![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Paradosis, tu din ce cult faci parte ?
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|
|||
|
|||
|
Eu fac parte din Biserica Ortodoxa. Toti ierarhi mei marturisesc numai Ortodoxia si au succesiune apostolica prin Biserica Ortodoxa a Greciei (cea Adevarata, si nu cea “oficiala”, ecumenista), ROCOR (Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei) si Biserica Ortodoxa Rusa de dinaintea ciumei bolsevice.
Tu din ce cult faci parte? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oricine se mantuieste o face prin Iisus Hristos, Mantuitorul. Un budist care a trait izolat in munte, un hinduist care a trait in padure, un african din jungla vor fi judecati dupa legea firii, dupa constiinta lor (Pavel ne spune asta, nu?). Acelasi Judecator au si ei, dar criteriile de judecata sunt altele. A spune ca numai ortodocsii se mantuiesc este o afirmatie nu tocmai ortodoxa. Deci da, pronia divina are grija de absolut toti oamenii, indiferent de locul geografic si de momentul istoric. Si iarasi, numai prin Hristos ne mantuim, ortodocsi sau cei care habar nu au de ortodoxie. Eu am intalnit indieni cu studii superioare care nu cunosteau absolut nimic despre crestinism - lucru aparent incredibil, dar adevarat. Inca o data: absolut, dar absolut nimeni nu este predestinat la Iad, indiferent de parerile unora care se hazardeaza in afirmatii fara nici un temei crestin. Asta pentru ca orice om este zidit dupa Chipul divin, adica inzestrat cu existenta, nemurire, ratiune, libertate si sentimente.
|
|||
|
|||
|
Și budistul și hindusul etc vor fi fericiți dacă vor putea vedea pe Dumnezeu și gusta binecuvântările despătimirii în veșnicie.
Dar cum religiile lor produc dereglări psihologice și atrofieri spirituale, e de bănuit că nu vor putea beneficia de acestea, care cer și o pregătire îndelungată și complexă. Deci să nu ne amăgim că mântuirea, adică fericirea veșnică e deschisă oricui. Să nu mai gândim prin șabloane și versete ci să căutăm să vedem practic în ce constă mântuirea și cine poate avea parte de ea.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pavel ne explica foarte bine: Romani 2 12. Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați. 13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați. 14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege, 15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, 16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor. Mai aveti vreun dubiu ca mantuirea [de cel rau] le este oferita TUTUROR oamenilor, indiferent de religie, clasa sociala, nivel de cunoastere, perioada istorica sau locatie geografica? Altfel, Dumnezeu ar incalca liberul arbitru al oricarui om daca nu i-ar da sansa se se mantuiasca, predestinandu-l la iad din orice motiv.
|
||||
|
||||
|
Citat:
fiecare va fi judecat dupa legea sa, daca nu a avut posibilitatea de a-l cunoaste pe Hristos
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca, asa cum spune Sfintul Apostol, inca de pe timpul sau evanghelia era deja cunoscuta pina la capatul pamintului, ce motive am avea sa credem ca astazi mai putin? Multi pagini au ajuns la Credinta cea Adevarata. Chiar indienii de care vorbesti venind in contact cu tine au si aflat despre ea – iata chiar Pronia lui Dumnezeu la lucru! Pe pamint nu exista inocenti (adulti sanatosi), doar indivizi in diferite stari de decadere. Dumnezeu ii cheama pe toti la El in milioane si nebanuite feluri pentru ca El este singurul care cunoaste cu adevarat inima fiecarui om. Unii nu raspund, altii doar in parte. Nu-i vorba de predestinare, ci de libertatea de alegere data de Dumnezeu Stapinul omului. Cei 24 de mii nu gresesc in ceea ce afirma cu privire la acest subiect, de altfel nu ma indoiesc ca sint foarte ortodocsi in aproape toate cele, doar cind vine vorba de erezie incep sa calce rau in strachini pentru ca nu au cum sa-si justifice prezenta in bisericile episcopilor eretici. Invatatura ortodoxa nu iti cere sa rezisti atunci cind ierarhul marturiseste erezia “cu capul descoperit”, ci sa fugi, sa te separi de el, sa intrerupi imediat comuniunea pentru ca altfel te faci partas la erezie, dar si la osinda care il asteapta. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cat despre judecata dupa Evanghelie, de unde stii ce vrea sa zica Pavel cu asta? Poate ca e vorba despre judecata prin prisma iubirii, pentru ca in iubire se implineste toata Legea, Proorocii si Evanghelia. Or Evanghelia este Vestea Buna ca toti avem sansa sa ne mantuim, nu ca unii au sansa asta si altii nu o au, din orice motiv. Deci nu m-as hazarda sa interpretez in litera versetele date, pentru ca m-as face mai judecator decat Judecatorul. Un lucru imi este clar: in teologia noastra, pronia divina le da tuturor oamenilor sansa mantuirii. In momentul in care o religie sustine ca numai adeptii ei au sanse sa ajunga in Rai, acea religie nu este buna pentru mine. De aceea am ales crestinismul ortodox, pentru ca respecta libertatea omului acum si in vecii vecilor, spre deosebire de exemplu de hinduism sau islamism. Ca fapt divers, era deunazi o emisiune despre conditiile inumane in care lucreaza oamenii undeva in India. Unii incep sa lucreze de la 14 ani, stau de la 08:00 la 22:00 intr-un mediu greu de imaginat, castiga cam 5 dolari pe zi. Ei pregusta Iadul inca din timpul vietii... Nu prea vad, la modul concret, cum ar fi ajuns teologia ortodoxa pe meleagurile lor, la fiecare dintre acesti nenorociti ai soartei. Tu sustii ca Adevarul le este cunoscut si tot ce trebuie sa faca este sa-L accepte. Tare ma tem ca nu-i chiar asa, oricat am vrea noi sa fie. Da, Dumnezeu ne cheama pe fiecare la El in milioane si nebanuite feluri, de acord, insa asta nu inseamna ca Adevarul ortodoxiei le este cunoscut tuturor oamenilor, indiferent cand si unde traiesc pe pamantul asta.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului | catalin2 | Dogmatica | 13 | 25.12.2011 14:58:57 |
| Marturisire impotriva ecumenismului pana la mucenicie | andrei_im | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 170 | 21.11.2010 21:57:23 |
| Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului | BogdanF2 | Generalitati | 4 | 30.09.2009 20:48:32 |
| Cum si cind ne impotrivim ecumenismului | dmb | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 35 | 07.04.2009 12:33:46 |
|
|