![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si solutia politica/economica care ar putea fi? |
|
||||
|
||||
![]()
Transformarea în realitate a zicalei "nu te întinde mai mult decât îți e plapuma".
Dar nu se poate, sau eu cel puțin, sunt pesimist.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A comanda statui de milioane de euro în mijlocul târgului este o cheltuială nebunească. A comanda pasaje de tip "Basarab", oricât de reușite tehnic și artistic, e o cheltuială nebunească. A moderniza fregate de război e o altă cheltuială nebunească pentru o țară în criză. Când undeva în corp se petrece o hemoragie importantă, are loc un fenomen numit de fiziologi "centralizarea circulației". Adică, printr-un mecanism complicat, sângele, atâta cât mai e, este îndreptat spre acele organe fără de care viața nu e cu putință. Un tată de familie care, aflat în situație de a nu fi sigur pe mâncarea copiilor, împrumută de la bancă spre a-și împodobi pereții cu tablouri ar fi socotit neînțelept, ba chiar nu tocmai întreg la minte. De unde concluzia: oamenilor politici le lipsește adrenalina. Înțelepciunea. Parcă și-au pierdut mințile.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, clasa politică ne aparține și suntem responsabili cu toții pentru politicienii pe care-i avem. Nu numai pentru că i-am ales (poate n-aveam de unde), dar și pentru că le facem jocul, pentru că acceptăm situația și ne conformăm, devenind noi înșine corupți (dacă toți fură...). Nu văd altă soluție la descompunerea care se accentuează tot mai abrupt, decât refuzarea compromisului de către noi. Dacă lumea se prăbușește din pricina lăcomiei, a speculatorilor, a evaziunii fiscale, a șmecheriilor și hoțiilor, a succesului bazat pe mită și servicii reciproce, să refuzăm cu toții să participăm la această prăbușire, să nu facem noi compromisuri. Nu putem schimba lumea decât schimbându-ne pe noi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De acord, trebuie să așteptăm "cuminți" atingerea masei critice.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă totul e stricat în lume, nu ne rămâne decât să ne despărțim de ea; dar nu să plecăm în pustie, zic eu, ci să-i refuzăm doar relele, urâciunea, păcatul și denunțând răul. Câți, oare, atunci când am văzut hoții, șmecherii, corupție le-am denunțat? Ba mai mult, nu numai că am închis ochii, dar poate am consimțit și noi să corupem sau să ne lăsăm corupți. Și acum ne înecăm cu toții în mizeria pe care am tolerat-o. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Solutii,teoretic,exista.Practic nu exista pentru ca ar inseamna o schimbare radicala a modului cum gandim,cum traim iar omul,singur,nu este capabil de asa ceva.Prin urmare ceva trebuie sa dispara ca altceva sa renasca.Un cer nou si o lume noua.Asta a expirat.Cam din toate punctele de vedere.A nu se intelege ca am o tendinta apocaliptica,sunt doar un cinic ratacit prin spatiu si timp :) Lumea va iesi in continuare din case,soarele va straluci,viata va merge inainte,cu sau fara probleme si aparent totul pare sa curga precum pe Donul linistit.Asa credem noi dar momentul cand vom fi fierti in propriul suc se apropie :) Last edited by Scotland The Brave; 17.08.2011 at 17:42:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Ca un exercitiu de gandire, daca e sa se faca ceva, ce s-ar putea face?
Solutia cea mai apropiata de realitate, nu ceva utopic gen "sa renuntam la bani" sau mai stiu eu ce de genul asta. Si inca o intreabare..aia mari de sus stiu spre ce ne indreptam si fara doar si poate nu au sa spuna, oare deja stiu ce o sa urmeze si se afla in plan, sau sunt spectatori la catostrofa fata de care ei sunt bine aranjati? Stii, pe undeva e normal, daca stai sa te gandesti bine, n-a fost nici o generatie care sa nu aiba problemele ei, mai mult sau mai putin apocaliptice.. Last edited by AlinB; 17.08.2011 at 18:32:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In timp ce primaria isi plateste salariile angajatilor din imprumuturi in banca. Probabil este ultima hotie si cu banii care ii vor strange spera sa se puna la adapost de ce va urma. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Monseniorul Ioan Robu despre criza economica | andra_v | Biserica Romano-Catolica | 0 | 10.04.2012 10:43:47 |
Urgia justitiara , cele 3 zile de intuneric | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 7 | 22.07.2011 22:33:31 |
In acele zile-un necaz = urgia? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 0 | 26.06.2011 11:29:22 |
Hristos si Criza economica | andreicozia | Generalitati | 51 | 23.06.2010 16:01:44 |
|