Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.06.2012, 02:03:03
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
In primul rand, Il marturisim pe Hristos atunci cand spunem Crezul.
Apoi, Il marturisim in familie, la masa, la rugaciune, dar si in societate. A nu se intelege ca tinem predici de evanghelizare, dar se cunoaste in societate cine e crestin si cine nu e, ciar daca nu scoate o vorbulita despre Dumnezedu...
Nu se poate cunoaște cine e creștin și cine nu în societate, la masă, la rugăciune până nu e pus în situația de a suferi pentru El; creștin e cine-L urmează și-L mărturisește cu prețul vieții, nu cine se laudă că-i botezat.
În versetul ce însoțește primul post al acestui topic, Iisus Cristos la asta se referea:

Tanar, supliciat pentru ca a renuntat la religia musulmana , si a devenit crestin
http://www.raymondibrahim.com/11798/...ughter-convert
Atenție, e groaznic!
Reply With Quote
Vechi 14.06.2012, 05:32:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu se poate cunoaște cine e creștin și cine nu în societate, la masă, la rugăciune până nu e pus în situația de a suferi pentru El; creștin e cine-L urmează și-L mărturisește cu prețul vieții, nu cine se laudă că-i botezat.
În versetul ce însoțește primul post al acestui topic, Iisus Hristos la asta se referea:
Good word without deeds are rushes and reeds
Vechi 19.05.2013, 15:05:23
Florin_cj Florin_cj is offline
Member

Data înregistrării: 10.04.2013
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
In primul rand, Il marturisim pe Hristos atunci cand spunem Crezul.
Apoi, Il marturisim in familie, la masa, la rugaciune, dar si in societate. A nu se intelege ca tinem predici de evanghelizare, dar se cunoaste in societate cine e crestin si cine nu e, ciar daca nu scoate o vorbulita despre Dumnezedu.

Parintele spunea chiar astazi ca pe Hristos Il marturisim si atunci cand ne rugam pentru aproapele nostru in suferinta si cand il pomenim la slujbe, implinind astfel cuvantul Sau, dar Il propovaduim in familie si in fata apropiatilor nostri. Parintii, nasii si bunicii care isi invata copiii sa se inchine, sa se roage, sa duca o viata crestineasca, sa ii duca la biserica, sa tina post etc sunt niste marturisitori si au aceasta datorie de a fi marturisitori.

Pana la urma, Il marturisim (sau nu) pe Hristos in toata viata noastra, prin felul in care ne-o petrecem.
Vorbesc in ziua ratacirii mele,

Si iata ca acest mesaj al tau m-a trezit si iti multumesc. Va rog sa va rugati pentru mine si pentru sufletul meu, pentru ca daca gura mea va grai stramb azi, aspra va fi judecata mea! Ma rog la Dumnezeu sa imi puna calus la gura, pentru ca sa nu strecoare mintea mea gandul cel rau sau cel viclean in mintea fratilor mei! Si iata ca unii nu vor gasi pace in aceste randuri!
Mult mai de pret ar fi tacerea mea acum pentru mine, decat vorba pe care o scriu aici, dar nu ma simt instare sa tac azi in ziua ratacirii mele! Nu este intelelepciune in mine si nimic nu e bun din ce spun, daca aduce vrajba! Iar daca gaseste cineva bun in ceea ce scriu sa stie ca e de la Dumnezeu si nu am nici un merit! De va gasi cineva ceva poticnitor sa stie ca e de la mine si aspra va fi judecata mea, daca aduc rau in inima lui.
Bucuros voi fi eu daca gresesc si voi va veti arunca mana dupa mine ca sa ma scoateti din greselile mele! Si iata va spun ca gresesc si sunt un pacatos si sunt nevrednic de aceste vorbe, dar le spun, poate vor fi de folos cuiva, sunt dator sa spun din ce stiu, insusi pentru faptul de a fi corectat! Caci sta scris, parafrazez: Ca cel ce nu primeste mustrarea nu face Voia Lui Dumnezeu!
Le spun ca o fapta, precum cel care vede un sarac si nu ii spune: Du-te si mananca si du-te si te imbraca, ci ii da o haina si ii da de mancare!
Sarac, nu este cel care nu munceste, caci acela nici sa nu manance!
Daca pe saraci nu ii descrie foarte bine Scriptura, pe bogati ii descrie foarte bine! Spune Scriptura despre ei: Nu adunati comori pe pamant, ci in ceruri!
Cred ca acum stim ce inseamna saraci, pe langa cei nevoiasi de bunuri lumeasti, pe care ii avem pe langa noi si trebuie sa ii ajutam si poate nu ne vom indrepta atentia de astazi doar inspre cei care nu au cele lumesti, asta pentru ca sa implinim Cuvantul cu dragoste si nu ca o datorie pentru o rasplata!

Dumnezeu sa ne lumineze cu Adevarul Lui!
Reply With Quote
Vechi 10.06.2012, 22:46:01
antoniap
Guest

Implicit

Ma gandesc la Sfantul Luca, Arhiepiscopul Crimeii. Acest mare chirurg si savant, devenind mai intai preot, a continuat sa opereze bolnavii. Dupa hirotonie, mergea intotdeauna imbracat in rasa la spital.

In momentul in care i s-a luat icoana din sala de operatie, pe la sfarsitul anului 1921, a spus ca nu va merge la munca pana cand icoana nu va fi repusa la locul ei si a plecat acasa. Pe atunci, <<un asemenea ,,sabotaj'' era pedepsit ca o crima politica de mare greutate.>> p. 46

Refuzand sa se prezinte, din pricina scoaterii icoanei, la Societatea Stiintifica Medicala, unde avea de sustinut o comunicare, da ulterior urmatoarea declaratie:
,,Prezint Societatii scuzele mele pentru faptul ca nu mi-am prezentat comunicarea in ziua desemnata, dar asta s-a intamplat nu din vina mea, ci din vina comisarului nostru pentru ocrotirea sanatatii, in care s-a salasluit dracul. Acesta a profanat icoana.'' (Sfantul Luca, Arhiepiscopul Crimeii, Am iubit patimirea, p 47)
Sa avem ocrotirea acestui mare sfant.
A se vedea si :

SFANTUL LUCA AL CRIMEEI: “Am iubit patimirea”

Last edited by antoniap; 12.06.2012 at 11:14:55.
Reply With Quote
Vechi 19.05.2013, 15:28:59
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ma gandesc la Sfantul Luca, Arhiepiscopul Crimeii. Acest mare chirurg si savant, devenind mai intai preot, a continuat sa opereze bolnavii. Dupa hirotonie, mergea intotdeauna imbracat in rasa la spital.

In momentul in care i s-a luat icoana din sala de operatie, pe la sfarsitul anului 1921, a spus ca nu va merge la munca pana cand icoana nu va fi repusa la locul ei si a plecat acasa. Pe atunci, <<un asemenea ,,sabotaj'' era pedepsit ca o crima politica de mare greutate.>> p. 46

Refuzand sa se prezinte, din pricina scoaterii icoanei, la Societatea Stiintifica Medicala, unde avea de sustinut o comunicare, da ulterior urmatoarea declaratie:
,,Prezint Societatii scuzele mele pentru faptul ca nu mi-am prezentat comunicarea in ziua desemnata, dar asta s-a intamplat nu din vina mea, ci din vina comisarului nostru pentru ocrotirea sanatatii, in care s-a salasluit dracul. Acesta a profanat icoana.'' (Sfantul Luca, Arhiepiscopul Crimeii, Am iubit patimirea, p 47)
Sa avem ocrotirea acestui mare sfant.
A se vedea si :

SFANTUL LUCA AL CRIMEEI: “Am iubit patimirea”
Sfantul Luca s-ar fi dus la munca sa ii ajute pe cei in nevoie! El a vrut sa sublizieze ca Dumnezeu este mereu cu noi si daca el este acolo si salveaza oameni, o face pentru ca Dumnezeu l-a binecuvantat. A scapat din pricina credinte si a marturiei Lui Dumnezeu! Ortodoxia marturiseste prin icoana prezenta Lui Dumnezeu in orice loc, prin Sfintii care au fost binecuvantati sa ne vesteasca Cuvantul, prin cei care ii avem de urmat ca exemplu! Icoana este intru luare aminte, asa a fost de la radacini si sa nu ne ratacim careva dintre noi, sa credem altceva! Caci sta scris parafrazez: Nu sunteti voi mai depret decat pasarile cerului?!
Icoana este marturia vizuala si asa cum se marturiseste prin cuvinte prezenta Lui Dumnezeu in tot si in toate, se marturiseste si prin icoana! Rog sa nu se piarda acest aspect care sta la fundamentul Ortodoxiei si sa nu ne ratacim vreodata sa spunem ca icoana a facut, ci asa cum sta la radacini e drept sa spunem Dumnezeu a facut, pentru ca sa nu punem cele facute inaintea facatorului! Deci mesajul a fost intru luare aminte si marturisire a credintei fata de Dumnezeu in Duh si Adevar!
Stiu ca cunoasteti toate acestea mai bine decat mine, vreau doar sa subliniez cateva aspecte care mi se par importatnte pentru ca sa nu ne ratacim unii din noi! Si pentru ca sa nu poticnim pe cei care au o alta parere si ar crede altceva din acest gest!
Daca nu este bine ce am scris, e din pricina ca m-am ratacit si nu cunosc prea bine istoria acestui Sfant Luca, am vorbit din prisma principiului la baza caruia sta prezenta icoanei in viata Crestinului Ortodox!
O spun ca pe o completare, nu ca pe o critica:
„după cum chipul cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, asemenea să se așeze și cinstitele și sfintele icoane, făcute în culori sau mozaic, sau din alt material potrivit, în Sfintele Biserici ale lui Dumnezeu, pe sfintele vase și veșminte, pe pereți și pe scânduri, în case și pe drumuri, și adică icoana Domnului și Dumnezeului, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, și cea a Sfintei Preacuratei noastre Stăpâne, de Dumnezeu Născătoare, ale cinstiților Îngeri și ale tuturor sfinților și cuvioșilor bărbați. Căci dacă vor fi văzuți mai des zugrăviți pe icoane, cu atât mai vii vor fi în fața respectivilor, care îi privesc, reînviindu-se memoria și dorul de prototipul lor, le vor săruta și le vor da închinarea cinstită, dar nu adorarea deplină, care după credința noastră se cuvine numai firii dumnezeiești" (Dr. Nicodim Milaș, Canoanele Bisericii Ortodoxe, vol. I, partea I, Tipografia Diecezană Arad, 1930, pp. 39-40).
Reply With Quote
Vechi 19.05.2013, 23:47:16
Member

Implicit Marturisirea Credintei

Nimic nu as putea sa spun azi daca Tu nu ai fi fost sa ma aperi si nimic din ce spun bine nu este de la mine, caci sunt nevredinc de bunatatea Ta, iar ceea ce sa strecurat rau in vorbele mele e din pricina nevredniciei mele, pacatosul! Rugati-va fratilor pentur greselile mele si iertati indrazneala mea!
Scriu in ziua caderii mele, in ziua in care toate s-au luptat sa imi tulture sufletul meu, in ziua in care cei dragi m-au prigonit din pricina nepriceperii mele, in ziua dreptatii in care cel necurat a vrut sa faca nedreapta aceasta zi in mintea mea!
Gandul necurat a pus stapanire pe trupul meu si a tulburat linistea mintii mele, trupul a luptat cu vrasmasia si a cazut si la luat acest gand necurat, toate par sa fie impotriva mea afara de Domenul Dumnezeul nostru!
Dreptatea Lui mi-a mangaiat sufletul si m-a mangaiat cu linistea Lui, Vorba Lui cea dreapta mi-a alungat singurateatea, si Adevarul Lui mi-a tinut in viata sufletul!
Credinta Lui Dumnezeu si iubirea Lui fata de toti oamenii si fata de mine m-a tinut, altfel demult nu eram eu!
Cat ne vom mai intoarce fata de la Tine si vom spune ca ne-ai parasit din pricina ca fratii nostrii sunt furati de gand necurat si gandul lor necurat ne da liniste si apoi ne-o tulbura! Alungata gandul lor necurat somnul meu si nopti negre s-au facut odihna mea!
M-am speriat Doamne de prigonirea fratilor mei si m-am tulburat Doamne intratat de firca singuratatii!
Numai dreptatea Ta m-a tinut treaz si numai Adevarul Tau m-a mangaiat si doar iubirea Ta mi-a alungat frica singuratatii!
Le spun acum fratilor mei care vor avea astfel de zile, ca nuami Credinta Ta ii poate mantui si numai facand Voia Ta vor ajunge la credinta!
Intreba-vor ei care e Voia Ta! Oare e Voia Ta ca fratii mei sa faca raul!
Cine crede ca Voia Ta e gandul necurat al fratelui sau, este departe de Adevarul Tau! Caci cei ratacici nu fac Voia Ta! Cei rataciti vor auzi adevarul si se vor tulbura, vor vedea Voia Lui Dumnezeu si se vor teme, frica se va abate asupra lor si nelinistea va lovi sufletul lor!
Caci sta scris:"19. Tu crezi că Dumnezeu este unul și bine faci; dar și* dracii cred… și se înfioară!"(Iacov 2:19)
Inima lor se va impietri si se vor intoarce impotriva Cuvantului Tau! Viclenia ii va face mandrii si se vor umple de rautate si inima lor se va umple de nepasare! Dar nu iti vei lua iubirea Ta de la ei, pentru ca Tu iubesti cu dreptate pe toti! Tu esti nadejdea lor si nadejdea mea si nadejdea noastra pentru ei!
Sa ne rugam pentru fratii nostrii sa li se deschida inima, sa li se linisteasca sufletu si vor veni din nou la cei care ii iubesc! Caci unde se vor aduna doi in numele Domnului Dumnezeu, acolo va fi si Dumnezeu!
Gandul necurat batjocoreste Adevarul Tau Doamne, si face din adevar, minciuna, auzi cum striga catre Tine fratii mei, dar vezi cum mint pe aproapele!? Mandria a pus stapanire pe ei si spun cu mandrie ca fac Voia Ta, dar cine face Voia Ta daca minte pe fratele lui si se ascunde de fratele lui, cine face Voia Ta daca nesimtirea a pus stapanire pe El si din toate binecuvantarile Tale, el le vede ispite! Cel necurat il face sa creada ca adevarul e in mintea lui, dar unde e adevar daca el minte, unde e adevar daca el se ascunde si unde e adevar, daca se uita cu frica la Cuvantul Tau, unde e adevar daca necuratia e in mintea lui si e ascunsa atat de bine, incat il duce la nesimtire!
Cine face Voia Ta daca alunga in necaz pe fratele Lui, cine face Voia Ta daca se joaca cu sentimentele fratelui sau si sfasaie sufletul aproapelui, cine face Voia Ta daca saruta cu sarutul tradarii si al placerii si al desfraului pe fratelel lui, cine vinde cu un sarut pe fratele lui, daca il iubeste?!
Hristos este si va fi intre noi, iubeste si pe dusmanul tau, dar cei cu inima impietrita nu isi iubesc nici aproapele! Din pricina minciunii din ei, din pricina vicleniei, din pricina mandriei, din pricina neiertarii, din princina fricii si din pricina ca isi ascund adevarata fata de lume!
Sa ne rugam sa se ia intunecimea fratilor din mintile lor, ca sa nu ne intunecam si noi si sa ne poticnim!
Departeaza de la mine judecata lor, caci nu e a mea judeacata acesta, da-mi doar putere sa veghez asupra lor, rugati-va cu mine fratilor, ca sa fie intarita ruga, ca sa intarim credinta, ca sa marturiseasca in adevar iubirea fata de Adevarul Lui Dumnezeu! Ca sa fie treziti din som fratii nostrii, ca sa lepede aceste ganduri necurate ascunse in ei! Ca sa poata sa faca Voia Lui Dumnezeu cu fapta si nu doar cu o lauda falsa din pricina mandriei!
Tulburata e mintea mea si judecata a iesit din gura mea si aspru voi fi judecat pentru nedreptatea mea, dar eu pacatosul va cer ajutorul prin ruga, pentru ca fratii nostrii sa se trezeasca!
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 23:45:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Chiar ma gandeam ca marturisirea lui Hristos,nu poate avea doar intelesul limitat,al marturisirii in fata unei constrangeri,si ca trebuie sa fie si un inteles de zi cu zi...
Deci daca ogorul,familia ,lumea ne face sa ne luam gandul de la Hristos,atunci marturisirea aceasta ar fi a noastra impotriva slabiciunii propriilor ganduri care ne indeparteaza asa lesne de la ajutorul lui Hrisots.
Daca cineva cere ajutorul Domnului ,inseamna ca il si marturiseste,impotriva propriei sale tendinte firesti,de a rezolva prin mijloace naturale , o anumita situatie
Mărturisirea lui Cristos are valoare de sânge, adică limitată de o constrângere.
Situațiile firești și naturale de zi cu zi sunt cuprinse în viața naturală de credință; pe forum, în lift și la recensământ toți Îl mărturisim că e gratis, nu cere sânge.

4. Voi inca nu v'ati impotrivit pana la sange luptandu-va cu pacatul(EVR 12:4)
Reply With Quote
Vechi 11.06.2012, 23:55:26
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Mărturisirea lui Cristos are valoare de sânge, adică limitată de o constrângere.
Situațiile firești și naturale de zi cu zi sunt cuprinse în viața naturală de credință; pe forum, în lift și la recensământ toți Îl mărturisim că e gratis, nu cere sânge.

4. Voi inca nu v'ati impotrivit pana la sange luptandu-va cu pacatul(EVR 12:4)
Noi il marturisim , " ca e gratis " . HRISTOS nu Cristos ! Asa-i la noi astia minoritarii !
Deci vezi ca deja intinzi coarda cu postarile tale ( nu ma refer doar la scrierea gresita a numelui Mantuitorului . . . ), iar postul a inceput !
Vechi 12.06.2012, 00:12:39
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit Cum scriem corect: Iisus Hristos sau Isus Cristos?

Biblia din 1688, de la Bucuresti, foloseste forma corecta: ”Darul Domului nostru Iisus Hristos cu toti cu voi! Amin.” (Apoc. 22,21). Iisus” se scrie in limba româna cu doua vocale initiale, ca urmare a transliterarii sonoritatii primelor doua vocale din ortografia greceasca a acestui nume.
In greaca numele Ἰησοῦς se scrie astfel: iota, ita, sigma, omicron, ipsilon, sigma, adica Iisous. Litera “ita” (a doua) se pronunta in greaca deja de multa vreme ca un “i”, nicidecum “e”, cum au preluat catolicii, iar de la ei protestantii.
Ca a doua litera “η” ,se citeste “i” si nu “e”, aflati de pe site-ul acesta in care este expus alfabetul grecesc, are si sunet:
http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/ch1/....asp?vletter=7
http://www.scribd.com/doc/24918178/Alfabet-Limba-Greaca
Isus este o simplificare a lui Iisus .Forma românească “Isus“,nu are bază istorică pe nici una din cele cinci filiere: ebraică, greacă, latină, slav(on)ă, maghiară.Protestanții au preluat din limba latină: Iesus, cel putin latinii au pastrat “e”, pe cand sectantii romani au ciuntit a doua litera, rezultand un I?sus.
Toate limbile occidentale pastreaza dubla vocala in numele “Iisus”, doar ca a doua vocala este “e” adica ”Iesus“.
Grafia “Iisus” este cea corectă deoarece reproduce și pe “η” (a doua litera) din “Ιησούς”, care în latină a fost redat “e”, pe cand la Isus a disparut a doua litera…deh…cornilescu era expert in a ciunti textul bibliei.
Problema este insa ca limba originara a Noului Testament, este greaca nu latina. Numele “Iisus” e preluat in limba romana direct din greaca, limba in care s-a scris originalul Noului Testament.
In greaca se scrie “Ιησούς“, transliterat “Iisous“, destul de limpede! Ce motivatie am avea astazi sa inventam o ortografie deviata din latina, de vreme ce insasi latina, in cazul de fata, imita ortografia greceasca?
Acelasi lucru si pentru “Χριστός” .
Hristos” nu constituie numele Mântuitorului propriu-zis, ci este un supranume. El provine din limba greacă, de la verbul “hrio”(“a unge”). Consoana initiala reda sonoritatea literei grecesti “hi“, pe care limbile occidentale o translitereaza gresit prin “ch”.
http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/ch1/...asp?vletter=22
Exagerarea latinismelor a fost deseori denuntata, intre altii, cu umor de Hasdeu, care ii punea in incurcatura pe sustinatorii transformarii lui “j” in “i”. Suna mai latineste “iustitie” decat “justitie”, dar se rusinau cand pronunta Hasdeu “coaje”, mai pe latineste. La Jesus, j nu reflectă sunetul scris ca în franceză, numele este pronunțat cu două sunete înainte de primul s, anume “i-e”, “i-i” sau “j-e”… (fr. Jésus) sau (engl. Jesus).
Transliterarea Iisus Hristos în limba română, folosită în Bibliile ortodoxe și în majoritatea literaturii ortodoxe, este fidelă scrierii grecești Ἰησοῦς Χριστός (alfabetul slavon este derivat din scrierea greacă, iar Biserica Ortodoxă Română a folosit scrierea slavonă ).
Biblia din 1688, de la Bucuresti, foloseste si ea forma corecta: ”Darul Domului nostru Iisus Hristos cu toti cu voi! Amin” (Apoc. 22,21)
Vechi 12.06.2012, 00:32:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Noi il marturisim , " ca e gratis " . HRISTOS nu Cristos ! Asa-i la noi astia minoritarii !
Deci vezi ca deja intinzi coarda cu postarile tale ( nu ma refer doar la scrierea gresita a numelui Mantuitorului . . . ), iar postul a inceput !
Deși ai scris cele mai multe mesaje(cred) observ că, prin atitudinea ta, ești minoritar.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoana - marturisirea intruparii lui Hristos georgeval Pictura si Sculptura Bisericeasca 16 19.03.2013 17:24:04
Marturisirea credintei - o dovada a dragostei pentru Hristos laurastifter Morala Crestina 20 19.06.2012 01:04:52
Mandrie sau marturisirea lui Hristos? ana ana Generalitati 53 07.06.2011 00:30:13
Marturisirea pacatelor antoneta Intrebari utilizatori 0 28.05.2011 09:05:41
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32