Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2009, 12:11:22
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Noesissa - cel putin pe siteul asta vad zilnic multi oameni care isi pun aceleasi intrebari legate de rolul omului pe pamant, de iubire, casatorie, copii, femeie, barbat, etc.
Suntem aici ca sa discutam si sa na sfatuim si venim fiecare cu idei si opinii.
Nu inseamna ca daca unul a spus ceva, aia luam de buna. La unul se potriveste, la altul nu.
Nu mai departe de aceasta sectiune a forumului exista trei fire de scutie f.serioase deschis de oameni care au probleme si se intreaba: cum sa faca sa se casatoreasca, sa-si gaseasca alesul, de problema copiilor.
Ceea ce vrem noi este sa aflam raspunsuri la dilemele noastre, la de ce-urile si cum-urile noastre.
Si problema este ca intrebarile pe care le punem aici nu trebuie sa ramana numai la faza teoretica, adica sa vorbim ca sa n-adormim, ci ca sa si putem aplica ceva in viata.
Daca vine unul si-ti raspunde sec: da ce-ti trebuie sa te mariti, ca doar poti si fara, sau ce-ti trebuie copii ca poti si fara, vezi ca sunt altii pe lume, nu a ajutat chiar cu nimic, ci chiar este o lipsa de consideratie fata de acel om.
Omul asteapta un raspuns concret, care sa-l ajute macar sufleteste, daca nu si practic.
Asa si voi aici veniti cu tot felul de teorii de genul omul nu trebuie sa aibe copii, femeia nu trebuie numai sa aibe copi. Zdrang.
Mai intai ca teoria asta cu menirea femeiii este sa faca prunci si sa gateasca nu este de la mine.
In Scripturi asa se spune: locul femeii este la copii, sa fie supusa si sa taca. Barbatul e capul, face biserici, preoteste, munceste, etc. Asa spun si Af.Parinti, mari calugari si duhovnici.
Si alte multe carti spun la fel.
Si pe acest forum se propovaduieste la fel. Numai ca s-a omis un amanunt: unde este locul femeii care nu poate avea copii, care nu poate avea familie.
Acest gol vreau eu sa-l umplem aici.
Pentru ca eu am convingerea ca Dumnezeu nu ne lasa intamplator asa, ca avem si noi un rol si un loc, dar nu stim care.
Si cum am mai spus, este greu sa ni-l gasim:
1. greu de gasit alesul, pentru multe femei
2. f. greu de adoptat copii (legi complicate) sau de ingrijit de altii straini (cine da in grija copii unui care n-are, sau nu are o profesie in acest sens?)
3. de facut ceva prin/pe langa biserica pentru oameni (da cine te lasa)

Uite ca exemplu eu am incercat multe pentru problemele mele si m-am luptat. In multe n-am reusit din cauza lipsei de intelegere a omaneilor poate.
Am vrut sa ajut privat mame cu copii, am vrut sa botez, am vrut sa deschid o gradinita/scoala, sa fac ceva pe langa biserica. M-am lovit numai de "nu se poate", sau "da de ce trebuie". Ceva am reusit, legat de batrani bolnavi, dar nu ma laud aici.
Si atunci mi-am pus problema: Bun, poate nici asta nu trebuie sa fac. Atunci ce? Ce vrea Dumnezeu de la mine sa fac?
Asta nu pricep inca si de asta intreb. Si mai sunt oameni in asemenea situatii.
Am multe cunostinte (fete) care nu s-au maritat, n-au gasit pereche.
Sigur ca au o profesie si o viata, dar au si un gol in suflet si in casa.
Mai ales cand te gandesti ca vei sfarsi singur intr-un azil, sau cine stie cum.

Si nu toti vor la manastire.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 01:09:52
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Mi se pare mie sau din poza postata de tine rezulta ca in rai au sanse sa ajunga doar barbatii???
Aceea este icoana "Scara Raiului" aflata la Man. Sf. Ecaterina de pe Muntele Sinai. Ai auzit de Sfantul Ioan Scararul? Multi sfinti are Dumnezeu, atat barbati cat si femei. Cat despre cei pictati in icoana, ramane la latitudinea fiecaruia daca vrea sa cerceteze carui sex apartin.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2009, 18:03:42
cris cris is offline
Banned

Data înregistrării: 16.07.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Exista multi care fara voia lor nu se pot casatori, sau avea copii, oricat ar dori.
Se spune ca este voia lui Dumnezeu. De ce, nu se stie...

Femeia are o menire biologica de a fi mama. Femeia are si in biserica aceasta menire, teroretic (dar nu tuturor le este dat si aici este o contradictie mare) si de aceea nu poate avea profesie sau activitate in biserica...

Vrea Dumnezeu ca ele, ei sa faca altceva si inca n-am aflat?
Parintele Arsenie Papacioc spune: "Ne-a creat Dumnezeu singur numai pentru EL". "Daca ar sti oamenii cat de mult ne iubeste Dumnezeu". "Cel mai pretios dar este timpul". "Omul trebuie sa fie prezent cat mai permanent, daca se poate in fiecare clipa". "Dumnezeu vine in inima omului, care este imparatia lui Dumnezeu, dar trebuie sa fie si primit, ca sa aduca limpezirea".

Aceasta partasie favorizata de Dumnezeu duce pe om si prin necazuri. Care sunt cu atat mai mari cu cat omul cauta un rost adevarat, adica din cele date de Dumnezeu oamenilor, dar de fapt nu renunta la ale sale, care il tin departe, adica il impiedica sa inteleaga. Singura rezolvare este deschiderea inimii totala in rugaciune. Expresia cea mai simpla este "desertarea inimii" sau "Doamne stiu ca vrei sa fiu mai aproape de Tine , dar nu inteleg cum. Sunt gata sa las dorintele mele. Spune-mi ce sa fac". Primele luminari in inima se dau asupra pacatelor ce ar trebui parasite, si a egoismului care impiedica faptele bune ca firesti sufletului pentru care Dumnezeu conteaza.

Daca esti gata sa implinesti schimbarile in scopurile pe care le ai, vine o limpezire, si puterea de a nu mai suferi pentru neimplinirile vechi, altfel vine un zbucium si multe piedici, chiar si pentru ce pare bun.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2010, 23:24:09
un mirean un mirean is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit raspuns

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Exista multi care fara voia lor nu se pot casatori, sau avea copii, oricat ar dori.
Se spune ca este voia lui Dumnezeu. De ce, nu se stie.
Dar daca rostul majoritatii este de a se casatori si avea copii, atunci rostul celorlalti care este?
Ma refer mai ales la femei aflate in asemenea situatii. Barbatul nu are asa probleme (biologic vorbind), el munceste, sau se face preot, sau se duce pe Himalaia sau in desert.
Femeia are o menire biologica de a fi mama. Femeia are si in biserica aceasta menire, teroretic (dar nu tuturor le este dat si aici este o contradictie mare) si de aceea nu poate avea profesie sau activitate in biserica.
Unele se arunca in cariera, sau politica, cot la cot cu barbatii si devin aproape barbati.
Asta sa fie menirea lor? Sau mai este ceva?
Vrea Dumnezeu ca ele, ei sa faca altceva si inca n-am aflat?
Dumnezeu nu vrea pierderea pacatosului,ci il vrea viu...Incep cu aceasta pilda tocmai pentru ca de cele mai multe ori ar trebui sa il lasam pe Dumnezeu sa decida ce e mai bine pentru noi,oamenii...noi nu trebuie sa facem altceva decat sa ne rugam neincetat pentru ca Dumnezeu sa ne indrepte...Stii,niciodata o femeie nu va fi implinita,dupa parerea mea daca nu va avea copii...Eu asa cred...Daca m-as pune in pielea unei femei acum ,desi e foarte greu,asta as simti cu adevarat...Poate asa a randuit Dumnezeu cu cele care se arunca in fel de fel de cariere,politica si altele...
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 21:32:06
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

O persoana necasatorita sau fara copii se poate implini prin munca sa , prin slujirea aproapelui- unii pot fi dascali, altii medici, cercetatori...sunt atatea modalitati prin care putem fi utili celor de langa noi.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 21:26:43
IonelaC IonelaC is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Locație: Romania
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
O persoana necasatorita sau fara copii se poate implini prin munca sa , prin slujirea aproapelui- unii pot fi dascali, altii medici, cercetatori...sunt atatea modalitati prin care putem fi utili celor de langa noi.
Of, of! Usor de zis, greu de facut, mai ales cand singuratatea devine apasatoare si simti nevoia macar de-o mangaiere pe crestet si de o privire care sa-ti incalzeasca inima.
Insa Dumnezeu are planul Sau pentru fiecare. Si mie imi este greu cateodata sa accept cu liniste sufleteasca acest lucru, cu tot cu nestiutul si necunoscutul pe care acesta le presupune - pentru ca "implinirea" pe care ne-o dorim noi nu este intotdeauna IMPLINIREA pe care Dumnezeu ne-o pregateste si uneori trec ani si ani si ani de singuratate si tristete - insa, pana la urma, este singura cale de urmat.

Doamne ajuta si curaj! Hristos ne vrea luptatori si trebuie sa ne mai amintim si de porunca "Bucurati-va!" Nimeni nu spune ca-i usor, dar merita!
Reply With Quote
Vechi 03.10.2010, 21:51:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Pentru fiecare Dumnezeu are un plan al său ! Înmulțind talanții dați, înmulțim buna rodire în toate ! Nu suntem singuri fraților, căci altfel de gândim, cădem în deznădejdie , ultima și cea mai periculoasă treaptă a păcatelor noastre ! Nădejde , credință și speranță !
Vechi 18.10.2010, 10:38:15
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Poate avem si noi un rost prin ceea ce facem...sa speram ca vom avea si noi loc in imparatia cerurilor.
Domane ajuta!
Reply With Quote
Vechi 18.10.2010, 11:46:16
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Monahismul "institutional" este o manifestare tarzie a Bisericii primare. In Biserica primara intalneam laicul sau mireanul celibatar, care participa la viata Bisericii prin diferite slujiri.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? Florin-Ionut Din Noul Testament 279 11.07.2014 17:23:24
Rostul candelei este sa arda si rostul omului este sa se roage NECTARIE Generalitati 13 12.01.2011 20:35:49
Celor care nu cred pana nu vad flying Biserica Ortodoxa Romana 297 01.05.2010 07:46:45
De ce nu da Dumnezeu copii tuturor celor ce-si doresc? sophia Botezul 6 08.05.2009 21:49:13
multumesc tuturor celor care mi-au raspuns Dorotheea Maslul 6 09.03.2007 15:41:32