![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine că o fac totuși.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este o formă mincinoasă de a creea impresia că poate fi de post. Așa cum spui, urma nu e un produs;am găsit și la alte produse care au venit cu ”globalizarea” din străinătate. Întrebarea este: conține sau nu conține ou? Logic, produsul acela nu poate fi făcut fără ou. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La astea trebuie să fima atenți cînd cumpărăm alimente, în special cele consumate frecvent. Noi am renunțat de la o vreme să mai cumpărăm pîine din comerț, urmînd exemplul lui Windorin. Evident că nu mai mîncăm nici covrigei, biscuiți, turtă dulce, pufuleți șamd... O dată la 2-3 zile coc două pîini la cuptor, care sînt excelente. Pe lîngă făina de grîu integral folosesc în proporții mai mici și făină integrală de secară, de ovăz, de soia, de ce am chef, care cresc calitatea produsului. Procesul durează în jur la 3-4 ore, dar pot să fac și alte treburi în timp ce se înmulțește drojdia, apoi cît crește aluatul și în final cît stă în cuptor. Practic îmi ia cam 30 de minute să pregătesc totul și restul timpului îl dedic altor activități - asta ca să vă încurajez. PS: Era să uit... O parte din acele cîteva zeci de Euri sînt de proveniență animală, unele fiind fabricate din păr și alte chestii care sigur nu sînt de post (căutați pe net detaliile picante). Scuze!
|
||||
|
||||
![]()
Am citit mesajele si unele sunt chiar ziditoare. Parerea mea este ca un crestin ortodox "activ" stie bine ce inseamna postul. Altfel cadem in cealalta extrema, scuzandu-ne ca nu-i pacat ce bagam in gura ci ce scoatem "din inima"... Este foarte adevarat si asta, dar smerenia se castiga prin post adevarat si rugaciune. Daca masa noastra obisnuita de post contine salam de post, cascaval de post, pateuri de post, prajituri de post, cozonac de post, etc, postul in sine ramane doar o... fantezie. Unde nu-i "taierea voii", nici de smerenie nu poate fi vorba.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
Despre unele lucruri care pot contine un adevar si ce face exagerarea din el | claudiu-marius | Generalitati | 7 | 27.10.2010 23:52:50 |
Se mai poate? | livadarufelix | Preotia (Hirotonia) | 9 | 05.09.2009 22:11:30 |
Articol de contine erezii in ziarul Lumina | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 23.09.2008 14:13:45 |
Ce poate fi? | iliecata2003 | Generalitati | 4 | 24.08.2006 09:31:59 |
|