Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.06.2009, 11:59:04
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Odata intrat in Ortodoxie, pastrarea dreptei credinte se cere cu staruinta.

A spune ca Hristos nu e egal cu Tatal sau ca Duhul Sfant nu este persoana, ci un fel de putere abstracta, este o cadere de neinchipuit. Este trist ca unii inca sustin aceste aberatii si aceste caderi din dreapta credinta.
Mulțumesc! Acum mi-e mai clar!
Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 12:07:29
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Acum pe 10 aprilie a fost o minune la Lainici: s-au descoperit moastele Sfantului Irodion Ionescu. Sunt foarte frumos mirositoare,eu am ramas puternic impresionat! Sfantul urmeaza a fi canonizat in toamna.
Ce veste alinătoare pentru suflet. Intram întotdeauna la Lainici în drum spre Mănăstirile din Vâlcea, apoi la întoarcere. Colț de rai...
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 12:24:39
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cautam minuni, miracole si pierdem din vedere ca la Liturghie Dumnezeu se ofera pe Sine drept hrana pentru noi. Painea si vinul devin in cadrul Sfintei Liturghii Trupul si Sangele Domnului. Ce minuni sa mai cautam? Sa alergam sa ne impartasim si atunci Domnul va face minuni si prin noi.
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 12:38:20
Nevrednicul
Guest

Implicit

@costel,ai perfecta drptate,insa topicul are ca subiect o cu totul alta tema. Adica se refera la miracolo vizibile,pamantesti,nu spirituale.

Cum spuneam,la Lainici au fost descoperite moastele Sfantului Irodion,numit si "Luceafarul de la Lainici". El a fost primul staret al manstirii,numirea in functie si inclusiv hirotonia sa fiind savarsite de catre Sfantul Calinic de la Cernica. Sfantul Irodion i-a devenit duhovnic Sfantului Calinic si intre cei doi exista o permanenta relatie,de multe ori comunicand cu duhul.
Moastele Sfantului Irodion sunt de o culoare maroniu-inchis,castaniu,cum putini sfinti au. Asta dovedeste tuturor sfintenia sa,Sfantul Calinic de la Cernica avand sfintele moaste doar de o culoare galbuie. Uitati o poza facuta de mine unde se poate vedea cutia cu moastele sfantului,care au fost asezate langa icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului:

http://www.sharemobile.ro/file.php?id=352103

Am mai spus,cand am sarutat sfintele moaste am avut placerea de a simti un miros extraordinar,ca de mir,ceva ce e de nedescris! Si asta dupa 102 ani cat a stat in pamant...
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 18:56:09
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit O minune

Citat:
În prealabil postat de balaurax2 Vezi mesajul
este prima mea interventie pe forum. Mi-ar placea sa avem o discutie despre miracole, din perspecvtiva contemporana. In ceea ce ma priveste, marturisesc ca imi este greu sa "cred" toate povestile cu minuni pe care le aud de la semenii mei
Recent o cunostinta romanca-unguroaica din Romania care isi batea joc de aghiazma mea, zicea sa o arunc, apoi a vazut o icoana cu Maica Domnului si ma intreba cine e aia? a venit la noi in biserica cu sotul si citiva prieteni si sa convertit la ortodocsi................eu am ramas masca am plins cind am vazut si o conside o minune.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 20:46:55
vasile_ucenicul's Avatar
vasile_ucenicul vasile_ucenicul is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.05.2009
Smile oare de ce...?

Oare de ce oamenii mari cauta miracole palpabile?
Nu suntem oare, noi insine MIRACOLUL? Cat de frumosi ne/a facut Dumnezeu, Bunul! Si ce frumosi suntem , mai ales atunci cand ne zambim unii altora cu dragoste frateasca! Nu e un miracol faptul ca soarele rasare in fiecare zi peste noi, desi poate n/am merita asta? Nu e o minune venirea pe lume a unui copil ? - Mi/am vazut surioara la ecograf, in burtica mamei si apoi la o vreme o fetita ca un inger si m/am tot minunat...(Nu pot uita asta, desi s/a petrecut mai demult.)Nu e oare un miracol pomul inflorit care mai apoi face roade bune si dulci...si mama face dulceata buna si mancam toata iarna la micul dejun? Nu e un miracol atunci cand ne adunam seara la rugaciune si nu ne incurcam cantand Cuvine/se cu adevarat si ai impresia ca Maicuta Sfanta iti zambeste din icoana? Si nu e o minune atunci cand te rogi pentru fratele tau bolnav si pe el nu/l mai doare capul de la operatie? O/hooo si cate minuni nu sunt si noi nu le vedem sau nu ne dam seama ca sunt MINUNI CONTEMPORANE!

Poate o sa spuneti ca sunt doar un copil si nu stiu ce spun, dar eu vad in lucrurile acestea simple minunea, miracolul contemporan!
Reply With Quote
Vechi 19.06.2009, 20:47:54
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citeste o minune conteporana la sectiunea intamplari adevarate ,subiectul deschis de mine.Minuni se intampla la tot pasul.Trebuie sa avem credinta.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum rezistati ispitelor societatii contemporane? Elena78 Generalitati 47 26.09.2008 15:56:30
"MIRACOLE CATOLICE" - "SFANTUL" PADRE PIO razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 14.04.2008 22:54:32