![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=Red][COLOR=Black]Am gasit un articol scris de Parintele Galeriu, in care este dat un raspuns la intrebarea care m-a macinat, despre felul jertfei crunte a Lui Hristos:[/COLOR]
[COLOR=Black]"Invierea reprezinta precis dovada rascumpararii (I Cor. XV, 17). Caci Rascumpararea trebuie sa insemne un triumf categoric si evident al vietii noastre asupra pacatului si asupra mortii. Satan a tentat nimicirea vietii noastre spirituale si fizice, fixarea faptuirii in patimi, in inertie si in moarte. Rascumpararea a insemnat aceasta biruinta, transformand tragismul raului si al mortii in bucuria invierii. Aceasta a fost o reala biruinta. [COLOR=Red]Daca Domnul ar fi oferit doar moartea Sa, n-ar fi facut in fond altceva decat sa dea si El acea plata pacatului. Acesta e cel mai evident non-sens al teoriei catolice a satisfactiei, intrucat Domnul nu vrea nici chiar moartea pacatosului, ca moarte. Numai invierea este o reala dovada de biruire a pacatului si a mortii si pentru aceasta Rascumpararea in esenta ei e jertfa, pentru ca sfarseste in inviere.[/COLOR] In moarte ca jertfa, ce primeste drept raspuns din partea Tatalui invierea, sta taina Rascumpararii." Articolul complet este aici: http://www.csc.matco.ro/galeriu1.html . [/COLOR][/COLOR]
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Intentionam s-o cumpar oricum, dar la un alt salariu... :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tu eu si Hristos | dumitrucelmare2000 | Nunta | 6 | 21.01.2012 20:57:29 |
Hristos a inviat . | cojanete | Intrebari utilizatori | 30 | 12.04.2010 15:16:30 |
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! | alecsandru | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 3 | 05.11.2009 02:45:24 |
Hristos la 33 de ani | andreicozia | Din Noul Testament | 2 | 20.09.2009 22:51:43 |
Uciderea lui Hristos | iosif | Despre Sfanta Scriptura | 27 | 02.04.2009 11:20:52 |
|