Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2012, 18:10:10
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de petruta12 Vezi mesajul
Eu m-am simtit nevrednica de Sf Impartasanie, i-am spus duhovnicului mai apoi si nu mi-a dat nici un raspuns, ce si cum ar trebui sa procedez in continuare, ba chiar l-am intrebat daca pot merge la o alta Biserica, iar raspunsul a fost afirmativ.Cineva mi-a spus ca trebuie sa ma Impartasec cat mai des ca imi formeaza ca o armura impotriva lucrurilor pe care le simt, insa am citit spusele unui preot care sustinea ca nu-i bine cand te impartasesti in stare de nevrednicie
http://mantuire.50webs.com/diverse_c...e_artemon.html

Insa lucrurile pe care va povesteam ca le simt...tare as vrea doar sa fie niste ganduri si atat...provoaca dureri, ma sageata, nu-mi dau pace. Tare as vrea sa gasesc un duhovnic cu adevarat care sa nu faca din Taina Preotiei o meserie si atat.Nu prea stiu eu multe lucruri despre Biserica si Tainele ei dar, parca simt cand cineva imi spune lucruri doar ca sa scape de mine. Poate imi puteti recomanda un loc unde as putea sa merg sa gasesc un duhovnic cu rabdare. Plus ca as vrea sa povestesc cuiva cum am inceput si in ce context sa merg la manastire si sa ma spovedesc si sa ma impartasec. As putea sa va dau un mesaj privat domnule Zaharia?in care sa va povestesc de la inceput si mai apoi sa-mi spuneti parea dvs.Am vazut aici pe forum ca stiti destul de multe lucruri despre religia Ortodoxa si sincer imi par curate cuvintele si spusele dvs aici pe forum. Multumesc! Doamne ajuta!
Sora , asa va-ti facut dvs. parerea despre mine .
Insa eu va pot recomanda inca citiva useri , bine pusi la punct cu teologia , care nu sunt nici prea modernisti in ale credintei dar nici f. traditionaliosti asa cum sunt eu si care v-ar putea fi de mult ajutor.
Iata sora ,,lore 86" va vorbeste bine , de asemenea MosNeagu va poate fi de folos, anna21 asemenea, ... sunt frati cu adevarat de nadejde , chiar si fratele catolic Mihnea Dragomir in postura de sfetnic este f. potrivit.
Adica , aveti unde sa cereti ajutor sau sfat numai sa nu ne trezim ca de la nevoia de sfat ajungem, defapt la polemica .
Probabil ca un duhovnic calugar v-ar fi de mult ajutor. Minastirea Radu Voda este una (sigur mai sunt si altele dar pe aceasta am sesizat-o eu de mai multa vreme) iar in legatura cu eventualul ajutor pe care l-ati putea primi de aici v-ar putea fi sora ,,mara2008" de ajutor,ori un alt frate bucurestean .
Si la biserica studentilor din centrul Bucuresti, fosta biserica rusa,numita Biserica Sf. Nicolae, de linga fostul Comert Exterior , il puteti gasi pe parintele Vasile Gavrila, necalugar, dar deosebit duhovnic.
Sunt locuri unde puteti cauta si gasi ajutor deosebit de bun . Eu am amintit doar citeva eventualitati .
Dvs. ramine sa alegeti .

Last edited by zaharia_2009; 20.04.2012 at 18:12:15.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2012, 18:15:55
Adriana Cluj
Guest

Implicit

http://deveghepatriei.wordpress.com/...acov-tsalikis/

""Starețul spunea:

„Nu este permis ca un duhovnic să schimbe ca*nonul altui duhovnic. A venit la mine o bătrînă și s-a mărturisit. I-am dat canon să nu se împărtășească trei ani.

Preotul și duhovnicul parohiei a întrebat-o pe bătrînă de ce nu se împărtășește. Ea i-a răspuns:

- Mi-a dat canon Părintele Iacov să nu mă îm*părtășesc trei ani.

- Pentru ce ți-a dat asemenea canon?

Și cînd bătrînă i-a spus motivul, preotul i-a răs*puns:

- Nu, bunico, nu fi supărată. Părintele Iacov este un călugăr neînvățat. Ce știe el despre aceasta? Eu sînt cu învățătură și îți dezleg canonul. Să vii Du*minică să te împărtășești.

Cînd bătrîna s-a dus să se împărtășească a sim*țit în gura ei sfînta linguriță goală și rece. «O lingu*riță goală și rece», după cum mi-a spus. Nici nu a simțit gustul Dumnezeieștii împărtășanii în gura ei. Aceasta a impresionat-o mult.

Cînd s-a întîmplat același lucru și în următoa*rele două Duminici, ea s-a neliniștit și a venit din nou la mănăstire și mi-a mărturisit ce i s-a întîmplat.

- Copilul meu, canonul nu se șterge. Trebuie să faci canonul pe care ți l-am dat. Canoanele trebuie să ne vindece”.""
Reply With Quote
Vechi 20.04.2012, 18:17:59
Adriana Cluj
Guest

Implicit

""„Odată a venit unul cu învățătură multă cu in*tenția să rămînă la mănăstire. în timpul discuției mi-a spus că dorește să se împărtășească a doua zi la Sfîn*ta Liturghie. Eu am văzut însă că nu trebuia să se împărtășească, pentru că era nemărturisit și păcatele lui nu-i îngăduiau să ia Sfînta împărtășanie. Am încercat prin discuția cu el să-l fac să se mărturisească. A fost imposibil.

Toată noaptea nu am dormit gîndindu-mă cum să-1 împărtășesc dacă nu trebuie, dar cum să fac să nu-1 resping din calea de întoarcere către Dumnezeu, pe care abia a început să pășească.

Cînd a venit ora și s-a apropiat nevrednicul să se împărtășească, cineva virtuos din biserică a văzut o rază de aur, o lumină, că a plecat din Sfînta Lingu*riță, a trecut peste umărul preotului și s-a așezat pe Sfîntul Disc de pe Sfînta Masă. A fost Sfînta Părtici*că care a plecat. Astfel omul nu s-a împărtășit în mod firesc, deoarece era în păcate”.""
Reply With Quote
Vechi 20.04.2012, 18:20:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul

""Starețul spunea:

„Nu este permis ca un duhovnic să schimbe ca*nonul altui duhovnic. A venit la mine o bătrînă și s-a mărturisit. I-am dat canon să nu se împărtășească trei ani.

Preotul și duhovnicul parohiei a întrebat-o pe bătrînă de ce nu se împărtășește. Ea i-a răspuns:

- Mi-a dat canon Părintele Iacov să nu mă îm*părtășesc trei ani.

- Pentru ce ți-a dat asemenea canon?

Și cînd bătrînă i-a spus motivul, preotul i-a răs*puns:

- Nu, bunico, nu fi supărată. Părintele Iacov este un călugăr neînvățat. Ce știe el despre aceasta? Eu sînt cu învățătură și îți dezleg canonul. Să vii Du*minică să te împărtășești.

Cînd bătrîna s-a dus să se împărtășească a sim*țit în gura ei sfînta linguriță goală și rece. «O lingu*riță goală și rece», după cum mi-a spus. Nici nu a simțit gustul Dumnezeieștii împărtășanii în gura ei. Aceasta a impresionat-o mult.

Cînd s-a întîmplat același lucru și în următoa*rele două Duminici, ea s-a neliniștit și a venit din nou la mănăstire și mi-a mărturisit ce i s-a întîmplat.

- Copilul meu, canonul nu se șterge. Trebuie să faci canonul pe care ți l-am dat. Canoanele trebuie să ne vindece”.""
Da , este corecta si buna , prompta , interventia dar sora a marturisit ca are deslegare sa mearga si in alta parte pt. ,,asistenta religioasa".
Am pus in ghilimele deoarede ma refer la o realitate dar printr-un termen neortodox.
Vechi 21.04.2012, 00:15:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu stiu daca doar mie imi miroase a trolareala.
Povestea n-are nici cap nici coada.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2012, 22:45:54
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
chiar si fratele catolic Mihnea Dragomir in postura de sfetnic este f. potrivit.
In privinta impartasaniei catolicii au o invatatura mai aparte: ei pot lua impartasania si fara sa se spovedeasca atunci; au pacate grele si pacate usoare, doar pacatele grele trebuie sa le spovedeasca pentru a se putea impartasi. Mai multe ne poate spune un catolic.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 08:17:16
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
In privinta impartasaniei catolicii au o invatatura mai aparte: ei pot lua impartasania si fara sa se spovedeasca atunci; au pacate grele si pacate usoare, doar pacatele grele trebuie sa le spovedeasca pentru a se putea impartasi. Mai multe ne poate spune un catolic.
Și la ortodocși e la fel. De obicei la noi numai preoții se împărtășesc fără spovedania de fiecare dată, pe cînd mirenii mai rar fac asta. Depinde însă de duhovnicul și de conștiința fiecăruia.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2012, 21:15:55
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petruta12 Vezi mesajul
Hristos a Inviat! Sunt noua pe acest forum si caut ceva raspunsuri de ceva timp si trag nadejde sa gasec pe cineva care sa ma ajute, ca sa inteleg ce mi se intampla ptr ca simt ca ajung la disperare. De cateva luni de zile tot simt lucruri stranii, iar cei care care citesc acest mesaj sper sa nu ma ia in ras, dar simt ca si cum niste serpi(viermi) imi umbla peste tot prin si pe corp, pe la urechi, ochi...cateodata imi provoaca si dureri si nu stiu ce inseamna lucrurile astea. Tin sa precizez ca inainte de Craciun m-am spovedit si m-am impartasit la o Manastire din Bucuresti.Ma gandesc ca poate o fi impartasanie cu nevrednicie. Am spus preotului ce simt si mi-a spus sa ignor.Am incetat sa mai merg la dansul si nici in alta parte n-am mai mers.Am tot sperat ca o sa-mi treaca. Precizez ca de-a lungul vietii n-am obisnuit sa ma spovedesc si sa ma impartasesc. Va rog din inima sa-mi spuneti cam ce ar putea sa insemne lucrurile astea, poate ati mai auzit subiecte asemanatoare.Ce ar trebui sa fac sau incotro sa ma indrept. Multumesc si Doamne ajuta!
De obicei, necuratul incearca sa ne arunce in deznadejde, ca sa nu mai alergam la preot si la Sfanta Impartasanie. Lui nu-i place ca vrei sa te mantuiesti. Iti inspira ganduri potrivnice mantuirii tale. Ai inceput o lupta, mergi inainte, nu te mai uita inapoi.

Desigur pot aparea ispite si senzatii diverse, in functie de incarcatura de farmece si blesteme care este asupra noastra, dar si din alte cauze. Ia legatura cu un calugar vazator cu duhul, sa-ti spuna mai multe.

N-ar fi rau sa incepi urgent un regim de detoxifiere. S-ar putea sa ai niste probleme de sanatate, dar nu de la Sfanta Impartasanie.

E foarte bine sa credem ca am fost impartasiti cu nevrednicie, caci nu vrednicia noastra L-a determinat pe Hristos sa Se jertfeasca pentru noi, ci marea Sa milostivire si iubire fata de noi. Asadar, dupa spovedanie si impartasanie urmeaza pocainta, adica parerea de rau pentru pacate. Acea parere de rau care l-a determinat pe vames sa spuna: ,,Miluieste-ma pe mine, pacatosul!''
Reply With Quote
Vechi 05.05.2012, 17:35:11
petruta12 petruta12 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
De obicei, necuratul incearca sa ne arunce in deznadejde, ca sa nu mai alergam la preot si la Sfanta Impartasanie. Lui nu-i place ca vrei sa te mantuiesti. Iti inspira ganduri potrivnice mantuirii tale. Ai inceput o lupta, mergi inainte, nu te mai uita inapoi.

Desigur pot aparea ispite si senzatii diverse, in functie de incarcatura de farmece si blesteme care este asupra noastra, dar si din alte cauze. Ia legatura cu un calugar vazator cu duhul, sa-ti spuna mai multe.

N-ar fi rau sa incepi urgent un regim de detoxifiere. S-ar putea sa ai niste probleme de sanatate, dar nu de la Sfanta Impartasanie.

E foarte bine sa credem ca am fost impartasiti cu nevrednicie, caci nu vrednicia noastra L-a determinat pe Hristos sa Se jertfeasca pentru noi, ci marea Sa milostivire si iubire fata de noi. Asadar, dupa spovedanie si impartasanie urmeaza pocainta, adica parerea de rau pentru pacate. Acea parere de rau care l-a determinat pe vames sa spuna: ,,Miluieste-ma pe mine, pacatosul!''
In postarea aceasta mi s-a recomandat sa caut un calugar vazator cu duhul. Nu am pus intrebarea in speranta ca-mi va raspunde vreun calugar care are anunt ca si mama omida sau carti de vizita. Am intrebat in speranta ca-mi poate raspunde vreo persoana oarecare, care a intalnit in Bucuresti vreun calugar desavarsit care s-o fi ajutat. N-am nevoie de preoti care isi fac doar "meseria", am nevoie de cineva desavarsit.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2012, 17:48:26
petruta12 petruta12 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.04.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

A nu se intelege ca judec pe cineva, dar nu cred ca sunt singura care e de parere ca sunt multi preoti care fac din Harul lor care l-au primit, doar o simpla meserie.Imi pare rau daca supar pe cineva cu vorbele astea.
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ce stiti despre cele 12 vineri? totalsistem Generalitati 11 06.06.2017 00:56:31
ce stiti despre?.. candles in the wind Generalitati 0 23.10.2011 18:03:34
ce stiti despre o persoana materialista? ingeras78 Generalitati 22 18.12.2009 00:28:08
Ce stiti despre... quasar Generalitati 2 27.01.2008 14:01:36
ce stiti despre Parintele Nicodim Bujor? cornelpr Generalitati 1 15.03.2007 21:57:22