![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar presupunand ca stiu fizica, gandeste-te cati au access la un accelerator de particule sa verifice teoriile in domeniu... Asa ca majoritatea, doar cred in baza experientei altora..experiente personale si subiective, desigur.. :P
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ergo dubito ergo cogito, ergo cogito ergo sum, ergo sum ergo Deus est" Rene Descartes |
|
|||
|
|||
![]()
Citatul este din memorie si-mi cer scuze pt ca nu cred ca este scris corect. Oricum sunt sigura ca toata lumea cunoaste acest citat. Ideia este ca existenta noastra dovedeste existenta lui Dumnezeu
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In primul rand pentru ca nu stim exact ce este Dumnezeu, care sunt, de fapt, atributele Sale care-L disting de restul fenomenelor. Sfintii ne spun ca este “nemarginit”, “pretutindeni”, “necompus”…Insuficient si vag pentru orice tip de cognitie senzoriala care sa sustina o cunoastere conceptuala derivata. “Toate cate le spunem in chip afirmativ cu privire la Dumnezeu nu indica natura acestuia. Este mult mai potrivit să vorbim despre Dumnezeu facand abstractie de toate existentele, căci Dumnezeu nu face parte din existente. ” Sf. Ioan Damaschin Existenta Lui Dumnezeu nu poate fi dovedita, ci doar traita. Dumnezeu poate fi cunoscut doar prin contemplatie, intr-un mod direct. El nu poate fi indicat si aratat, ca in cazul fenomenelor compuse, pentru ca este dincolo de orice referinta spatiala si temporala. Aceste cereri de “dovada a existentei Lui Dumnezeu” fac parte din procesul firesc de maturizare spirituala a oricarei fapturi. “Dovezile” (felurite epifanii) vor incepe sa curga din interior, nu din exterior, pe masura nevointelor duhovnicesti. Insa nu dupa asteptarile noastre, ci la fiecare, dupa pronia divina (o cauzalitate insesizabila de mintea obisnuita).
Last edited by florin.oltean75; 22.08.2013 at 22:13:59. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Cauza primă a oricărui fenomen, a oricărei existențe de orice fel este Ceva sau Cineva necauzat, fără origine, doar cauzator al ceea ce e doar efect. Deci existența unui Creator este necesară. 2. Universul sau Cosmosul sau tot ceea ce este îndeplinește o condiție esențială fără de care nu ar putea să existe: stabilitatea. De la nivel de microcosmos pînă la nivel macrocosmic, toată materia / antimateria și orice fel de energie este cumva susținută de acest Cineva supranumit Dumnezeu. Altfel nu ar putea fi ceea ce denumim Univers. Edit: Dumitru e un ateu cu suflet de creștin. Postați cu grijă și nu schimbați subiectul propus.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 22.08.2013 at 22:19:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fara suparare, realitatea ne dovedeste contrariul acestor doua argumente. 1. Cauza oricarui fenomen sunt alte fenomene, intr-un lant care nu evidentiaza un inceput sau sfarsit al transformarii 2. Universul exista nu doar prin "stabilitate" ci si prin instabilitate. Depinde de scara temporala si spatiala la care se face observatia. Argumentele prezentate sunt de fapt impresii subordonate ideilor de "creatie din nimic, la momentul t0" si " necesitatii sustinerii miscarii" - care insa nu pot fi probate in experienta curenta.
|
|||
|
|||
![]()
Eu consider ca e o lipsa de evlavie fata de Hristos faptul de a incerca sa convingi pe cineva de existenta lui Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce putem spune atunci despre Hristos Insusi care a incercat acelasi lucru?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca dialogurile dintre El si farisei le citesti in cheie apologetica te inseli amarnic. Last edited by VladCat; 23.08.2013 at 00:46:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bagă tare! |
|