![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici eu nu stiam cazul de la Constanta si cautind pe net am dat chiar de o bataie din Biserica Sf. Mormint:
http://www.youtube.com/watch?v=o50ndm1L6f0&NR=1 -penibil moment din care ar trebui sa tragem invatamintele necesare. crestinii ar trebui sa negocieze o intelegere ca sa fie toti multumiti si la o adica ce atita deranj pt un loc? ..aici e boala veche. Ce or fi zis musulmani cind au vazut bataia ? ca si a bagat Shetan coada sau Asura cum ar zice hindusii..singuri ne facem de ris biserica si apoi dam vina pe presa. .. vechii apostoli cu siguranta nu ar fi facut asa ceva. pacat. Oricum aia care au lovit sigur nu aveau ce cauta in acea sfinta biserica si nici in biserica lor. O fi si asta un semn ca sa fim mai blinzi unii cu altii. Last edited by Mihai36; 20.06.2011 at 13:56:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Nu poti sa te prezinti ca reper moral, sau mai mult, ca pe detinatorul singurului model moral valabil, dupa care sa te porti mai imoral decat orice om care iti intra in biserica, in cautare de sfaturi si ghidaj moral. Citat:
Ai auzit tu sa li se intample ceva preotilor care au colaborat cu Securitatea? Eu nu. Ai auzit sa i se fi intamplat ceva lui IPS Teodosie, care a fost filmat cerand mita pentru a vinde taina preotiei? Eu nu, din cate am auzit, e bine mersi, chiar l-am vazut recent rastindu-se la niste ziaristi. Ca ai uscaturi in ograda, e un lucru. Ca ii ai, ii stii, si nu faci nimic in legatura cu asta, e cu totul alta problema. Exact asa cum Biserica Catolica si-a ascuns si protejat preotii pedofili, exact asa a procedat si procedeaza BOR cu preotii turnatori, homosexuali si spagari. Nici o diferenta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Presa in orice domeniu exagereaza, nu doar in cel al religiei. Unele articole sunt adevarate, dar unele sunt mult exagerate, multi ziarisit fiind ori atei ori nepracticanti si deci avand o idee preconceputa despre ortodoxie. Adica nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, dar isi exprima parerea ca si cum ar fi obiectiva.
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ideea cu reformarea insa Biserica este un fel de Justitie , alta putere in stat independenta insa reformarea oriunde ar fi ea ar trebui facuta ca in sevicile secrete adica prin dure selectiuni meritocrate, teste prihologice combinate, bineinteles si teste paralele de sfintenie de care nu pot trece cei care nu merita.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre spaga, e vreo regula in teologia ortodoxa care da voie unui ierarh sa vanda hainele de preot oricui da spaga? Spune-mi, te rog, e nevoie de studii teologice pentru a interpreta faptele de mai sus?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
eu de obicei nu cred tot ceea ce zice presa, pentru ca stiu ca infloreste destul de mult ... in unele exista si un sambure de adevar, dar sunt si foarte multe inflorituri ...
dar totusi cand vezi cu ochii tai filmuletul in care ori 2 preoti se bat, ori un preot este filmat cu camera ascunsa ca face sau zice cine stie ce, sau cand multimea se imbranceste mai mai sa se ia la bataie sau injura, fie la o sfintire, fie la aducerea unor Moaste, sau la schimbarea preotului, aici nu mai intervine presa ... e clar ce fel de oameni suntem, in ce lume salbatica traim si ca avem ceea ce meritam ... bineinteles, astea nu sunt de judecat, nu se cunosc circumstantele in care s-au petrecut anumite lucruri, nu se stie ce a fost in mintea unor oameni, doar Dumnezeu judeca, dar pe mine toate astea ma cam dezamagesc si ma intristeaza ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mincarea proasta a saracului | andreicozia | Reguli in Biserica | 126 | 03.02.2015 19:24:15 |
Urgent!!! Imagine icoana Sf Parascheva in picioare | getapopa | Resurse ortodoxe on-line | 3 | 12.05.2011 17:48:21 |
ATAC CNSAS impotriva Bisericii- Comunicat de Presa | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 25 | 26.01.2011 09:47:49 |
veste proasta - par iustin | emanuel2007 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 27.03.2009 15:38:16 |
Presa si binefacerile ei | discriminata | Generalitati | 1 | 04.12.2006 13:32:09 |
|