![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Va multumesc tuturor pentru comentariile dumneavoastra.
Parerile dumneavoastra imi sunt utile in elaborarea tezei mele de doctorat in sociologie, teza care are ca tema de cercetare acest subiect
|
|||
|
|||
![]()
hehehe... Interesant... Sa ne spui daca ai facut ravagii :D
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai grija si ce surse folosesti, ce parti pris-uri au autorii respectivi. Eu cred ca fenomenul este unul foarte complex, ca viziunea din prima postare este foarte reductionista. Vezi ca pe seama lui Lilith circula mai multe legende, e mai bine sa le citesti de la sursa, nu din bibliografia secundara! Povestioarele apocrife oricum se raspandisera si in Evul Mediu. Pe scurt, consider ca feminismul a adus atat benficii, cat si nenorociri (mult mai multe), dar sunt constienta ca daca nu exista miscarea, poate ca femeile nu mai aveau acces azi la invatamant superior, la drepturi sociale, politice, economice... Totodata, am apreciat postarea documentata a Ioannei. Nu de alta, dar oamenii au obiceiul sa isi dea cu parerea despre orice, vorbind adesea in necunostinta de cauza.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
DE 3Xfemeie, numai crestina nu! E dureros ca multe femei sacrifica familia ptr cariera. Nu mai ai timp de copii ca vi prea obosita acasa, copiii ar vrea sa faceti o iesire in week-end, dar nu poti ca ai o deplasare la cluj, sa te intalnesti cu un client important, le-ai promis o iesire in parc, dar nu ajungi, pentru ca trebuie sa ramai peste program ca ai un proiect de terminat. Copiii au nevoie de mama, dar mama trebui sa ajunga manager. Mami crede ca copilului ii sunt suficienti banii gradintilele si scolile particluare, cluburi si party-urile cu care merge cu scoala/gradinta sau taberele scolare. Nu mai e timp de sot, nu mai e timp de copii, cel mai trist e ca nu mai e timp de DOMNUL. Femeia, mult prea obosita,nu mai are putere sa se roage seara si dimineata, zice un Doamne ajuta in graba si face o cruce grabita, nu mai poate sa mearga la sfanta Liturghie ptr ca fie e plecata in delegatie, fie e mult prea obosita ptr ca aseara a avut ceva de finalizat. Nu mai e timp de rugaciune particulara si publica, nu mai e timp de petrecut impreuna cu familia, nu mai e vreme de mers impreuna in pelerinaje si cerut cuvant de folos de la mari duhovnici si inchinat la locurile sfinte. Femeia moderna e prea preocupata....cu jobul.De aia nu are timp sa mai faca copii, ii sunt de ajuns unul, maxim doi, ca sa nu o infraneze in cariera. In definitiv e dreptul e sa aleaga cati copii vrea sa faca(si cati sa ucida) ![]() Acest curent a lovit exact in temelia societatii:in familie. Acest curent a marit ingrijorator numarul divorturilor, familiilor destramate, al pruncilor avortati, al copilasilor cu chipurile triste, si sufletele incarcate de replusie si frustrare. Al copilasilor care cu banii lor de buzunar ar cumpara o ora din viata parintelui. dar nimic din toate acestea nu par sa impresioneze femeia. ea trebuie sa ajunga sus. mai dureros decat atat ce poate fi?vrajmasul omului a stiut unde sa loveasca, si cum sa darame un popor.....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
....ca o completare, mai nou tot femeia e monstru, dar barbatii care lovesc, inseala, depersonalizeaza, ucid, agreseaza in diverse moduri femeia...ce-or mai fi, ceva mai dihai decat monstrii, sau nu?
|
||||
|
||||
![]()
hai sa nu luam cazuri izolate, prezente de ambele parti, si sa generalizam ...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() De asemenea ma intreb iarasi daca marile caractere masculine disctructive din istorie(izolati sau nu), or fi fost crescuti de femei feministe, sau daca nu cumva tot de acelea care stateau acasa si nu se ingrijeau decat de familie!? Societate perfecta nu a existat niciodata, chit ca or fi stat femeile cu toatele acasa, sau nu, ca or fi urmarit emisiuni pe la tv, sau nu.
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! Last edited by AndruscaCIM; 29.08.2011 at 18:27:44. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista Lilith.
|
|
|||
|
|||
![]()
Totuși, topicul e despre feminism. Și e clar că inițiatoarea nu a dorit să arătăm cu degetul defectele femeilor în general, ci doar să critice o tendință nocivă în lumea în care trăim.
Despre cele de care se fac vinovați bărbații, se poate face un alt topic. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
feminism | erzbet | Generalitati | 236 | 19.04.2012 12:07:06 |
|