![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De altfel psihologii sunt cam impotriva posibilitatii homosexualilor de a adopta copii. Ei spun ca un copil are nevoie de un model matern si unul patern, ca intr-o familie clasica (si mi se pare ca e cam psihanalitica treaba...). Insa ca mult rau a intrat prin psihanaliza (acum nu stiu daca la origine era rea sau a fost deformata). Personal, am retinut doua teorii: 1) ceea ce vedem rau in altii e de fapt propriul rau pe care il refuzam: consideram toti oamenii (la modul general) rai si mincinosi, de fapt s-ar putea ca problema sa fie la noi... (=proiectie, daca nu ma insel, caci nu prea cunosc psihanaliza). Pentru mine cam inseamna ceea ce scrie in Sf. Evanghelie după Luca, în cap. 6: 41. "De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, iar bârna din ochiul tău nu o iei în seamă?" 2) al doilea concept pe care l-am retinut e puterea vindeacatorare a cuvantului (ca in Sfanta Spovedanie), cu diferenta IMPORTANtA ca preotul da medicamentul, remediul, solutia, adica iertarea(iar aici psihanaliza scartiie). Dar dupa ce trecem pe la duhovnic, ma gandesc ca uneori gasim alinare si spunandu-ne oful celorlalti (Iacov 5: 16: "Marturisiti-va pacatele unii altora si va rugati unii pentru altii..."). Last edited by timeea89; 11.11.2010 at 10:38:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Psigologia este minunată atunci când este îmbinată cu teologia și are drept scop punerea omului într-o relație corectă cu Dumnezeu prin biserica și prin tainele acesteia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu deznadajdui.. termina scoala si ai incredere ca Dumnezeu iti arata calea, daca ii ceri ajutorul. Uite ca exista terapeuti ortodocsi, cum ar fi Dmitri Avdeev: http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...rea-fecioriei/ http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...odox-d-avdeev/ Citeste si cartile lui Jean Claude Lachet: Terapeutica bolilor spirituale si Terapeutica bolilor mintale (cred ca le poti descarca de pe arhiva-ortodoxa.info, macar prima) pentru o perspectiva ortodoxa asupra suferintei spirituale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da- psihologia este o meserie onorabila si de apreciat, si nu vad sa contravina cu nimic credintei ortodoxe! Nu vad ce poate fi impotriva credintei ortodoxe ca studiezi psihicul uman si mai mult ajuti pe unii oameni atunci cand au nevoie!
Este bine si de dorit ca orice om sa practice meseria care i place (bineinteles, cu conditia sa legala si utila societatii!) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Tot timpul mi-au zis ca "daca omori, te duci in iad" | Bast-et | Generalitati | 12 | 05.10.2010 16:36:21 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Ce faci cand iti pierzi increderea in cei de langa tine?? | Florentina75 | Generalitati | 14 | 07.03.2010 15:45:38 |
|