![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci:au fost invitați la nuntă doar anumiți oameni.Aceștia au gasit felurite scuze pentru a nu veni. Daca ar fi venit nu mai era nevoie să fie poftiți alții dar din păcate (sau din fericire )pentru noi toți,aceștia au refuzat sub diferite pretexte . Până aici nimic nu-mi este neclar.nedumerirea începe abia atunci când,stăpânul care spusese să iasă în drum și să cheme pe oricine după ce masa s-a completat i-a spus unuia dintre cei poftiți ca nu are haina de nunta ![]() Poate cineva(dacă se poate un preot sau teolog) să-mi explice aceasta? Este oare vorba de acei care se împărtășesc cu nevrednicie ? Last edited by dorinastoica14; 13.12.2010 at 15:06:57. |
|
|||
|
|||
![]()
După ce au venit niște oameni, a zis să mai cheme pt. că erau locuri libere, deci oricum i-ar fi chemat și pe ceilalți, chiar dacă primii acceptau.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Samanta semanatorului" poate cadea in drum sau in pamant prielnic. Desi toti avem ochi si urechi, nu fiecare dintre noi este sortit sa "auda" si sa "vada" tot ce Dumnezeu ne ofera in fiecare clipa. Poate cel mai greu ne este cand cei foarte dragi noua primesc Cuvantul Adevarului precum "nuca-peretele". Nu are nici un fel de aderenta si tu plangi in sufletul tau ca viata lor este o continua sminteala desi pentru ei tu esti cel "dus cu capu'"! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
CAPITOLUL I Despre scopul Sfintei Liturghii în general Savârsirea Sfintei Liturghii are ca obiect prefacerea darurilor în dumnezeiescul Trup si Sânge, iar ca scop sfintirea credinciosilor, care, prin acestea, dobândesc si înlesnesc împlinirea acelui efect si acelui scop, sunt rugaciunile, cântarile, citirile din Sfânta Scriptura si, în general, toate cele ce se savârsesc si se rostesc, cu Sfânta rânduiala, înainte si dupa sfintirea darurilor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu inteleg de aici ca omul crestin, care reuseste in final sa-si duca crucea lui cu smerenie, va avea bucurii neasemuite in viata vesnica, ceea ce nu la fel se intampla cu cei care nu sunt crestini. Acestora nu li se cere, dar nici nu li se da! Pana la urma, daca omul vegheaza si este pregatit cu candela si ulei din belsug (lumina credintei si invatatura sfintilor parinti) pentru cand va veni Mirele, nu trebuie sa ne mai gandim la o alta "haina" fiindca presupun ca despre credinta si intelepciune este vorba in pericopa! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar ieri mi s-a întâmplat când am încercat să vorbrsc despre credință să fiu privită ca o "ciudată" de către majoitatea.Unii taceau dar cei mai mulți au sarit cu gura pe mine să mă combată și să-mi demonstreze că sunt dusă rău de tot,demodată și depășita de evenimente.(era vorba despre actele biometrice) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by dorinastoica14; 13.12.2010 at 15:51:11. |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca se refera la "sansa" pe care doar cei care intamplator trec la un moment dat printr-o anumita raspantie de drumuri (intamplator?? ce e intamplarea in viata omului, oare?) si care ar trebui sa dea slava lui Dumnezeu pentru privilegiul de a fi invitati la o astfel de "cina". Paradoxul este ca omul, in prostia lui, NU STIE cine il invita si pare iritat ca cineva indrazneste sa-i tulbure viata. Daca omul ar sti, daca i s-ar deschide mintea de pe urma, daca ar putea prevedea ca invitatia nu e una oarecare, ci biletul de intrare in Imparatia Cerurilor, probabil ar proceda altfel. Dar ce stie el de Imparatia Cerurilor, daca nu i s-a spus, daca nu a auzit pe nimeni venind de acolo cu poze, cu filme, cu parfumuri, cu fructe, cu mp3 ceva?... E de plans, dar pur si simplu nu poti convinge si nu poti sili pe nimeni decat intr-un singur fel: staruind in rugaciune. Abia atunci, Dumnezeu se va indura si-i va ridica ceata de pe ochi, si cantecul sirenelor din urechi!... Tocmai de aceea se face intotdeauna apel la puterea de a ne ruga unii pentru ceilalti si nu numai pentru noi si grijile noastre. Noi suntem subiectivi si orbi. Dar cei ce se roaga pentru noi, vad altfel lucrurile si stiu mai bine sa ceara, si ca atare chiar sunt mai lesne ascultati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Desi am vazut multe opinii si pe-aici pe forum, eu raman la parerea ca trebuie sa ne rugam si pentru cei mai pacatosi. Unii sustin ca nu avem voie sa ne rugam pentru cutare care e betiv, cutare ca e desfanat, cutare ca e ratacit sau injura sau e ateu si tot asa. Din pacate ajungem sa facem iarasi legile noastre si nu pe cele ale lui Dumnezeu. Mantuitorul a apreciat intotdeauna staruinta in rugaciune, si chiar daca initial a spus ca nu trebuie sa se dea din painea fiilor la caini, pana la urma orice rugaciune, ajunge sa fie ascultata. Este unicul fel de a ajuta cu adevarat pe cineva sa se indrepte. Mai bine decat Dumnezeu, nimeni nu stie cum sa-l faca pe om sa se indrepte!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iarta-ma ! | dorinastoica14 | Pocainta | 88 | 31.12.2012 16:21:13 |
Dumnezeu iarta dar nu uita | ladyanda | Generalitati | 22 | 06.06.2011 21:05:52 |
imi cer scuze | Mtcrysty17 | Generalitati | 11 | 26.09.2010 17:20:53 |
Primarul Radu Mazăre: Îmi cer scuze dacă am ofensat pe cineva | Anca-Miha | Generalitati | 25 | 29.07.2009 01:48:03 |
Doamne iarta militari | BogdanBogdan | Generalitati | 18 | 22.03.2008 20:29:18 |
|