![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Avand in vedere ca nu se stie in ce stare se afla sufletul celui plecat dintre noi, cel mai bun lucru este sa ceri la mai multe manastiri sa-l pomeneasca la 40 de Sfinte Liturghii. Eu, imediat dupa inmormantarea cuiva drag, am mers la sapte manastiri si am dus pomelnice, bani, nuca, vin, grau, faina , zahar, ulei. Apoi am simtit o imensa usurare in suflet.
Apoi, pasul al doilea este sa fugi de deznadejde, care este de la diavol. Nu lacrimile tale il vor ajuta, ci rugaciunile. Pasul al treilea este sa te rogi pentru tine sa te ajute sa descoperi Calea, Adevarul si Viata si calea ta de mantuire. In asemenea momente, Sfanta Xenia din Petersburg si-a sfintit sufletul, alegand o cale placuta lui Dumnezeu. Ortodoxie și Viață: Sfânta Xenia din Sankt-Petersburg (1731- 1802 ... Dumnezeu sa te ajute sa treci peste aceasta incercare. Si sa nu mai iubesti pe nimeni mai mult decat pe Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Înțeleg că aveți intenții bune dar poate ar trebui să fiți mai atentă când vă exprimați părerea. Numai Dumnezeu știe cu ce păcate a trecut dincolo sau nu. Poate că nu a trecut cu nici un păcat. Poate că Dumnezeu l-a învrednicit cu câteva secunde înainte de accident de o stare duhovnicească de pocăință și a trecut dincolo complet curățat. Nu avem de unde ști cum a fost, dar așa cum „se poate ajunge la măsura dumnezeirii într-o zi” (Macarie cel Mare parcă) tot așa omul se poate pocăi de păcate printr-un singur gând sincer, inefabil și neînchipuit de duhovnicesc. De aceea spunea părintele Stăniloaie că omul se poate mântui și printr-un singur gând de dinaintea morții.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=Q3x67GlCzDY |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=3083873 , vă întreb când și unde v-ați cununat? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Marinela, ma gandesc adesea la tine. Am vrut sa te caut acasa dar, nu am stiut cum sa ma comport si nici daca ai starea necesare pt a ma primi si am renuntat. Am fost lasa, recunosc. Acum inteleg ca vrei sa iti impartasesti durerea. Sa o usurezi. Stiu ca imaginatia mea imi arata doar a mia parte din suferinta ta. Stiu cu siguranta ca atunci cand durerea este imensa trebuie sa te lasi coplesita si sa o lasi sa se reverse afara din sufletul si mintea ta prin lacrimi si prin strigate de disperare. Nu incerca sa le suprimi caci iti prelungesti agonia. va veni ziua in care te vei simti usurata (stiu ca pare incredibil, dar urmeaza o faza in care accepti ceea ce s-a intamplat) si atunci vei sti singura ce vrei sa faci. Vei redeveni tu insati, iti vei recapata dorinta de a face, de actiona. Imi cer iertare ca nu iti dau sfaturi duhovnicesti asa cum ai cerut tu, dar nu sunt nici pe departe demna de a face asta. Iti spun doar punctul meu de vedere rezultat din experienta (multumesc lui Dumnezeu, nu vasta). Eu sunt convinsa ca durerea nu este numai a noastra. Simtim si durerea sufletului care se trezeste aruncat intr-o alta lume si care trebuie sa inteleaga ce s-a intamplat si sa accepte noua conditie. E nevoie de timp. Te imbratisez.
|
|
|||
|
|||
![]()
...................................
Last edited by alex190; 28.08.2015 at 22:22:24. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
as vrea un sfat! | catalinmihai | Umanitare | 10 | 24.05.2012 14:12:53 |
Sunt intr-o mare dilema va rog ajutati-ma cu un sfat | dorinastoica14 | Morala Crestina | 34 | 21.10.2011 16:51:44 |
casatoria cu un/o vaduva/a | maria32 | Nunta | 10 | 07.08.2009 16:13:39 |
Vaduv si Vaduva | Dia20_diana | Nunta | 3 | 19.07.2008 19:13:33 |
|