![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
In toamna trecuta am reusit, dupa un drum lung si cateva piedici, sa ajung la Prislop la mormantul parintelui Arsenie Boca. Cei care au fost deja stiu ca acolo este o maicuta care nu te lasa sa ingenunchezi la mormantul parintelui. Probabil ca nefinnd canonizat nu este voie. In fata mormantului insa mi-a trecut ceva prin cap: Mi-am zis in mintea mea ca nu o sa ma inchin parintelui, dar ce-ar fi daca m-as inchina Sfintei Cruci care este la mormant? Si nu stiu daca maicuta a stiut ce vreau sa fac sau a avut un moment de neatentie dar am reusit sa ma inchin. In momentul cand am vrut insa sa ating mormantul parintelui maicuta m-a oprit si mi-a spus: N-ai voie! Am auzit dupa aia si oameni vorbind ca nu-i voie sa te inchini la mormantul parintelui. Voi ce credeti?
|
|
|||
|
|||
![]()
In vara anului trecut am primit cadou de la cineva un acatist al Parintelui Arsenie Boca. Tot in acea perioada sotia mea mi-a spus ca ar dori se mearga la mare. Parintii ei locuiesc in zona litoralului iar noi lucram in Maramures. Vorbisem cu sefa si imi spusese ca ne dorim lucrul acesta si raspunsul a fost ca mai sunt plecati si alti colegi si cand se va putea o sa ne dea o saptmana de concediu. Nu stateam prea bine nici cu banii si drumul era destul de lung. Sotia avea si un frate bolnav de ciroza hepatica pe care il mai vizitasem cand fusesem acolo. Nu eram hotarat daca sa ma duc sau nu asa ca am inceput sa citesc acel acatist al parintelui Arsenie Boca. Pana la urma am primit vestea ca vom avea o saptamana de concediu in a doua jumatate a lunii august si am hotarat sa ne ducem. Nu-mi ardea neaparat de mare dar m-am gandit ca socrii sunt batrani, cumnatul e bolnav.
Luni a fost prima noastra zi de concediu iar marti am dorit sa-l vedem pe acel cumnat si am avut chiar prilejul sa-l ducem cu masina pana in satul in care locuia (la vre-o 20 de km de Mangalia). Miercuri ne-a sunat sotia lui daca putem sa-l luam si sa-l ducem cu masina la spital ca se simte rau, lucru pe care l-am si facut, iar miercuri seara la spitalul de urgenta din Mangalia acel cumnat avea sa plece dintre noi. Sa fie oare o miunune a parintelui Arsenie Boca? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam asta am scris: Cred că părintele ar fi mai bucuros dacă L-am căuta pe Hristos și L-am urma, decât dacă am căuta minunile și senzaționalul. Mai bucuros ar fi dacă am împlini învățăturile și sfaturile pe care părintele ni le-a lăsat. Și apropo nu mai sunt cărți, biserici, preoți etc? Mai nou netul a devenit sursa principală de informare? Păi tocmai asta ceri: ”rugăciunea care a făcut minunea”, probabil forma de invocare pe care vrei să o adopți și tu pentru a descoperi minunea. Citat:
Citat:
Încercă să te raportezi corect la dreapta credință și nu te lua după efectul de turmă. Apropo ai citit vreuna din scrierile părintelui sau numai ce se scrie despre părintele? Last edited by ovidiu b.; 26.11.2013 at 11:34:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne Ajuta! Citat:
Multumesc pentru sfaturi, Doamne Ajuta! |
|