![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Pt Rappy
Imi place intrebarea ta, este foarte interesanta. Legatura dintre sport si crestinism...hmmm. Pai depinde scopul cu care faci sport. Daca faci ca sa slabesti este ok dar ca sa ai un corp de adonis nu prea. Si chiar si daca faci pt sanatate, mandria si slava desarta tot pot aparea mai subtil sau mai puternic. De ex esti foarte gras si ajungi sa slabesti si sa arati mai bine chiar si decat un om normal. Te admiri in oglinda , te iubesti ,te falesti. Dupa 1-2-3 ani de tras la sala capeti si experienta si incepi sa-ti dai ganduri de aroganta ca na uite ala nu stie sa execute corect o miscare, uite ce grasa este aia, nu asta tre sa mananci nu asa si pe dincolo. Eu zic sa incerci sa o faci cu un gand bun trimis la Dumnezeu si sa spui Doamne ajuta-ma azi sa fac 30 de repetari in loc de 28 . Dupa ce tragi si reusesti sa spui multumesc Doamne, azi am reusit si tot asa cu ganduri modeste/smerite. Sa va zic 2 ex opuse. Saptamanile trecute vazusem un videoclip cu Messi in care arata ca el daca face poze cu vreo femeie alaturi de el nu punea mana pe umarul ei insa daca facea cu un barbat punea prietenos mana pe umar si asta pt ca isi iubeste foarte mult sotia si cred ca vrea sa dea un exemplu bun celor din jur. Adica sportul care ia adus faima nu ia stirbit integritatea. Si celalalt ex mai negativ. Facand facultatea de sport am vazut cativa colegi care erau buni pe sporturile lor dar au dezvoltat o anumita aroganta. Poti sa fii triplu campion la karate dar cand te comporti de parca esti buricul pamantului nu inspiri niciun respect. Eu consider ca avem mare nevoie de sport in ziua de azi si faptul ca nu facem decat putin spre deloc se resimte. Acum ceva timp am fost la carat mobila pt cineva vreo 2 zile si tot facand treaba ore intregi dupa cele 2 zile aveam o mare febra musculara la brate, insa la picioare mai putin pt ca din cand in cand mai alerg sau mai fac genoflexiuni. Si mi-am zis uite ma daca trageai si tu de ganterele alea acasa putin nu simteai asa tare durerea. Deci conteaza foarte mult sa faci sport pt ca te ajuta in activitatile de zi cu zi gen carat mobila, aplecat sa-ti legi snorurile sau cand alergi dupa autobuz ca sa ajungi la munca si vezi ca gafai ca nu mai ai rezistenta la alergat. Nasul meu spunea dupa caratul mobilei ca s-a simtit foarte bine psihic pt ca munca fizica linistete mintea. Si asa este nu mai ai chef de scandal, esti linistit, calm. Si sa va mai dau un ex care suna poate prostesc dar chiar e interesant. Acum cateva luni am descoperit pe youtube un exercitiu foarte bun pt spate, eu avand dureri de la saltea am incercat si eu ce m-a dus capul. Pe bara de tractiuni din balcon m-am asezat in pozitie de tractiune adica cu palmele orientate spre fata si stai atarnat cat de mult poti, fara sa faci vreo tractiune. Am stat asa de vreo 3 ori cam vreo 30 de sec si dupa acele zile am simtit beneficiile din videoclip. Nu am mai stat cocosat, umarul se simtea foarte sanatos si cand caram sacosele de la Lidl le simteam mult mai usoare datorita fortei sporite din antebrate. Poti folosi sportul sa ajuti oamenii ca de ex sa fii un kinetorepeut, fizioterapeut etc. La cate beneficii aduce sportul nu mai trebuie sa ne gasim scuze. Din ex personal va pot spune asa : La brate : - iti moare masina si ai de impins - cari sacose, mobila, lemne la bunici, bidoane de apa cand se ia apa in cartier etc, iti cari copii mici in brate La picioare : - nu mai gafai cand alergi dupa autobuz, cand urci scarile, cand fugi dupa unul care ia furat poseta lu nevastata, Doamne fereste :)) Si de ordin psihic: - te ajuta sa te simti mai bine ,fericit si mai diminueaza depresia - te ajuta sa te conectezi cu natura si tot ce are ea mai frumos mai ales cand faci plimbari pe munte chiar si o excursie de o zi Am uitat sa mai zic si de flexibilitate care aia o pierdem cu inaintarea in varsta si apar problemele articulare. Acum cativa ani spunea Pr Andrei Aldea ca in vechime era foarte utilizat sportul si ca mai ales sporturile de contact dezvoltau disciplina si barbatia, curajul. Si acestea sunt de mare folos unui crestin. Chiar are o carte care se numeste Ortodoxia si artele martiale daca esti curios sa o citesti. Sau cum spunea Sf Porifirie ca metaniile ajuta foarte mult spatele si inima si ca de aceea calugarii nu au boli de inima de la nr mari de matanii. Sper sa gasesc articolul. Eu zic dupa atatia ani in care am facut sport ca am ajuns la cateva concluzii : - poti slabi si cu 2 gantere cumparate de la decatlon - cel mai bun sport este acela de intretinere adica pt sanatate si eu recomand de 3 ori pe saptamana cu pauze de 2 zile. Daca faci sport in exces se uzeaza articulatiile daca nu faci deloc dezvolti anumite boli - orice om ar trebui sa faca un sport si sa nu fie fixat pe ce spune lumea ci sa caute ceva ce il atrage : ping pong, drumetii, alergari orice - copii sa faca miscare de mici pt ca ii va ajuta in societate cand vor fi mari : adica vor dezvolta disciplina, lucru in echipa, onoare etc Am avut si sfinti militari pe care biserica ii cinsteste, credeti ca sfantul mina sau sf gheorghe erau niste sfrijiti si niste papa lapte? Daca mai sunt ceva idei am sa le mai enumar dar daca ati avut rabdare sa-mi cititi romanul eu va multumesc si sper ca v-a ajutat cu ceva
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel mai bun moment al zilei pentru a face aceasta intretinere este dimineata, imediat dupa trezire (si dupa rugaciunea de dimineata) semanand foarte mult cu o inviorare a intregii zile, deoarece inceperea zilei cu o miscare mai activa se va transmite ca o minune, intregii zile, acelasi ritm alert. Prin programul zilnic de intretinere se dezvolta foarte mult si vointa si abnegatia si moralul. Mai adaug ca (dpmdv) sportul de intretinere se face doar cu transpiratie, deoarece numai astfel se echilibreaza/optimizeaza functiile organismului.
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Asta e o lecție să nu ajungi niciodată la 130, sau la mai mult de 90. Citat:
Citat:
Dacă te apuci de sport și vezi diferențe, s-ar putea să îți dai seama ce greșeai înainte și cât ai pierdut nefăcând sport. Citat:
Citat:
Citat:
Deci în doar 33 de ani, ne-am nenorocit ca națiune. Vedeam într-o statistică dintre categoriile socio-profesionale excluzând oamenii din branșa sportivă, doar managerii făceau sport și aceea era mai mult mișcare, că nu erau oameni care să facă performanță sălile de corporatiști nu au greutăți și aparate de culturiști profesioniști. Deci azi doar cei care au resurse, o parte dintre ei își mai permit și financiar și ca ferestre de timp liber să facă sport în procent de peste 20%. Citat:
Citat:
Or nu e o operă cunoscută, or e evitată cu obstinație, culmea e că o parte dintre cei care comentează negativ de sport or au făcut, or fac în continuare, dar scot doar eventuale defecte trufia sportivului - e la fel cu trufia omului care are rezultate într-un domeniu. Faptul că oamenii nu umblă în sac și cenușă la sală, de parcă nu vezi și în Biserică vara anumite ținute nepotrivite, sau pur și simplu când mergi pe stradă de acasă la muncă, de acasă la Biserică și invers.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 08.08.2023 at 08:21:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Iorest
Da stiu de acea urma de piele care ramane dupa ce ai slabit brusc dar eu ma refeream ca sunt persoane slabe care pot ajunge foarte musculosi. Conteaza scopul si sa ai gandul cel bun cand faci sport. Eu cred ca se poate face sport fara prea multi bani. Am vazut pe decatlon un set de 20 kg cu 300 lei si este foarte bun pt ca poti regla greutatile pe care le pui. Si cred ca oricine poate strange suma asta daca nu e sarac lipit pamantului. De ex: alin spunea ca a cumparat sute de carti deci ar putea face si asta. Sau daca chiar nu ai sunt diverse metode sa faci. Prin propria greutate sunt atat de multe variatii de exercitii pe youtube incat chiar nu avem scuze. Este acum si pe digisport gimnastica de dimineata de la 8-9 nu mai stiu exact si fac foarte frumos si simplu acei oameni. Sau si mai simplu iti pui o aplicatie pe telefon te imbraci si te plimbi prin oras. Avem acum internetul care este o mare binecuvantare si este atat de bogat in informatii incat nu mai avem scuze. Eu de ex fac minim 15 min pe zi si nu merg la sala. Plus ca in ziua de azi nu mai e asa placut sa mergi la sala daca nu ai un partener cel putin la inceput pt ca te simti intimidat de matahalele de acolo tu nu stii ce sa faci , nu te pricepi la exercitii si asa renunti. Am mai vazut acum pe fb o gramada de ex proaste. Sunt oameni disperati dupa atentie care se filmeaza in timp ce fac sport si se ofuscheaza daca ai trecut prin fata lor sau i-ai intrebat daca poti si tu sa folosesti acele gantere sau locul unde sta. Pt un om mai introvert cum e alin e foarte bun si daca incearca de acasa. Cu conditia sa faca. Chiar aseara am dat peste un videoclip al lui simon sinek in care spunea asa : " Te duci la sala sa faci sport apoi vii si te uiti in oglinda si nu vezi nimic. Iar daca te duci la sala a doua zi si te intorci si te uiti din nou in oglinda vei vedea nimic. Clar nu sunt rezultate, nu pot fi masurate si clar nu are niciun efect. Si atunci renuntam. Poti sa o dai in bara. Se poate intampla sa mananci o ciocolata intr-o zi, poti sari o zi sau doua dar daca te tii de treaba constant, nu sunt sigur in care zi dar sunt sigur ca vei intra in forma. Mergand la sala 9 ore nu te va aduce in forma. Facand miscare zi de zi cate 20 min te va aduce in forma. Nu e vorba de evenimente sau de intensitate ci este vorba de a fi constant. " Iar legat de cartea pr Aldea, eu cred ca trebuie citita cu un ochi sceptic, pt ca Sf Vasile cel Mare spunea ca din toate sa luam ce este de folos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Deci cam în 2 luni de sală ai ganterele, mi se pare totuși că sunt unele săli care au echipamente interesante adică aparate de vâslit, biciclete pt cursul de cycling, tot felul de giumbușlucuri interesante ca să nu te plictisești. Cred că oamenii dacă fac singuri se și plictisesc, aia e treaba și de aceea renunță mulți că devine rutinant, unele săli sunt dotate de așa măsură că e ca un joc. Doi antrenamentul la sala presupune că preiei motivare și din motivația altora, îi vezi pe alții cum trag și nu te delași. Citat:
Unii și-au găsit soția la sală, sau s-au căsătorit cunoscându-se la sală. Una din cele mai tari cărți apărute în ultimii 20 de ani, o perspectivă realist curajoasă raportată la realitatea Țărilor Române.