![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
suntem o specie foarte tinara, asa este!
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie imi place sa cred ca, daca omenirea s-ar fi mantuit [de sarpele viclean] fara sa cada in pacat, atunci noi am fi fost o rasa superavansata. Am fi descoperit natura (Universul) si am fi stapanit-o, asa cum ni s-a cerut, inaltandu-ne mereu catre Dumnezeu. Ne-am fi inaltat chiar si la modul propriu catre stele, pentru ca, logic, pe planeta noastra nu am mai fi incaput la un moment dat in conditiile in care am fi devenit nemuritori si ne-am fi inmultit dupa porunca.
Dar asta e o parere pur personala.
|
|||
|
|||
![]()
Dca ar fi fost Eden peste tot oare de ce ar mai fi trebuit sa ne inmultim, chiar si prin porunca cum zici tu:).......daca aceasta inmultire duce la distrugerea edenului, cam pare un non-sens, parerea mea!
Cred ca disprearea noastra sa ne inmultim vine din frica mortii, nu din relashul Edenic! |
|
|||
|
|||
![]()
Stabilirea exacta a locatiei Edenului este o tema plina de variatiuni...S-au emis nenumarate ipoteze..Am citit ca Toma d'Aquino il situa undeva pe Ecuator , Columb a indicat delta fluviului Orinoco, dupa cateva secole s-a emis ipoteza ca ar fi existat in insulele Canare....
Alte variante posibile au fost ca ar fi existat in estul Turciei la Gobekli Tepe , apoi ca s-ar putea sa fi existat in teritoriul Irakian , in Eridu, Uruk , Akkad sau Ur..... Toate acestea sunt doar supozitii...Exact ca cea care la vremea cand o auzisem m-a lasat interzisa(dar am refuzat sa o cred) , ca Eva ar fi fost neagra...Desi....dar e o alta tema. Concluzie : Nimeni nu poate cunoaste exact acest loc , exact cum nu poate indica o "adresa" clara locului in care vom pleca la despartirea fiecaruia din noi , de asta lume.... Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Putem intelege ca Raiul a fost locul in care omul a vietuit o perioada. Sfantul Ioan Gura de Aur spune, referitor la modul in care gradina din Eden a fost sadita: "A avut Dumnezeu nevoie de sapa, a avut nevoie de plugarie si de celelalte munci agricole, ca sa infrumuseteze raiul? Doamne fereste! Deci aici trebuie sa intelegem cuvantul "a sadit" in sensul ca a poruncit sa se faca pe pamant rai, in care sa locuiasca omul ce fusese creat. Fericitul Moise a lasat in scris si numele locului, ca sa nu poata insela mintile oamenilor simpli cei ce voiesc sa flecareasca zadarnic si sa spuna ca raiul nu a fost creat pe pamant, ci in cer si sa viseze la basme la fel cu acestea. Crede cele ce spune mai departe scriptura, crede ca raiul a fost facut in locul in care a spus scriptura. A nu crede in cele scrise in dumnezeiasca scriptura, ci a introduce altele din mintea ta, socot ca aduce mare primejdie pe capul celor ce indraznesc sa faca aceasta." Dar Raiul mai poate desemna si starea de comuniune a omului cu Dumnezeu. Sfantul Ioan Damaschin afirma ca omul "locuia cu trupul intr-un loc cu totul dumnezeiesc si frumos, iar cu sufletul locuia intr-un loc foarte inalt si incomparabil de frumos. Dumnezeu era imbracamintea lui stralucitoare; harul lui Dumnezeu il invesmanta; se desfata ca un inger cu singurul fruct prea dulce, al contemplarii lui Dumnezeu". Spunem ca sufletele celor drepti merg in rai, pentru ca moartea nu e o piedica in calea participarii omului la viata divina. |
|
||||
|
||||
![]()
În mod sigur Grădina Edenului s-a aflat pe pământ. Cel mai probabil pe teritoriul de azi al Persiei sau Irakului.
|
||||
|
||||
![]()
Nu a fost pe pamant din cate stiu, se si spune ca dupa caderea in pacat Dumnezeu l-a luat pe om din Eden si la pus pe pamant ,
|
|||
|
|||
![]()
Mindria asta ne face sa insistam ca Edenul a fost pe pamint insa uitam ca mindria teologica cea de trece prin "inima" nu are fundament si ca urmare este ...A B U R !
Edenul pe pamint este precum legenda Sodomei si a Potopului...doar legende. Adica gasim schelete de dinozauri de acum 10 000 000 de ani si nu gasim urmele unei devastari planetare de acum 10 000 de ani? :))) este chiar amuzant. Eu stiu ca lipsa acestor cataclisme din "pachetul" de crezuri ale crestinului nu-l face mai putin CRESTIN!..asta cu siguranta! Mai important este sa scoti copiii strazii de prin canale decit sa insisti pe ceva care-i abur! |
|
|||
|
|||
![]()
Are cumva Persia sau Irakul zone ne-explorate, eden-istice? ascunse de ei?:))))..sau o sa argumentam ca Dumnezeu in marea lui iubire pentru noi a permis distrugerea gradinii Lui pentru a nu ne da mura-n gura!, ca altfel ne-am mintui prea usor, nu? :)...ci sa ne lase sa ne zbatem in dileme ca pestele pe uscat?:)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Si din Eden iesea un rau care uda raiul, iar de acolo se impartea in patru brate“, aflam in cartea Facerii 2, 10. Pentru localizarea cat mai exacta a locului in care Dumnezeu a ales sa-i aseze pe primii oameni, autorul cartii, Moise, ne da si alte indicii: "Numele unuia (dintre bratele raului - n.r.) era Fison; acesta inconjoara toata tara Havila, in care se afla aur, iar aurul din tara aceea este bun; tot acolo se gaseste bdeliu si piatra de onix. Numele raului al doilea este Gihon. Acesta inconjoara tot tinutul Etiopiei. Si raul al treilea este Tigrul; acesta curge prin fata Asiriei; iar raul al patrulea este Eufratul" (Facere 2, 11-14). Daca in privinta raurilor Tigru si Eufrat nu sunt probleme de identificare, ele existand si astazi, legat de celelalte doua, Gihon si Fison, parerile cercetatorilor sunt impartite, ei facand trimiteri dintre cele mai variate, de la Nilul african pana la Indusul asiatic. Unii cercetatori sustin si ideea conform careia potopul din timpul lui Noe ar fi schimbat caracteristicile geografice ale zonei, astfel ca identificarea celor doua rauri este ingreunata, daca nu, chiar imposibila. Plecand insa de la cele doua rauri cunoscute si tinand cont si de unele descoperiri arheologice care atesta o foarte veche civilizatie in zona, cei mai multi accepta ideea conform careia fosta gradina a raiului, in care au locuit Adam si Eva, se afla pe teritoriul Irakului de astazi".(Lucian Apopei) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Munte Athos - Gradina Ortodoxiei Universale | mircea.o | Intrebari utilizatori | 2 | 13.09.2012 14:46:36 |
Uneltele nevoitorului in Gradina Lui Dumnezeu | florin.oltean75 | Generalitati | 1 | 23.04.2011 13:36:29 |
Gradina Edenului descoperita? | Ioana-Andreea | Din Vechiul Testament | 52 | 01.04.2010 00:13:26 |
Romania,gradina Maicii Domnului | modele | Generalitati | 40 | 03.12.2009 16:36:00 |
Romania-Gradina Maicii Domnului | alexandra28again | Generalitati | 40 | 20.12.2008 19:00:59 |
|