatura dragostei si a pacii intre ei si cu El. Conducatorii sunt clericii sau ierarhia bisericeasca, adica episcopii, preotii si diaconii, care au fost asezati de Sfintii Apostoli, in Biserica, pentru a propovadui cuvantul adevarului, pentru a face partasi pe credinciosi de harul dumnezeiesc si pentru a pastori obstea credinciosilor. Credinciosii nesfintiti pentru vreo treapta bisericeasca sunt numiti laici sau mireni. Cei ce fac parte din ierarhia bisericeasca se mai numesc si pastori sufletesti, iar mirenii se mai numesc turma duhovniceascasau cuvantatoare. In chip nevazut, Biserica este condusa de-a pururi de Insusi intemeietorul ei, Domnul nostru Iisus Hristos, care este singurul cap al ei, iar ea este trupul Lui tainic (Efeseni 1, 22-23; 5, 23; Coloseni 1, 18). In chip vazut, Biserica este condusa de ierarhia bisericeasca. (...) http://www.credo.ro/catehism.php Iisus a ales 12 Apostoli , care la randul lor au numit preoti pe barbati, iar preotia slujitoare a continuat din generatie in generatie pe linie barbateasca, respectandu-se randuiala primara. Last edited by ioanna; 17.08.2011 at 18:22:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
sa-mi fie iertata analogia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi nu am nici o fixatie, ci aceleasi paradoxuri teorie vs practica le-am vazut si pe alte subiecte ca botezul si sabatul. Si acolo la fel, mai multe teorii si oricare din ele ar fi adusa ca argument este contrazisa de alta, ambele perfect valabile in BO. Si lista poate continua. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.Evanghelia dupa Matei "Chemând la Sine pe cei doisprezece ucenici ai Săi, le-a dat lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca să le scoată și să tămăduiască orice boală și orice neputință. Numele celor doisprezece APOSTOLI sunt acestea: Întâi Simon, cel numit Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov al lui Zevedeu și Ioan fratele lui; Filip și Vartolomeu, Toma și Matei vameșul, Iacov al lui Alfeu și Levi ce se zice Tadeu; Simon Cananeul și Iuda Iscarioteanul, cel care L-a vândut. Pe acești doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor și zicând..." (Matei 10:1-5) 2.Evanghelia dupa Marcu " Și a rânduit pe cei doisprezece, pe care i-a numit APOSTOLI, ca să fie cu El și să-i trimită să propovăduiască, Și să aibă putere să vindece bolile și să alunge demonii. Deci a rânduit pe cei doisprezece: pe Simon, căruia i-a pus numele Petru; Pe Iacov al lui Zevedeu și pe Ioan, fratele lui Iacov, și le-a pus lor numele Boanerghes, adică fii tunetului. Și pe Andrei, și pe Filip, și pe Bartolomeu, pe Matei, și pe Toma, și pe Iacov al lui Alfeu, și pe Tadeu, și pe Simon Cananeul, Și pe Iuda Iscarioteanul, cel care L-a și vândut." (Marcu 3:16-19) 3.Evanghelia dupa Luca " Și când s-a făcut ziuă, a chemat la Sine pe ucenicii Săi și a ales dintre ei doisprezece, pe care i-a numit APOSTOLI. Pe Simon, căruia i-a zis Petru, și pe Andrei, fratele lui, și pe Iacov, și pe Ioan, și pe Filip, și pe Vartolomeu, Și pe Matei, și pe Toma, și pe Iacov al lui Alfeu și pe Simon numit Zilotul, Și pe Iuda al lui Iacov și pe Iuda Iscarioteanul, care s-a făcut trădător." (Luca 6:13-16) Deci draga mea, unde anume ai gasit tu in Biblie ca Iisus a avut si femei apostoli.In citatele mele biblice pe care le-am postat mai sus nu am gasit nici o femeie.Faptul ca Hristos nu a lasat apostolia femeilor insemna ca Ortodoxia face discriminare? Am vazut intr-un mesaj de-al tau anterior ca ai adus in discutie ca ti-ai dori preot femei.Arata, te rog, in Biblie unde scrie despre asa ceva.Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|