Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Spiritualitatea ortodoxa
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2012, 10:23:55
Suzana's Avatar
Suzana Suzana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.07.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinela Vezi mesajul
La numai 2 luni de la casatorie, sotul meu a murit intr-un accident de masina.Nu am copii si pierderea lui a lasat viata mea fara nici un sens. Cred in Dumnezeu, dar durerea este foarte mare.Ne cunosteam de mai multi ani si ne iubeam, vroiam sa avem si copii, dar Dumnezeu a vrut altceva..
nu Dumnezeu a vrut sa moara sotul tau!
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 11:05:09
antoniap
Guest

Implicit

Avand in vedere ca nu se stie in ce stare se afla sufletul celui plecat dintre noi, cel mai bun lucru este sa ceri la mai multe manastiri sa-l pomeneasca la 40 de Sfinte Liturghii. Eu, imediat dupa inmormantarea cuiva drag, am mers la sapte manastiri si am dus pomelnice, bani, nuca, vin, grau, faina , zahar, ulei. Apoi am simtit o imensa usurare in suflet.

Apoi, pasul al doilea este sa fugi de deznadejde, care este de la diavol. Nu lacrimile tale il vor ajuta, ci rugaciunile.

Pasul al treilea este sa te rogi pentru tine sa te ajute sa descoperi Calea, Adevarul si Viata si calea ta de mantuire. In asemenea momente, Sfanta Xenia din Petersburg si-a sfintit sufletul, alegand o cale placuta lui Dumnezeu.

Ortodoxie și Viață: Sfânta Xenia din Sankt-Petersburg (1731- 1802 ...

Dumnezeu sa te ajute sa treci peste aceasta incercare. Si sa nu mai iubesti pe nimeni mai mult decat pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 14:22:58
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kikyo_ea Vezi mesajul
Moartea napraznica inseamna lipsa spovedaniei si asta inseamna ca a trecut dincolo cu pacatele facute pana la acel moment.
Înțeleg că aveți intenții bune dar poate ar trebui să fiți mai atentă când vă exprimați părerea. Numai Dumnezeu știe cu ce păcate a trecut dincolo sau nu. Poate că nu a trecut cu nici un păcat. Poate că Dumnezeu l-a învrednicit cu câteva secunde înainte de accident de o stare duhovnicească de pocăință și a trecut dincolo complet curățat. Nu avem de unde ști cum a fost, dar așa cum „se poate ajunge la măsura dumnezeirii într-o zi” (Macarie cel Mare parcă) tot așa omul se poate pocăi de păcate printr-un singur gând sincer, inefabil și neînchipuit de duhovnicesc. De aceea spunea părintele Stăniloaie că omul se poate mântui și printr-un singur gând de dinaintea morții.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 16:40:26
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Nu știu în ce măsură aveți răbdare/dispoziție să ascultați dar sunt sigur că aici ați găsi răspunsul: http://www.youtube.com/watch?v=hBrm1BueA-A
Revin cu o completare. În cazul în care nu puteți asculta toată mărturia părintelui, în partea a doua a conferinței, al cărei link îl pun mai jos, la minutul 0: 52: 40 cineva din sală cere răspuns de la Rafail Noica pentru aceeași problemă ca și dumneavoastră.

http://www.youtube.com/watch?v=Q3x67GlCzDY
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 16:44:20
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marinela Vezi mesajul
La numai 2 luni de la casatorie, sotul meu a murit intr-un accident de masina.Nu am copii si pierderea lui a lasat viata mea fara nici un sens. Cred in Dumnezeu, dar durerea este foarte mare.Ne cunosteam de mai multi ani si ne iubeam, vroiam sa avem si copii, dar Dumnezeu a vrut altceva. As vrea un cuvant de alinare, niste sfaturi duhovnicesti care sa ma ajute sa trec peste aceasta mare suferinta. Cu ce sa umplu golul lasat de el? Ce sens sa dau vietii mele acum? Multumesc.
Citind aceste lincuri:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...archid=3083873 ,
vă întreb când și unde v-ați cununat?
Reply With Quote
Vechi 22.08.2012, 16:52:11
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Avand in vedere ca nu se stie in ce stare se afla sufletul celui plecat dintre noi, cel mai bun lucru este sa ceri la mai multe manastiri sa-l pomeneasca la 40 de Sfinte Liturghii. Eu, imediat dupa inmormantarea cuiva drag, am mers la sapte manastiri si am dus pomelnice, bani, nuca, vin, grau, faina , zahar, ulei. Apoi am simtit o imensa usurare in suflet.

Apoi, pasul al doilea este sa fugi de deznadejde, care este de la diavol. Nu lacrimile tale il vor ajuta, ci rugaciunile.

Pasul al treilea este sa te rogi pentru tine sa te ajute sa descoperi Calea, Adevarul si Viata si calea ta de mantuire. In asemenea momente, Sfanta Xenia din Petersburg si-a sfintit sufletul, alegand o cale placuta lui Dumnezeu.

Dumnezeu sa te ajute sa treci peste aceasta incercare. Si sa nu mai iubesti pe nimeni mai mult decat pe Dumnezeu.
Tinand cont ca nu era ortodox nu e chiar potrivit sfatul. Cred ca initiatoare topicului a omis amanuntul acesta. Dar a spus asta in postari anterioare.
Vechi 22.08.2012, 16:52:54
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
nu Dumnezeu a vrut sa moara sotul tau!
Serios???? Dar cine?
Vechi 22.08.2012, 23:47:12
2307ioana50 2307ioana50 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

Doamne ajuta si binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie cu dv , asa sfaturi slava cerului !
Reply With Quote
Vechi 23.08.2012, 12:07:24
mihaelamir mihaelamir is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.11.2009
Implicit goleste-ti mintea si sufletul de durere

Marinela, ma gandesc adesea la tine. Am vrut sa te caut acasa dar, nu am stiut cum sa ma comport si nici daca ai starea necesare pt a ma primi si am renuntat. Am fost lasa, recunosc. Acum inteleg ca vrei sa iti impartasesti durerea. Sa o usurezi. Stiu ca imaginatia mea imi arata doar a mia parte din suferinta ta. Stiu cu siguranta ca atunci cand durerea este imensa trebuie sa te lasi coplesita si sa o lasi sa se reverse afara din sufletul si mintea ta prin lacrimi si prin strigate de disperare. Nu incerca sa le suprimi caci iti prelungesti agonia. va veni ziua in care te vei simti usurata (stiu ca pare incredibil, dar urmeaza o faza in care accepti ceea ce s-a intamplat) si atunci vei sti singura ce vrei sa faci. Vei redeveni tu insati, iti vei recapata dorinta de a face, de actiona. Imi cer iertare ca nu iti dau sfaturi duhovnicesti asa cum ai cerut tu, dar nu sunt nici pe departe demna de a face asta. Iti spun doar punctul meu de vedere rezultat din experienta (multumesc lui Dumnezeu, nu vasta). Eu sunt convinsa ca durerea nu este numai a noastra. Simtim si durerea sufletului care se trezeste aruncat intr-o alta lume si care trebuie sa inteleaga ce s-a intamplat si sa accepte noua conditie. E nevoie de timp. Te imbratisez.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2012, 09:58:27
alex190
Guest

Implicit

...................................

Last edited by alex190; 28.08.2015 at 22:22:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
as vrea un sfat! catalinmihai Umanitare 10 24.05.2012 14:12:53
Sunt intr-o mare dilema va rog ajutati-ma cu un sfat dorinastoica14 Morala Crestina 34 21.10.2011 16:51:44
casatoria cu un/o vaduva/a maria32 Nunta 10 07.08.2009 16:13:39
Vaduv si Vaduva Dia20_diana Nunta 3 19.07.2008 19:13:33