![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
eu stiam ca mireasa poarta pe cap ceva nu numai pt ca trebui sa ai capul acoperit ci si ca semn al castitatii,iar daca mireasa nu este fecioara nu trebuie sa poarte voalul pe cap...
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai guasar, daca nu e fecioara (fecior) nu mai are voie sa i se puna cununia pe cap. Voalul e asa un detaliu daca vrei, da cununia aceea se pune pentru a fi incununati ca au reusit sa traiasca in feciorie. Deci iata insemnatatea cununiei! De ar fi asa, eheiiiii multi miri ar incerca sa isi pretuiasca castitatea. Daaaa tare mare nebunie si inapoiere este astaaaaaa nu? Dar Domnul in marea Sa bunatate ne-a lasat si modul de a spala pacatul urat al desfranarii, Spovedania! Asa ca dominisoarelor mirese si domnilor miri alergati la spovedanie inainte de nunta ca nu cumva sa vi se puna cununa pe cap nevrednici fiind ca veti pleca cu darcul inainte in viata nu cu Hristos!:angry:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu cred ca este mai important sa se stie urmatoarele lucruri:
"Inca de la inceputul randuielii logodnei, barbatul si femeia, sau nunii in numele lor, tin cate o lumanare aprinsa, aratand ca vor umbla in lumina lui Hristos si a voii Lui... Atingand cu fiecare cununa fruntea fiecaruia din cei doi si amintind pe amandoi la asezarea cununii fiecaruia, arata ca cununa fiecaruia este intr-un fel si a celuilalt; fiecare isi poarta cununa sa intrucat e unit cu celalalt, intrucat ea e unita cu a celuilalt. In iubirea intre ei sta cununa si marirea fiecaruia. Ea consta in fidelitatea si in iubirea dintre cei doi, in jertfelnicia unuia pentru altul, in exercitiul raspunderii unuia fata de altul, in asumarea straduintelor necesare vietii de familie. Cununile se dau de fapt mucenicilor pentru rabdarea lor in credinta. Sotii au de rabdat si ei asaltul multor ispite in viata conjugala; trebuie sa rabde multe greutati, ca sa ia cununa iubirii depline... Preotul ii conduce apoi legati de mana in jurul tetrapodului de trei ori, ceea ce inseamna neintreruperea legaturii si iubirii lor. "Drumul vietii conjugale nu mai e un simplu itinerariu; el este plasat pe axa eternitatii; de acum mersul lor comun este asemenea axei nemiscate a unei roti care se invarteste", a miscarii stabile a sufletelor in Dumnezeu. Nimic nu va intrerupe iubirea si fidelitatea lor, nimic nu se va intercala in ea, nimic nu o va scoate din statornicia ei..." Luati aminte la cele de mai sus si veti fi vii. |
|
|||
|
|||
![]()
...din ce stiu eu..albul este culoarea pe care o poarta mireasa pentru a simboliza puritatea (asa cum ingerii sunt prezentati in alb...), curatia, iubirea nevinovata a miresei.Iar faptul ca se pun cununiile pe cap, asa cum se face la Taina cununiei,se explica astfel:cei doi miri sunt considerati, pentru o singura zi, imparat si imparateasa! rangul cel mai inalt la care ar putea aspira omul pe pamant in timpul vietii.
Cat despre piscot, este adevarat ca acesta a fost mai inainte si cozonac si posibil chiar paine...dar asa-zisa evolutie a societatii l-a facut piscot!Insa nu aceste detalii sunt importante la Taina cununiei, ci mai degraba pregatirea sufleteasca a tinerilor pentru primirea binecuvantarii lui Dumnezeu de a putea trai impreuna tot restul vietii. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai bateti campii cu imparatii si imparatesele. Mirii sun incununati pentru ca au biruit ! Sunt incununati cu Sfanta Cununie pentru ca au ramas feciorelnici! Asta e rostul cununii puse pe capul mirilor, nu sa va simtit rege si regina. Problema e ca in ziua de azi se incununeaza curvarii:angry:
|
|
|||
|
|||
![]()
http://tainacasatoriei.wordpress.com/2008/03/04/despre-relatia-parinti-copii/
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
totusi eu nu cred ca ...daca o persoana a trait in desfranare dupa ce s-a spovedit o data inainte de nunta gata...poa sa poarte cununia pe cap...la asta ma refeream...ca nu prea mai suntem vrednici...faceam o comparatie intre un/o fecior/fecioara de azi....si cei de demult...la vrednicie ma refer...desi fizic poate sunt la fel... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Esti a doua pers. care imi face observatii legate de tonul blandetii:D Voi tine cont. Multumesc! Dar nu uitati ca unii sunt din fire mai duri, asta nu inseamna ca musai sunt si aspri sau rauvoitori;)
Draga guasar, curvie si drac sunt cuvinte ce infatiseaza trairea lumii de astazi. Deci nu inteleg ce te-a scandalizat? Sau poate nu stii ca moartea nu vine sa o inviti la o cafea cum spunea Pr Arsenie? Ori daca avem moartea in fata...:) |
|
|||
|
|||
![]()
ok am priceput dar din cate stiam cuvinte de genu asta nu fac parte din vocabularul obisnuit al unui crestin ortodox,poate ca tre sa spui de cateva ori in functie de situatie...dar ...sa nu-i chemam numele prea des...ca pana la urma prinde drag de noi...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Mănăstirea Lainici - mireasa din defileu | NECTARIE | Biserica Ortodoxa Romana | 1 | 19.01.2011 17:47:07 |
Cine vrea sa devina Mireasa a lui Hristos | aureliapopescu | Stiri, actualitati, anunturi | 64 | 25.09.2010 11:36:04 |
rochie de mireasa | Anisia2007 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 31.05.2010 16:47:44 |
|