Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2012, 23:55:50
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Se spune ca trebuie sa ne multumim cu perioada in care ne-am nascut...
Nu cred ca se pleaca din cauza unei crize spirituale, ci din motive materiale.
Ne multumim cu tara: e buna pentru un loc de nastere, dar nu neaparat pentru a ramane. Si plecam uneori pentru ca am obosit sa fim furati si tratati nedemn. Iar asta este o cauza foarte spirituala. Caci daca spiritualitatea ar fi atat de accentuata in tara noastra, hotia si celelalte pacate ar fi mai rare. Insa toate cate se intampla acum in Romania vin in primul rand dintr-o spiritualitate prea mult trambitata si prea putin traita.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 23.06.2012, 01:31:59
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Și dacă Dumnezeu a rânduit ca unele persoane să se nască în România și, după aceea, să plece în străinătate?
De ce să rânduiască Dumnezeu de două ori același lucru? Acolo unde se naște omul are tot ce-i trebuie pentru măntuirea lui.

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
N-aș vedea vreo problemă morală în decizia de a trăi în altă țară...
30. La locul unde ai fost făcut, în țara unde te-ai născut, te voi judeca; (Iezechiel21,30b)
Vechi 23.06.2012, 01:48:52
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citatul din Iezechiel nu mi se pare concludent pentru discuția de față.
Ce să mai zicem de atâția sfinți ajunși pe meleaguri străine, în împrejurări din cele mai variate.
Până și un (așa-zis) ateu a remarcat asta. Deci, mai bine să stăm strâmb și să judecăm drept.

Mi-am adus aminte ce zicea un coleg pe alt topic : NU mai înghesuiți necuprinsul în scheme !~
Vechi 23.06.2012, 02:20:42
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Citatul din Iezechiel nu mi se pare concludent pentru discuția de față...
Cum să ți se pară dacă locația ta este USA?
Vechi 23.06.2012, 02:27:28
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Demetrius, mă dezamăgești... twice.
Vechi 23.06.2012, 03:19:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

In concluzie,eu zic ca traitorii ortodoxiei sunt legati geografic de pamantul de care s-au nascut si drept urmare sunt niste adevarati sfinti si martiri(pt ca rezista cu stoicism conditiile de batjocura din Romania);iar noi ceilalti,care ne-am dorit ceva mai mult si am plecat curajosi sa obtinem o viata mai buna peste mari si tari,suntem niste pacatosi jalnici,care am rezervat de pe acum locuintele subterane ale iadului.

Sper ca am dat un raspuns multumitor si pe masura asteptarilor!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 23.06.2012, 08:59:16
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Hai sa nu exageram acum; dar totusi cred ca nu intamplator te nasti intr-o tara; adica daca ne-am nascut in Romania suntem in comuniune sufleteasca cu neamul romanesc;
-ce propuneti acum daca in Romania sunt conditiile materiale cum sunt si daca au ramas fostii comunistii la putere si daca se fura ... asta inseamna ca trebuie sa parasim toti tara?

-cati nu s-au jertfit pt tara de-a lungul istoriei incepand cu ostasii lui Stefan cel Mare pana la cei intemnitati in puscariile comuniste,nu au plecat ci au ramas aici in Romania;dar acum nu e dictatura,e libertate unii o duc mai bine altii mai rau,important e ca avem atatea biserici si manastiri si mari duhovnici nu vad de ce sa plecam din Romania;

Parintele Iustin Parvu nu e de acord cu cei care pleaca definitiv in strainatate.
Vechi 23.06.2012, 09:07:15
Kronos's Avatar
Kronos Kronos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
Hai sa nu exageram acum; dar totusi cred ca nu intamplator te nasti intr-o tara;[/b]
Vorbești despre o formă de predestinare?
Vechi 23.06.2012, 09:31:51
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
Hai sa nu exageram acum; dar totusi cred ca nu intamplator te nasti intr-o tara; adica daca ne-am nascut in Romania suntem in comuniune sufleteasca cu neamul romanesc;
-ce propuneti acum daca in Romania sunt conditiile materiale cum sunt si daca au ramas fostii comunistii la putere si daca se fura ... asta inseamna ca trebuie sa parasim toti tara?

-cati nu s-au jertfit pt tara de-a lungul istoriei incepand cu ostasii lui Stefan cel Mare pana la cei intemnitati in puscariile comuniste,nu au plecat ci au ramas aici in Romania;dar acum nu e dictatura,e libertate unii o duc mai bine altii mai rau,important e ca avem atatea biserici si manastiri si mari duhovnici nu vad de ce sa plecam din Romania;

Parintele Iustin Parvu nu e de acord cu cei care pleaca definitiv in strainatate.
Pai nu o fi de acord cu cei care-si abandoneaza familiile...Asta nu inseamna ca-i incrimineaza pe toti;nu rezulta ca cei care fac asta sunt incadrati intr-un pacat grav,de moarte si vor pierde mantuirea(desi unora le cam surade ideea).

Cine este interesat de viata spirituala va fi in continuare,oriunde se va afla;dar ce se va intampla cu romanii ramasi in tara care sunt indiferenti religiei sau chiar ostili ideii de Dumnezeu?
Vedeti,nu cunoasteti voi viitorul unei persoane...Poate ca toti se vor intoarce undeva,romanii acasa iar ateii la Dumnezeu!

Ce va pasa ???
V-ati facut rugaciunile azi?Ati fost milostivi cu cineva?V-ati ajutat rudele,prietenii?
Mai va ramane loc sa meditati si la problematica emigrantilor???
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 23.06.2012, 09:36:06
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

...parintele Savatie Bastovoi sau par. Noica zicea " patria noastra nu este Rusia, nu este Romania, patria noastra este Ierusalimul ceresc!"...
dar exista o profetie a unui parinte, sa ma ierte Dumnezeu dar nu tin minte cine, in care se zice ca in vremurile de pe urma oamenii isi vor parasi casele si pamanturile si vor pleca cu speranta ca in alte locuri se castiga mai bine...si mare le va fi inselarea.
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/

Last edited by gheorghie; 23.06.2012 at 09:45:58.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un an de la plecarea la cele vesnice a Mitropolitului Bartolomeu + cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 2 31.01.2013 20:52:23
Sofian Boghiu - 8 ani de la plecarea la Domnul cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 11 13.09.2010 21:36:45
Rugaminte pentru cei din strainatate Va_iubesc Umanitare 9 07.01.2010 02:03:50
Munca in strainatate Anca-Miha Stiri, actualitati, anunturi 18 17.04.2009 06:59:49
adresat celor din strainatate C-tin Biserica Ortodoxa Romana 71 13.07.2008 00:33:31