Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2010, 10:08:45
marinaileana marinaileana is offline

Data înregistrării: 18.08.2010
Implicit este limbajul teologic invechit?

NU.
fac parte din acel grup numeros de oameni care l=au descoperit pe Bunul Dumnezeu atunci cand viata a considerat ca nu-mi folosesc constructiv liberul arbitru sau mai bine zis atunci cand a trebuit sa-mi aduc aminte ca e Dumnezeu deasupra. Bun, s-a intamplat. Dar cu toate ca am fost crescuta in spiritul crestin, de o bunica preotesa si de parinti care de mica mi-au invatat ca fac parte din Marea Creatie si trebuie sa respect tot si toate fiintele si lucrurile din jurul meu, nu reusisem sa trec dincolo de invatatura, nu reusisem sa-L gasesc pe Dumnezeu. S-a intamplat. Eram intr-o situatie disperata, nu vedeam pe unde merg dar atunci cand am ridicat ochii am zarit o biserica, obiserica despre care stiam ca este muzeu, ca nu se slujeste in ea. Am intrat, era vineri, parintele astepta la usa diaconeasca credinciosi care sa vina cu rugaciuni la Maica Precista. Nu stiam, de fapt nu stiam nimic atunci mi-am dat seama ca tot ce ma invatase bunica mea trecuse pe langa mine. Cand am pasit spre Altar parintele mi=a zambit si m-a intrebat (ca un adevarat parinte)ce mi s-a intamplat. Am inceput sa plang, si printre lacrimi i-am zis - aveam mama grav bolnava. M-a mangaiat pe crestet si mi-a scris cu mana lui o rugaciune catre Maica Precista pentru mine(?) si pentru mama mea. Atunci s-a intamplat minunea. Am inceput sa merg la slujbe, la sfantul Maslu si la Liturghie, dar asa cum spuneti nu intelegeam mare lucru, simteam ca acolo imi este locul, nu vroiam sa fiu in alta parte dar nu intelegeam ce se intampla si de ce se intampla, intr-o ordine bine stabilita, ritualurile bisericesti fiind o mare enigma pentru mine cat despre limbajul arhaic folosit ce sa mai vorbim. Atunci am inceput sa citesc, am inceput sa ascult predici mai mult sau mai putin celebre in care gaseam in mod miraculos raspunsuri la toate intrebarile mele.La biserica unde L-am gasit pe Dumnezeu si unde am continuat sa merg preotii doreau o participare activa a credinciosilor la slujba iar asta m-a ajutat foarte mult. Anii au trecut iar acum cand am vazut tema discutiei am zambit. Nici nu asi concepe ca slujba sa se desfasoare in alti termeni. Limbajul folosit este limbajul din Biblie asa cum a fost ea tradusa. Cine are nelamuriri trebuie sa caute raspunsurile in el si sigur le va gasi.

Last edited by marinaileana; 20.08.2010 at 10:25:58.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calendarul Bisericesc orthodoxia.i.thanatos Despre Biserica Ortodoxa in general 121 27.04.2023 08:42:51
Divortul bisericesc Dona_Maya Nunta 54 06.12.2012 00:25:25
Seria "Limbajul bisericesc" - 1. Parinti,stapan, porunca, afurisenie sophia Biserica Ortodoxa Romana 49 08.04.2012 20:09:40
Noul an Bisericesc cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 6 02.09.2010 16:11:42