Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2011, 13:53:23
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Nici eu nu stiam cazul de la Constanta si cautind pe net am dat chiar de o bataie din Biserica Sf. Mormint:
http://www.youtube.com/watch?v=o50ndm1L6f0&NR=1

-penibil moment din care ar trebui sa tragem invatamintele necesare.

crestinii ar trebui sa negocieze o intelegere ca sa fie toti multumiti si la o adica ce atita deranj pt un loc? ..aici e boala veche.

Ce or fi zis musulmani cind au vazut bataia ? ca si a bagat Shetan coada sau Asura cum ar zice hindusii..singuri ne facem de ris biserica si apoi dam vina pe presa. .. vechii apostoli cu siguranta nu ar fi facut asa ceva. pacat. Oricum aia care au lovit sigur nu aveau ce cauta in acea sfinta biserica si nici in biserica lor. O fi si asta un semn ca sa fim mai blinzi unii cu altii.

Last edited by Mihai36; 20.06.2011 at 13:56:07.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 13:56:47
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
De ce presa nu apare sa prezinte lucrurile frumoase din biserica?
Ca de exemplu?

Citat:
Sa arate de exemplu cum credinta si biserica ordodoxa au schimbat viata unor oameni in bine .
Si nu a catorva.
Din nou, exemple?

Citat:
In cazul ispitelor parintele meu ne-a spus ca ii invita pe cei care denigreaza caderile unor preoti sa inceapa sa duca si ei o viata duhovniceasca ,sa mearga la sf.Liturghie,sa se spovedeasca ,sa tina post si sa vada cum este ,cat de ispitit poti fi.
Viata de preot e o alegere, nu ii sileste nimeni sa se puna in situatia unde sunt ispititi. Si daca nu pot rezista ispitelor, se pot oricand intoarce la viata obisnuita, unde pot munci ca noi toti.

Nu poti sa te prezinti ca reper moral, sau mai mult, ca pe detinatorul singurului model moral valabil, dupa care sa te porti mai imoral decat orice om care iti intra in biserica, in cautare de sfaturi si ghidaj moral.

Citat:
Mai sunt si uscaturi ,dar orice padure are si uscaturi.
Problema e ca prezenta uscaturilor e generalizata, si nu observ vreo atitudine din partea BOR ca ar recunoaste asta ca pe problema care de fapt este.

Ai auzit tu sa li se intample ceva preotilor care au colaborat cu Securitatea? Eu nu.

Ai auzit sa i se fi intamplat ceva lui IPS Teodosie, care a fost filmat cerand mita pentru a vinde taina preotiei? Eu nu, din cate am auzit, e bine mersi, chiar l-am vazut recent rastindu-se la niste ziaristi.

Ca ai uscaturi in ograda, e un lucru. Ca ii ai, ii stii, si nu faci nimic in legatura cu asta, e cu totul alta problema.

Exact asa cum Biserica Catolica si-a ascuns si protejat preotii pedofili, exact asa a procedat si procedeaza BOR cu preotii turnatori, homosexuali si spagari. Nici o diferenta.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:02:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Presa in orice domeniu exagereaza, nu doar in cel al religiei. Unele articole sunt adevarate, dar unele sunt mult exagerate, multi ziarisit fiind ori atei ori nepracticanti si deci avand o idee preconceputa despre ortodoxie. Adica nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, dar isi exprima parerea ca si cum ar fi obiectiva.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:05:54
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Buna ideea cu reformarea insa Biserica este un fel de Justitie , alta putere in stat independenta insa reformarea oriunde ar fi ea ar trebui facuta ca in sevicile secrete adica prin dure selectiuni meritocrate, teste prihologice combinate, bineinteles si teste paralele de sfintenie de care nu pot trece cei care nu merita.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:11:15
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Adica nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, dar isi exprima parerea ca si cum ar fi obiectiva.
E nevoie de studii avansate de teologie ortodoxa ca sa ne dam seama ca a turna la Securitate nu e tocmai OK?

Cat despre spaga, e vreo regula in teologia ortodoxa care da voie unui ierarh sa vanda hainele de preot oricui da spaga?

Spune-mi, te rog, e nevoie de studii teologice pentru a interpreta faptele de mai sus?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:23:44
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Implicit

eu de obicei nu cred tot ceea ce zice presa, pentru ca stiu ca infloreste destul de mult ... in unele exista si un sambure de adevar, dar sunt si foarte multe inflorituri ...

dar totusi cand vezi cu ochii tai filmuletul in care ori 2 preoti se bat, ori un preot este filmat cu camera ascunsa ca face sau zice cine stie ce, sau cand multimea se imbranceste mai mai sa se ia la bataie sau injura, fie la o sfintire, fie la aducerea unor Moaste, sau la schimbarea preotului, aici nu mai intervine presa ... e clar ce fel de oameni suntem, in ce lume salbatica traim si ca avem ceea ce meritam ...

bineinteles, astea nu sunt de judecat, nu se cunosc circumstantele in care s-au petrecut anumite lucruri, nu se stie ce a fost in mintea unor oameni, doar Dumnezeu judeca, dar pe mine toate astea ma cam dezamagesc si ma intristeaza ...
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:25:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
E nevoie de studii avansate de teologie ortodoxa ca sa ne dam seama ca a turna la Securitate nu e tocmai OK?

Cat despre spaga, e vreo regula in teologia ortodoxa care da voie unui ierarh sa vanda hainele de preot oricui da spaga?

Spune-mi, te rog, e nevoie de studii teologice pentru a interpreta faptele de mai sus?
Daca ai fost atent eu am spus ca unele sunt adevarate, unele sunt doar inflorituri si pareri personale.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:29:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
eu de obicei nu cred tot ceea ce zice presa, pentru ca stiu ca infloreste destul de mult ... in unele exista si un sambure de adevar, dar sunt si foarte multe inflorituri ...

dar totusi cand vezi cu ochii tai filmuletul in care ori 2 preoti se bat, ori un preot este filmat cu camera ascunsa ca face sau zice cine stie ce, sau cand multimea se imbranceste mai mai sa se ia la bataie sau injura, fie la o sfintire, fie la aducerea unor Moaste, sau la schimbarea preotului, aici nu mai intervine presa ... e clar ce fel de oameni suntem, in ce lume salbatica traim si ca avem ceea ce meritam ...

bineinteles, astea nu sunt de judecat, nu se cunosc circumstantele in care s-au petrecut anumite lucruri, nu se stie ce a fost in mintea unor oameni, doar Dumnezeu judeca, dar pe mine toate astea ma cam dezamagesc si ma intristeaza ...
Dar presa nu da si partile bune, ci doar acele cateva exceptii. Din miile de preoti iti poti da seama ca nu toti sunt sfinti. Probabil e si o nestiinta, un om presupune ca preot inseamna sa fii sfant. Asadar, din mii de preoti, 2-3 sunt gasiti pe an ca fac nu stiu ce. Unii din ei sunt si certati cu biserica, deschizand cartea. Acum stai sa te uiti la cei 2-3 preoti sau la cei ceilalti cateva mii?
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 14:45:04
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar presa nu da si partile bune, ci doar acele cateva exceptii. Din miile de preoti iti poti da seama ca nu toti sunt sfinti. Probabil e si o nestiinta, un om presupune ca preot inseamna sa fii sfant. Asadar, din mii de preoti, 2-3 sunt gasiti pe an ca fac nu stiu ce. Unii din ei sunt si certati cu biserica, deschizand cartea. Acum stai sa te uiti la cei 2-3 preoti sau la cei ceilalti cateva mii?
Care 2-3 preoti? ca sunt cu gramada corupti, si o spun din experienta personala nu din stiri sau din auzite, pana acum eu m-am confruntat cu raportul exact invers, 2-3 preoti dintre toti pe care i-am intalnit au o conduita morala respectabila iar restul..."uscaturi"
Reply With Quote
Vechi 20.06.2011, 16:04:38
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca ai fost atent eu am spus ca unele sunt adevarate, unele sunt doar inflorituri si pareri personale.
Am fost atent. Ai conditionat abilitatea de a relata despre prelati de cunostintele despre ortodoxie. Iti amintesc:

Citat:
Unele articole sunt adevarate, dar unele sunt mult exagerate, multi ziarisit fiind ori atei ori nepracticanti si deci avand o idee preconceputa despre ortodoxie. Adica nu stiu aproape nimic despre ortodoxie, dar isi exprima parerea ca si cum ar fi obiectiva.
Din ce ai scris tu, asta se intelege.
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mincarea proasta a saracului andreicozia Reguli in Biserica 126 03.02.2015 19:24:15
Urgent!!! Imagine icoana Sf Parascheva in picioare getapopa Resurse ortodoxe on-line 3 12.05.2011 17:48:21
ATAC CNSAS impotriva Bisericii- Comunicat de Presa cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 25 26.01.2011 09:47:49
veste proasta - par iustin emanuel2007 Stiri, actualitati, anunturi 4 27.03.2009 15:38:16
Presa si binefacerile ei discriminata Generalitati 1 04.12.2006 13:32:09