![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce urai cel mai mult inainte?aceea soapta este constiinta ta.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
|||
|
|||
![]()
Deci.. sunt ortodox de religie... eram... dar din motive de gandire... ajunsesem sa cred ca nu exista nimic nici.. si nici ci doar vointa mea ... am fost pacalit... vorbaraia a aparut de mult inainte sa aud de vorbirea asta ciudata in limbi la penticostali si a aparut atunci cand frica in mine a pierit odata cu mila, si rusinea ce nu mai existau in mine. Oricum...credeam ca gasesc aici o altfel de indrumare... un raspuns la ce se intampla . De mers la biserica la un preot o puteam gandi si singur multumesc ... am fost si mi s-a zis ca am fost intr-un proces de demonizare... dar apoi am vazut lucruri nu tocmai faine printre acei bisericosi care erau asa evidente ... si nu m-am mai dus si nu dau detalii pentru a nu descuraja lumea sa mai mearga la biserica.
Oricum chestiile neplacute se regasesc si in postarile voastre... dar banuiesc ca acest forum e nou creat.. iar lumea habar nu are scopul acestuia ... nu transformati forumu ortodox in deradere adevarata cand cineva are nevoie de ajutor. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cuviosul Petru Damaschin:"Ai cazut,ridica-te.Ai cazut iarasi,ridica-te iarasi.Numai pe Doctorul tau sa nu-L parasesti,caci atunci vei fi osandit de deznadejde mai rau decat un sinucigas.Staruie langa El,si El isi va face mila cu tine,fie prin intoarcerea ta,fie prin incercare,fie prin alta fapta a purtarii Sale de grija,fara sa stii Tu." Sf.Ioan Gura de Aur:"cel dintai rod al bunatatii si iubirii aproapelui.Ea este o stare cumpanita si linistita a sufletului,insotita cu silinta de a nu supara si a nu se supara pe nimic"(despre blandete) Fer.Augustin:"Prietenia este dulce prin legatura scumpa dintre oameni,caci face o unitate din mai multe suflete." Sf.Vasile cel Mare:"Nimic nu este atat de firesc pentru noi ca a fi in comuniune cu altii,a avea nevoie unii de altii si a ne iubi unii pe altii" Sf Efrem Sirul:"Necredinta ii vine omului mai mult din voia lui libera de a se lega pe sine de lucrui desarte si trecatoare ale veacului de acum" Sf.Chiril al Ierusalimului:"Sa stii ca tu ai un suflet cu o vointa libera...care are putinta de s face cum voieste." Avva Isaia(Filocalia 12):"Cine este biruit de lucruri mici,acela este biruit si de lucrui mari." Sf.Ioan Guara de Aur:"Nu inchide nimanui poarta ta,caci Il lasi afara pe Hristos" Fer.Augustin:"Omule,poti fugi de toate,daca vrei,numai de constiinta ta,nu.Intra in casa,odihneste-te in pat,retrage-te in launtru tau,nici un loc nu vei afla unde sa te ascunzi daca pacatele te vor roade"
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sf.Vasile cel Mare:"Cei ce clevetesc netreptatesc trei categorii de oameni,pe ei insisi,pentru ca si pe ei se amagesc,inselandu-i,si pe cei ce sunt cleveti,fiindca nedreptatesc renumele si cinstea lo cea buna."
|
|||
|
|||
![]()
Slava Domnului ca m-ai lamurit, si ca esti adevarat crestin multumesc din sufletul care l-ai umplut cu foc si fericire caci vorbele tale sunt din ceruri adevarata unealta de ajutor si dragoste de aproape.
Deci exista aici ajutor Ortodox, cum se spune ca e si la biserica... mii de spirite sa te alunge de pe carare... asa s-au adunat si aici . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acuma e ok constiinta mea e doar o voce launtrica a mea nu mai multe . |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ajunge,si-a gasit linistea sufleteasca,gata nu-l mai influenta cu lucruri negative.Dumnezeu L-a ajutat sa-si gaseasca linistea.Interventia Divina poate sa se refere la constinta.Aici tu nu poti sa intri in mintea lui si ai cum este o Taina pe care nu o sa intelegi aceasta lucrare divina,asa ca lasa-l stea linistit,nu-i mai tulbura cu altceva,si-a gasit linistea sufleteasca.
|
||||
|
||||
![]()
Fer.Augustin:"Omule,poti fugi de toate,daca vrei,numai de constiinta ta,nu.Intra in casa,odihneste-te in pat,retrage-te in launtru tau,nici un loc nu vei afla unde sa te ascunzi daca pacatele te vor roade" asta e raspunsul pe care iti dau si Fer.Augustin
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Vorbirea despre Dumnezeu | George.m | Spiritualitatea ortodoxa | 28 | 02.02.2011 13:01:53 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|