![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adevarul ca nu greutatile sunt acum prea mari ci pretentiile. Si pretentiile astea sunt ale parintilor nu a copiilor. Copiii nu se nasc cu mofturi ci noi parintii cream mediul propice dezvoltarii acestor mofturi la copii....din pacate. Nimeni nu spune ca trebuie sa le dam copiilor sa manance mamaliga sau paine cu magiun (cu toate ca daca stau sa ma gandesc sunt mai sanatoase). Nu mai vad o mamica sa spele scutece acum toate au nevoie (pentru confortul lor) de scutece de unica folosinta care din pacate determina un copil sa nu mai faca la olita pana pe la 2 ani. Mancarea bebelusului e musai sa fie in tot felul de borcanele pline de E-uri cumparate de prin supermarket ca na! nu mai stie nimeni sa faca o lingura de mancare bebelului ca e greu dom'le! Foarte greu! Se duc banii pe o gramada de sampoane si sapunele care de care mai parfumate si pe o gramada de alifii exorbitante care fac pielea bebelului catifelata si moale ca-n reclama! Fas, fasss! Praf in ochi la fraieri si la mamici snoabe! La noi in Ardeal este o vorba: Daca stai sa samalesti(socotesti) din cate e facuta o placinta apai nu mai mananci in veac! Asa si cu copiii daca stai sa te gandesti cate cheltuieli ai cu ei nu mai faci copii niciodata. Eu cand am ramas insarcinata cu fiul meu am fost atat de necajita nu pentru ca nu-mi doream copii ci doar ca nu vroiam atunci...nu aveam casa, stateam cu parintii mai multe. Daca ma intrebi insa care e cea mai mare realizare din viata mea ti-as spune cu siguranta ca baiatul meu. |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta pentru cei ce se plang ca n-o sa aiba cu ce sa-si creasca copiii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata ca se poate. si asa cred ca s-a raspuns la intrebare: oamenii nu mai fac copii din comoditate. e greu sa te trezesti noaptea de 3-4 ori ca unul vrea la baie, altuia ii e sete, altul a visat urat.E greu sa speli, sa calci, sa gatesti ptr 5 ,6,7 guri.E mult mai usor ptr 2-3. Femeia din montaj,Ioana cocea cate 10 paini la 2 zile. Oamenii cresteau animale, lucrau pamantul impreuna cu copiii lor.Toti munceau.de dimineata pana seara.dar statul pe scaun la calculator e normal sa dezvolte acest simt al comoditatii.De aceea nu mai facem copii. Drept ii ca acolo unde se hranesc 4 guri(2 parinti si 2 copii) una, doua guri in plus nu prea se simt.Iar hainele trec de la un copil la altul, dar la Pasti la Craciun e binevenit un schimb nou. Gradinita, la stat, costa in jur de 170 ron, program prelungit. Deci, aritmetic scotit...se poate.Dar conditia e asa cum zicea si Doamna Maria, sa creasca decent si fara mofturile parintilor(un tricou cu Hana Montana e cu 5-7 lei mai scump decat unul simplu).Sa fie invatati cu simplitateatea, cu bunul simt, nu sa fie imbracati conform ultimului trend.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Avem si noi in Capitala o vorba: pentru unii muma, pentru altii ciuma. Anecdota dumneavoastra nu conteaza nici cat negru sub unghie in economia generala a cresterii copiilor. Ma acuzati de egoism, de narcisism, insa dati dovada de un egoism pur, cu origini genetice. Ca sa nu mai spun ca sunt oameni ca mine, care detesta pur si simplu ideea de a avea copii, deoarece consideram ca prin facerea unui copil se pierde o oarecare suveranitate. Un copil e o povara, pe care unii aleg s-o suporte pentru ca sunt de parere ca supliciul de a creste progenitura va fi compensat mai tarziu. Pentru mine si pentru cei ca mine, nimic nu poate compensa timpul, nervii si resursele pierdute. De condamnat nu sunt eu, ci cei care, in ciuda tuturor neajunsurilor, aleg sa faca copii, uneori chiar pe banda rulanta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
S-a schimbat insa ceva...S-a racit credinta noastra.si totodata si dragostea. Parintele Arsenie recomanda 3-4 copii in ordine fireasca ca femeia sa-si pastreze echilibrul emotional si duhovnicesc. Si acolo unde se naste un copil, Domnul trimite si o paine(adica tot ceea ce ii este de folos pentru a creste). si asta nu o spun din carti. o spun din putina experienta . Citat:
si da, este pacat sa te feresti , deoarece incalci unul dintre scopurile casatoriei si ii iei lui Dumnezeu dreptul de a decide momentul cand sa trimite viata, facandu-te pe tine un mic dumnezeu care sa hotarasti daca vrei sa vina sau nu viata in lume. daca opresti venirea pe lume a unui geniu?sau a unui mare medic? sau a unui sfant? Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Dincolo de problematica morala a conceptiei si contraceptiei, Biserica condamna auto-mutilarea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si prin Africa de ce nu trimite, ca pe acolo mor de foame?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
Gratia sfintitoare si gratiile actuale | Mihnea Dragomir | Biserica Romano-Catolica | 50 | 21.07.2013 20:41:59 |
Buletinele actuale au cip? | Marcel_Ionut | Generalitati | 215 | 07.11.2012 21:23:02 |
|