Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2009, 16:49:09
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Aceeasi problema o am si eu in cartier. Nu stiu ce incearca sa deomnstreze tragand coloptele toata ziua... Dom'le, daca esti crestin, atunci nu-i deranja pe ceilalti, ca doar asta te invata crestinismul. Eu n-am nimic impotriva sa se traga clopotele cand este sarbatoare, dar prea se exagereaza cu asta. Si unde mai pui ca este si un ceas care bate gongul la fiecare sfert de ora, ca tremura peretii cand esti in biserica...

Eu am fost si le-am notificat deja cateva chestiuni:

- sa schimbe sistemul de sonorizare ca nu se aude aproape nimic inteligibil; raspunsul a fost ca se cunoaste problema si vad ei...
- sa schimbe neoanele cu lumina alba, ca ii dor ochii pe cei care vin la slujba (inclusiv pe preotii insisi ma gandesc); raspunsul a fost ca initial erau becuri clasice cu lumina galbena, dar acum cele economice salveaza lunar 20 mil din buzunarul parohiei. :)
- de clopote am uitat sa le mentionez (ca de fapt am fost acolo sa rezolv alte probleme), dar va veni si episodul asta in curand...

Si iaca (si) de aia nu merg eu la mine in cartier la biserica...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 22:35:01
ditech22 ditech22 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.03.2009
Implicit

Se pare ca nimeni nu vrea sa faca nimic in aceasta privinta, si ne mai miram de ce bisericile sunt mai tot timpul goale. E logic ca sunt goale cand preotii nu fac altceva decat sa alerge dupa bani, se considera superiori tuturor si trateaza cu indiferenta pe toata lumea. Daca ei nu au credinta atunci omul de rand pe cine sa mai urmeze ca si exemplu?
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 22:44:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ditech22 Vezi mesajul
Se pare ca nimeni nu vrea sa faca nimic in aceasta privinta, si ne mai miram de ce bisericile sunt mai tot timpul goale. E logic ca sunt goale cand preotii nu fac altceva decat sa alerge dupa bani, se considera superiori tuturor si trateaza cu indiferenta pe toata lumea. Daca ei nu au credinta atunci omul de rand pe cine sa mai urmeze ca si exemplu?
Extraordinar d'le ! De la clopote, sărim la gâtul preoților ce aleargă după bani, apoi tragem concluzia că în Biserică suflă vântul . Ce mai urmează ? Te rog să-ți continui numărul !
Vechi 07.04.2009, 10:05:44
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
Nu-s goale, nici la oras, nici la tara. Pot sa-ti spun asta din experienta.

Daca te intereseaza intr-adevar mantuirea ta si a celor din jurul tau, te duci si cauti un preot si o parohie care sa-ti satisfaca nevoile spirituale in caz ca preotul de la tine din parohie e preocupat cu alte lucruri. Eu unul asa am facut.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 18:05:57
ditech22 ditech22 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.03.2009
Implicit

Pai noi cei de aici il vedem in fiecare pe acest preot si il auzim cum urla in timpul slujbei dupa bani ca sa il auda tot cartierul, deci nu vorbesc prostii. Acum cateva luni a avut o cearta cu o vecina pe care a inceput sa o injure chiar dupa slujba de Sfanta Marie pentru ca a avut tupeul sa ii blocheze masina in parcare, si nu a omis sa ii aduca aminte ca ea nu da un ban la biserica si si-a batut joc de ea in ultimul hal. Si nu este la primul episod de acest gen.

Pentru cei interesati exista si un filmulet cu acea cearta pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=fSdFCF9cPjM. Puteti trage si dumneavoastra concluzille daca acest om se poate numi preot.

Si cum credeti ca e posibil sa te poti odihni cand iti trag clopotele la ~10m de geamuri? E ca si cum am avea clopotele in casa. E chiar nesimitire sa ai tupeul sa iti faci clopotnita la o distanta de 10m de geamurile oamenilor si sa mai si pui 3 clopote in ea de parca ai fi in varful muntelui, nu intr-o zona locuita de oameni si sa le tragi de cate ori ai chef si sa le spui celor care sunt deranjati ca daca nu le convine sa se mute. Este normal sa auzi asa ceva de la un preot? Ee a cumparata apartamentele celor care locuiesc aici? El nu ajuta pe nimeni, dar in schimb isi face vile si se plimba si el si familia numai cu masini de ultima ora. Sa imi spuneti mie ca acesti bani i-a castigat din salariul pe care il primeste de la stat. Pe el il deranjeaza ca s-au construit blocuri in jurul bisericii si nu a putut sa se extinda el mai mult si acum se razbuna pentru acest lucru. Chiar el cu gura lui a spus asta.

Si in afara de zilele de Duminica si cand este o sarbatoare mare bisericile sunt GOALE. Asta nu poate sa nege nimeni, mai ales la oras unde lumea merge zilnic la munca si dupa ce ajung acasa mai vor si ei sa se odihneasca dar din pacate nu pot din cauza arogantei unor persoane. Pentru asta e nevoie sa fie trase clopotele zi de zi de 3-4 ori? Nu cred.

Voi intelegeti ca acest preot a programat clopotele sa tragaza zilnic la ore fixe, cu toate ca de multe ori el nici macar nu este in biserica sa tina slujba? Asta este cel mai frustrant. El deschide biserica abia la 8 dimineata, dar la 7 dimineata deja da trezirea la toata lumea cu clopotele ca "asa fac toti", dupa cum a spus chiar el. Si toata aceasta manie de a trage clopotele nu are nici o legatura cu religia. Crestinii si catolicii au preluat aceasta de a face galagie de la musulmani si acuma cica clopotele sunt glasul lui Dumnezeu. Sa fim seriosi. De ce unele religii isi pot tine slujbele in liniste fara sa deranjeze pe nimeni si altii nu stiu cum sa fac galagie mai mare? Asta este religie? Eu zic ca nu. Acesta se numeste abuz de functia pe care o ai, pentru ca stii ca autoritatile nu vor sa se puna rau cu biserica.

A mai fost un caz in Oradea unde s-au spart geamurile locatarilor din cauza clopotelor imense amplasate de o Catedrala care a fost construita tot la cativa metri de blocuri. Dar pagubitii nu au fost bagati in seama ci doar dusi cu zaharelul ca se va rezolva...Si nu s-a rezolvat nici in ziua de azi. Asa ca am toate motivele sa fiu deranjat de un astfel de comportament. Iar cei care nu locuiesc langa o biserica si nu le trage nimeni clopotele in cap de cateva ori pe zi sa se abtina pentru ca nu au idee ce "placere" e pentru noi.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 18:52:40
vlad90's Avatar
vlad90 vlad90 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.05.2009
Locație: Rivulus Dominarum
Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu-s goale, nici la oras, nici la tara. Pot sa-ti spun asta din experienta.
Asa e.............
Vechi 06.04.2009, 23:47:06
monica.miholca
Guest

Implicit

Citat:
As dori sa fiu si eu informat care este randuiala legat de tragerea clopotelor la biserici, pentru ca locuiesc in Oradea si pur si simplu suntem abuzati de preotul din parohie cu tragerea clopotelor. Este normal sa fie programate sa traga zi de la 6:55 dimineata, 11:55 la amiaza si 17:55 seara cu toate ca de fapt biserica se deschide abia la ora 8:00 dimineata si de multe ori nici macar nu este deschisa biserica cand clopotele trag, iar in plus mai sunt trase clopotele si la alte ore dupa cum se gandeste preotul ca este necesar. Asta se intampla ZI DE ZI, in timpul saptamanii si in week-end, iar in plus cand sunt slujbe Duminica sau in zile de sarbatoare mai ascultam de inca cateva ori pe langa cele mentionate mai sus si suntem obligati sa ascultam slujba la difuzoare date la un volum exagerat de mare incat se aude slujba la cateva starzi distanta. Sunt persoane bolnave care doresc sa se odihneasca, persoane care lucreaza zi de zi si vor si ele sa se odihneasca sau persoane de alte religii care nu pot fi obligati sa asculte slujbele de la o anume biserica. Va dau ca si exemplu ziua de azi in care au fost trase clopotele la ora 6:55, 8:15, 8:30, 11:55, 12:00, 12:05 fara sa fie o sarbatoare sau ceva. Pentru preotii din ziua de azi oamenii chiar nu mai sunt importanti? Preotul a spus cu gura lui la slujba ca nu il intereseaza de locatari iar cui nu ii convine sa se mute. Biserica de care vorbesc se numeste Biserica Albastra de pe Lacul Rosu din Oradea unde preot este Gheorghe Nemes care a avut divergente cu multi locatari si cu autoritatile. A ridicat o clopotnita la ~ 15m in fata geamurilor locatarilor fara ca macar sa intrebe pe cineva si a obtinut autorizatii pe vreamea cand era consilier in Consiliul Local al Municipiului. Am fost si la Episcopia Ortodoxa dar nu a facut nimeni nimic, am facut sesizari la Primarie si am de gand sa o fac in continuare pana va tine cont preotul ca si noi locuim aici si avem dreptul la odihna. Am ajuns sa fim tratati cu indiferenta chiar si de preoti si de biserica? As dori sa primesc si eu un raspuns pertinent de la cineva pentru ca pana nu am vazut decat nepasare.
Mmmm, mie imi place grozav cand bat clopotele!
pai ce sa iti zic, si cand stateam in Menoufya, Egipt era moscheea la cativa metri si ma trezea in fiecare zi la 5 am cu AAAlaaaah...asa e daca traiesti intr-o tara care are o anumita majoritate. si nici nu a fost asa rau, fiindca nu am avut nimic cu ei, numai in prima dimineata nu stiam ce se intampla apoi era chiar interesant cand auzeam chemarea, stiam ca e dimineata si era placut. problema e in suflet, daca cineva te deranjeaza, normal ca te deranjeaza cam tot ce face.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Buna ziua savelmona Umanitare 6 30.12.2011 08:50:52
Buna ziua corinne Nunta 18 09.07.2011 11:03:45
buna ziua sunsray Preotul 7 06.04.2010 12:35:19
buna ziua... militaru_diana Vrajitoria 11 07.11.2009 19:06:29
buna ziua deea_m Biserica Ortodoxa Romana 5 06.04.2009 22:57:16