Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2013, 11:26:28
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Asa de frumoasa si de interesanta este aceasta idee, acest gind al omului (oricare ar fi el)incit puteti fratilor sa faceti un lucru tare bun multor frati care va citesc, fie ei de aici, fie d-aiurea.
Tocmai cunosc un caz recent in care ea (crestini practicanti amindoi) este cu 3 degete mai inalta decit el; el cu o decada mai mare ca ea, amindoi nevoitori rivnitori inaintea lui Dumnezeu.
Nici ei si nici parintii si nici cunoscutii sau prietenii lor nu au sesizat diferentele, mai ales fizice, dintre ei din cauza iubirii lor statornice si a rivnei lor.
Iar ei se nevoiesc si se iubesc ca si cind ar fi adolescenti la inceput de viata, pregatindu-se pt. f. apropiata unire in duh inaintea Domnului.
Minunile lui Dumnezeu sunt peste tot in jurul nostru si prezente de la facerea lumii si pina in ziua de astazi, numai ca noi nu mai avem vointa sa le vedem intotdeauna.

Personal , cred ca nu este un impediment aceasta diferenta de inaltime .
Vechi 17.09.2013, 11:36:46
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cc9191 Vezi mesajul
Iubirea tine cont de inaltime?
iubirea inseamna TOTUL, deci NU are cum sa tina de inaltime, culoarea parului, etc.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 11:54:18
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Uf, mulțumesc mult pentru încurajare!
Nu v-ați adresat mie, dar mesajul dvs m-a încurajat în mod indirect fiindcă sunt mai mică decât un chinez... Chiar azi m-a "complimentat" cineva spunându-mi: "măi Laura, ești cât o fetiță de cls. a VIII-a, n-ai de gând să mai crești?".
Mi-a stricat toată ziua! :)
Acum vorbind serios, evident că iubirea nu ține cont de înălțime, ci este necondiționată.
A fi mic de statură (asta o spun ca să mă autosugestionez...) nu-i nici calitate, nici defect în sine, ci este, pur și simplu, o particularitate, o însușire fizică.
Doamne ajută!
Cunosc o doamna care depaseste cu umor astfel de situatii spunand: ,,Esentele tari se pun in flacoane mici!" E o persoana energica, este o buna crestina care stie și sa se bucure de viata si să aducă bucurii altora. Are sot, copii si nepoti. Asadar, sa-I multumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a daruit. Nu te mai gandi niciodata la inaltimea ta fizica cu tristete.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 14:13:07
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

pot sa mentionez ca am o slabiciune pt minione?
Vechi 17.09.2013, 18:07:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cc9191 Vezi mesajul
Va multumesc pentru raspunsuri. Dar ce faci cand parintii nu-l accepta tocmai pentru ca este mai scund ca fiica lor? Aici este, de fapt, marea mea problema. O zi frumoasa va doresc.
Pai parintii tai trebuie sa-l iubeasca, sau tu?
Vechi 17.09.2013, 18:16:02
cc9191 cc9191 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai parintii tai trebuie sa-l iubeasca, sau tu?
Eu! Si il iubesc! Dar ai mei tot incearca sa ne desparta. Nu reusesc, insa imi arunca vorbe foarte grele si de ceva vreme tot caut o cale sa le arat ca aceasta diferenta nu e un impediment.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 18:20:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Vorbe grele doar pentru diferenta de inaltime sau au si alte lucruri de reprosat?
Vechi 17.09.2013, 19:47:25
cc9191 cc9191 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Vorbe grele doar pentru diferenta de inaltime sau au si alte lucruri de reprosat?
Doar pentru diferenta de inaltime. Atat. Mi-au zis ca nu au nimic cu el, ci doar ca nu e pe "inaltimea mea", fiind cu vreo 6-7 cm mai scund.
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 20:45:33
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De ce Laura, vrei să te măriți neapărat cu unul înalt? Ăia mai mititei nu-ți plac? :)

Am avut doi colegi foarte scunzi, dar care mult mai deștepți decît majoritatea. Are grijă Dumnezeu să compenseze o lipsă prin alte calități mult mai folositoare.

Și Zaheu era mic și păcătos, dar s-a urcat în dud și acum e în calendar. :)

PS: Ăla care te-a ”complimentat” e un ticălos. Am cunoscut și eu destui la viața mea care aveau mare grijă să-mi amintească defectele, de parcă nu le-aș fi știut. Cînd ești copil mai ales, te afectează în special cînd cei mari fac poante pe seama ta, cînd ei cică ar trebui să aibă mai multă minte decît copiii.
Mulțumesc foarte mult pentru aceste cuvinte atât de frumoase și încurajatoare pe care mi le-ați adresat!
"Dumnezeu nu caută la fața omului, ci la inimă", ne încredințează autorii Sfintei Scripturi. Până la urmă, cred că acesta este esențialul. Standardele omenești... sunt nesemnificative în comparație cu criteriile evanghelice, accesibile tuturor și eminamente spirituale.
Totuși, uneori, când îmi mai spun câte unii lucruri de genul acesta ("n-ai mai crescut?"; "ești exact ca-n clasa a IX-a, când te-am văzut ultima oară" etc etc), mă întristez pe moment, deși-mi dau seama că nu am un motiv serios. :)
Asta e, o să-mi treacă... :)
O seară minunată să aveți!
Dumnezeu cu dvs!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 17.09.2013, 20:55:51
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Acu doi, trei ani am tresărit văzînd pe holul Facultății de Teologie, la intrarea în amfiteatrul Stăniloae, o fată însoțită de o doamnă ceva mai înaltă, parcă. Văzînd-o pe fată, mi-am zis "ce chestie, de-acu avem și chinezi la facultate!" Mă împrietenisem deja cu un călugăr neamț și cu câțiva arabi...:)
Cred că tocmai te întâlnisem, nebănuind că vom fi colegi de forum!....:)
Vorbesc serios!
Ce interesant!!! :) :)
Dar era înainte de a ne cunoaște pe forum? Eu am început să scriu din iunie 2011 (deși am contul din 2008), iar la facultate am intrat în 2010, deci este posibil ca dvs să mă fi văzut chiar înainte de a începe să discutăm pe forum. :)
Mai știți la ce curs erați? :)
Doamne ajută!
P. S. Călugări nemți în facultate?... Nici nu știam. Despre arabi știam (sunt sirieni), dar despre nemți nu. Probabil că erau la Pastorală... sau?
Mă bucură asta, fiindcă eu sunt o germanofilă convinsă și, mai mult decât atât, bunicul meu din partea tatălui era de origine germană. Deci, am și eu puțin sânge nemțesc, dar așa, mai diluat, la a treia generație... :))
Hristos în mijlocul nostru, domnule profesor!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Răspunde