Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2010, 16:12:11
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit ok

femeie certareata, si cicalitoare...si in orice caz oricum, da nu supusa !
iar el nu e un tip chiar asa puternic, incat sa o domine 100 % !
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 16:19:27
o copila o copila is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
femeie certareata, si cicalitoare...si in orice caz oricum, da nu supusa !
iar el nu e un tip chiar asa puternic, incat sa o domine 100 % !
Cum sa nu fie puternic? Doar merge la sala si trage de fiare.....chiar daca e obosit......
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 16:25:16
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

A nu divorta. A avea rabdare, mult tact si un comportament mai dragastos. A avea necurmata nadejde in ajutorul lui Dumnezeu. Asa se parcurge viata in casnicie. Poti topi raceala prin initiativa ta. Fii mai optimista. In afara de casnicia pe care o ai, asa cum este ea acum, orice alta varianta este mai proasta. Cu un alt sot iti va fi si mai greu, iar copila nu va mai avea langa ea pe tatal ei, asa cum este el, iar cand va ajunge la pubertate sau la adoloscenta risti sa o pierzi de sub control in aceasta lume plina de ispite si netrebnicii. Nu exista casnicii ideale. Problemele pot fi atenuate cu rabdare, vorba blanda, comunicare fara ton de cearta, invatarea reciproca a treburilor casnice. Nu va mai certati pentru ca prin cearta nu se ajunge decat la haos, nicidecum la vreo rezolvare. Cand unul dintre voi are tendinta de a incepe cearta, celalalt sa taca, chiar daca este jignit, sa taca si sa astepte sa-i treaca gargaunii celuilalt. Nu tineti suparare pentru ca aceasta duce la raceala in familie. Nu va dispretuiti pentru ca fiecare are defecte. Identificati-va, reciproc, calitatile, putine, mici si greu de observat cum or fi ele, fiindca prin ele veti propasi. Sa va ajute Dumnezeu!
Vechi 08.07.2010, 16:34:14
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Draga copila,
Nimeni nu este perfect.
Nu-l mai cicali... merita sa-l faci sa duca gunoiul cu pretul acestui scandal?

Mai ales daca el munceste si tu stai cu copilul.. arata intelegere fata de oboseala lui, arata grija de el si fa tu ceea ce poti face.
Cuvintele rele si cearta fac mult rau. Realmente dai drept dracilor sa locuiasca in casa cu voi.
Dusul gunoiului: 2 minute, maturatul: 5 minute, spalat vase: 10 minute.. uite si tu cat de putin este! Pentru asta vrei sa strici casnicia?
De multi ani de cand sunt casatorita, al mesu sot o singura data a spalat rufe (anul trecut, ca eram plecata si a fost nevoit) si toate hainele albe le-a scos roz! Asta este, nu mai face.
Toate lucrurile cu care te consumi tu sunt nimicuri.

Eu cred ca poti schimba in fiecare zi ceva din atitudinea ta spre binele amandurora si pentru binele fetitei.

Este f important sa-ti schimbi atitudinea fata de el si sa nu mai dai importanta tuturor nimicurilor! Altfel poate sa inceapa sa evite venitul acasa (unde sotia il dispretuieste si il cearta) si alte lucruri mai rele pot veni.

(Si alt sfat general: Chiar daca el va duce gunoiul, va spala vase, va gati etc.. chiar daca va face absolut tot ceea ce vrei tu, niciodata nu vei fi fericita cat timp te gandesti in primul rand la tine si la ceea ce-ti doresti tu. Adevarata fericire vine din a face ceva pentru cei pe care-i iubesti, nu pt tine).

Last edited by anna21; 08.07.2010 at 16:37:30.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 16:49:08
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

Mai bine de mine ca nu ma voi casatori:D
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 16:50:04
ioan_strainul
Guest

Arrow a divorta sau anu divorta ????????

Nu In nici un caz nu este o solutie,
solutia este gura mai mica rugaciune multa si spovedanie ( D E S C R C A R E A poveri de mult care nu ati descarcato si nu spovedanie ca sa te duci la duhovnic sa astepti sa te intrebe el nu asa nu merge pt ca duhovnicul este numai un martor In fata lui Dumnezeu ca tu ai spus pacatele tale mai bine zis leai recunoscut , spovedania este aceia In care trebuie sa avem taria de a recunoaste pacatele noastre si acelea pe care devolul nile arata ca de ne iertat toate leam facut toate sa le marturisim far de frica de rusinea din partea vrajmasului pentru ca dupa cum spune duhovnicu avet grija sa nu va intoarcet mai bolnavi , tot ce nu vrem sa marturisim crezInd ca nu sitie lume va fi arata la lumina in vreme judecati cele infricosetoare,!
Iar acum sa ma ierti dar nu cred ca numai el are vina sau numai tu aduti aminte de porunca ce spune ;;;;; Respecta pe tatal tau si pe mama ta ca sa traiesti Intru multi ani si fericiti pe pamInt asta si tu si el si eu si toti de pe pamint sa o respectam.

Domnul Dumnezeu sa va lumineze mintile sa va curateasca de greutatile ce va apasa si sa va sfinteasca sa va faca vase alesa lui si binecuvintarea Mintuitorului Hristos sa va insoteasca in toti ani vieti voastre amin amin amin: Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamInt intre oameni bine placuti lui pace , bucurie si iubire frateasca amin amin
Slava Tatalu si Fiului si SfIntului Duh amin

Last edited by ioan_strainul; 08.07.2010 at 16:54:20.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 16:54:23
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Implicit

Draga copila,

Ceea ce povestesti tu aici, despre manifestarile sotului tau, tine de sentimentul de inferioritate pe care il traieste alaturi de tine, constient fiind ca poate niciodata nu te va ajunge, nicicum depasi dpdv profesional.

Faptul ca se manifesta asa cum ai spus, cu oarecare badaranie, inseamna ca vrea cu orice pret sa-ti atraga atentia asupra lui si mai inseamna ca are mare nevoie de atentie din partea ta. Vezi tu, fiecare se manifesta diferit:unii se prefac bolnavi, bolnavi inchipuiti, altii se dau de neputinciosi. Cu cat ii vei da mai mult, cu atat va cere si mai mult, dar fii calma, nu te speria, va fi in grafic.

Ai nevoie de mult tact si mult mai multa rabdare pentru a depasi toate incercarile la care domnia sa te va supune. Dar nu dispera, inarmeaza-te cu rabdare din belsug si bucura-te din plin de clipele petrecute alaturi de puiutul tau pt. ca timpul zboara si nu se mai intoarce.

Si din parte mea, toate cele bune.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 16:56:00
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de adelina02 Vezi mesajul
Mai bine de mine ca nu ma voi casatori:D
Prostii. Cand iti va veni vremea nu vei mai sti cum te cheama.
Vechi 08.07.2010, 16:59:03
adelina02 adelina02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru adelina02
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Prostii. Cand iti va veni vremea nu vei mai sti cum te cheama.
De ce sa-mi vina vremea?Sa stau eu la comanda unui baiat?Mai bine infiez un copil si traiesc linistita.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2010, 17:09:05
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Dusul gunoiului: 2 minute, maturatul: 5 minute, spalat vase: 10 minute.. uite si tu cat de putin este!
De multi ani de cand sunt casatorita, al mesu sot o singura data a spalat rufe (anul trecut, ca eram plecata si a fost nevoit) si toate hainele albe le-a scos roz! Asta este, nu mai face.
M-ai zapacit Anna, cu cele 10 minute pentru spalatul vaselor. Eu o mai ajut pe nevasta-mea la spalat vase dar imi ia cam 2 ore lucrul asta. E drept ca nu sint chiar indemanatec dar ma straduiesc.
Cu spalatul rufelor, mi-ai adus aminte de o adevarata aventura din urma cu vreo 20 de ani. Nevasta-mea a lipsit vreo 10 zile de acasa (trebuia sa rezolve o problema interzisa pe vremea aceea). Am ramas acasa cu 3 copii de 2, 8 si 10 ani. A trebuit sa le fac mancare. Cred ca i-am saturat numai prin cat s-au distrat pe seama mea vazandu-ma atat de neindemanatec, dar m-am descurcat. Am spalat rufe (ma rog, se poate numi si asa) am facut curatenie etc. Eram atat de implicat incat cand a venit nevasta-mea acasa nu ma mai opream din treaba, iar ea voia sa discute cu mine, sa-mi povesteasca. La un moment dat a pufnit-o rasul si mi-a zis: Hei, tu nu vezi ca am venit acasa? Acum vezi-ti de treburile tale barbatesti. Am rasuflat usurat si am starnit un ras general.