![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca totul este posibil... atunci de ce nu este posibil si ca Fecioara Maria sa se nasca cu pacatul stramosesc dar curatindu-si sufletul prin virtutiile proprii totusi Dumnezeu sa se nasca prin ea??
|
|||
|
|||
![]()
Aparțin DOAR catolicilor. Maria cică s-ar fi născut fără păcatul strămoșesc, iar atunci când a murit, s-a ridicat singură la cer fiind conștientă că e moartă.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, in acest caz, ironia si lipsa dumneavoastra de respect se indreapta chiar asupra Bisericii Ortodoxe. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca Dumnezeu a facut toate acestea, pentru ca omul nu e capabil de nimic fara ajutorul lui Dumnezeu. Asta e ultima dumneavoastra varianta? Intii am citit aberatia sustinuta de unii ortodocsi ca Biserica Catolica ar sustine ca sfinta Fecioara s-a nascut de la Duhul Sfint. Dupa ce s-a lamurit acest lucru, acum constat ca sustineti alta aberatie, sfinta Fecioara s-ar fi ridicat singura cu trupul si sufletul la cer. Cu ce veti continua? Nu credeti ca ar fi mai bine sa dati o minima cautare pe internet, pentru a va informa?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
După ce am înălțat rugăciuni de cerere iarăși și iarăși lui Dumnezeu și am chemat lumina Spiritului Adevărului, pentru gloria Atotputernicului Dumnezeu care a arătat afecțiunea Sa specială pentru Fecioara Maria, pentru a-L onora pe Fiul ei, nemuritorul Rege al Vremurilor și Biruitor asupra păcatului și morții, pentru a crește gloria aceleiași auguste Maici și pentru bucuria și exultarea întregii Biserici; cu autoritatea Domnului nostru Isus Cristos, a Fericiților Apostoli Petru și Paul și cu autoritatea noastră proprie, pronunțăm, declarăm și definim că este o dogmă divin revelată: aceea că Neprihănita Maică a lui Dumnezeu, pururea Fecioară Maria, sfârșind cursul vieții ei pe pământ, a fost luată cu trupul și cu sufletul în gloria cerească. Deci, dogma catolică nu spune că s-a ridicat singură, ci afirmă exact contrariul. Documentul relevant aici: http://www.papalencyclicals.net/Pius12/P12MUNIF.HTM
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si am gasit chiar intr-o sursa catolica asta (desi eu cautam o sursa ortodoxa). Pentru ca nu stiam de ce ortodocsii resping dogma din 1950. Iata chiar articolul unui preot catolic (sau greco-catolic): http://www.desteptarea.ro/inaltarea-...are-maria.html "Stramutarea ei la cer este atestata inca din secolul al II-lea de un ucenic al apostolului Ioan, Leuciu. Studiile recente despre scrierile apocrife, ca si sapaturile arheologice din Palestina au confirmat scrierea lui Leuciu, Transitus Mariae, un panegiric iudeo crestin care se citea la mormantul Sfintei Fecioare Maria din Ghetsemani, cu ocazia sarbatorii inaltarii sale la cer. In acest document iudeo-crestin din primele secole ale erei crestine, se spune ca Sfanta Fecioara a murit la Ierusalim la cativa ani dupa moartea lui Isus ca Isus a venit cu un alai de ingeri si a luat sufletul Mariei, ducandu-l la Arborele Vietii ca apostolii au ingropat-o pe Maria la Ghetsemani, infruntand cu acea ocazie o prigoana a iudeilor ca dupa patru zile Isus a aparut din nou Mamei sale si a poruncit arhanghelului Mihai sa poarte la cer si trupul Mariei pentru a-l reuni cu sufletul sau." Din ce vad si greco-catolicii au aceeasi dogma ca si noi, nu ca si romano-catolicii: http://www.parohiasfantulgheorghe.ro...aicii-domnului Iar romano-catolicii spun, (desi am vazut ca traditia e alta din scrierea acelui ucenic) in noua dogma ca Fecioara a murit, apoi a inviat si a fost ridicata cu trupul si sufletul la cer: http://www.predici.cnet.ro/arhive/1474/ Oricum, are mai mica importanta inca o dogma, din moment ce, asa cum am aratat si niciun teolog catolic nu ar putea sa argumenteze, Dogma Neprihanitei zamisliri este imposibila, o erare si un neadevar. O mai face si pe Maica Domnului fara niciun merit, neavand vreo vointa (chiar si cel mai pacatos are vointa, doar animalele nu au). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Si Isus Cristos s-a nascut fara pacat; asta nu inseamna ca nu a avut nici un merit si a fost fara vointa. 3. Ati putea aprecia ca prin aceasta dogma catolicii o cinstesc mai mult pe sfinta Feciora. Nu mai mult decit ortodocsii, ci mai mult fata de cum o faceau inainte; iar acest lucru nu poate fi decit bun |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dumnezeu nu poate pacatui, omul da, deci doar cel dintai e fara de pacat. Citat:
.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Iisus S-a intrupat de la Duhul Sfant, de aceea S-a nascut fara pacatul adamic, nu fara posibilitatea de a pacatui. 3. Chiar am spus ca prin aceasta catolicii o desconsidera pe Maica Domnului, care nu a avut vreun merit: a fost predestinata de la nastere, i s-a sters si pacatul original si i s-a luat si liberul arbitru (posibilitatea de a pacatui, pentru ca catolicii spun ca prin har nu avea posibilitatea de a gresi). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|