![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa multumim globalizarii si modernismului... |
|
||||
|
||||
![]()
De ce neam esti tu draga?
Edit: de fapt stramosii tai erau cu pamantul... :P Last edited by Antoni0; 08.12.2009 at 23:52:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Am uitat de ucrainieni,tot crestini ortodocsi si georgienii.
Cu toate acestea rusii tot crestini ortodocsi au ramas in adancul sufletelor lor. Bucovina a fost la imperiul austro-ungar.Pana nu a venit acel inselat de duhuri rele anume Petru cel Mare Moldova cu Rusia erau aliate si in foarte bune relatii si nu s-a pus problema cu Basarabia,care era a Moldovei. Oricum era cam aceeasi tara si Moldova si Rusia,popoarele se intelegeau foarte bine intre dansele. Dar oare pe Petru Cel Mare prin cine l-au inselat duhurile rele de a inceput sa aibe asemenea idei? Pai iata cine au fost educatori lui Petru cel Mare: http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_The_Great "From an early age his unique education (commissioned by Tsar Alexis I) was put it in the hands of several tutors; most notably Nikita Zotov, Patrick Gordon and Paul Menesius." "De la o varsta foarte tanara educatia sa unica (supravegheata de tarul Alexis I) a fost data in mainile catorva profesori;cei mai remarcabili Nikita Zotov,Patrick Gordon si Paul Menesius." Si Patrick Gordon si Paul Menesius au fost catolici. http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Menesius Paul Menesius a facut o cerere sa se deschida o biserica catolica la Moscova si cererea a fost ascultata.A fost prima data cand s-a facut o biserica catolica la Moscova dupa schisma de la 1054. http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Gordon Apoi a fost si a umblat prin Europa Occidentala si duhurile rele prin cei de ii inselau pe acolo i-au intarit ideile. "Heavily influenced by his advisors from Western Europe, Peter reorganized the Russian army along modern lines and dreamed of making Russia a maritime power." ("Puternic influentat de sfatuitorii sai din Europa de Vest,Petru a reorganizat aramata ruseasca ....(imi pare rau aci nu inteleg sensul frazei, cum se traduce,se pare ca traducerea e "intr-un stil modern" poate traduce altcineva) si a visat sa faca din Rusia o putere maritima". "Further, Peter implemented social modernization in an absolute manner by requiring courtiers, state officials, and the military to shave their beards and adopt modern clothing styles." "Mai apoi Petru a implementat o modernizare sociala intr-o mod radical cerand curtenilor,oficialilor statului si militarilor sa isi rada barbile si sa adopte imbracaminte moderna". Iar razboaiele de acum 100 de ani dintre Romania si Bulgaria au fost asa putin,acum romanii si bulgarii sunt in relatii foarte bune. Sfantul Dimitrie Basarabov e Sfant romano-bulgar a trait si pe teritoriul tarii noastre si pe teritoriul Bulgariei. Cadrilaterul nu e al romanilor e al fratilor nostri bulgari. Cu sarbii iar am fost in relatii bune si mai suntem si acum ca ne-au iertat pentru ca au acceptat romanii sa treaca avioanele sa ii bombardeze pe deasupra tarii noastre. (serbia si muntenegru e aceeasi tara,si toti sunt sarbi desi exista o despartire artificiala intre dansii.) Nu auziti ce a zis parintele Rafail Noica ca a numit al doilea razboi mondial fratricid? A zis ca de va mai fi inca unul ridica Dumnezeu harul de pe Pamant. Last edited by mihailt; 09.12.2009 at 02:54:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Care este adevarata biserica? o intrebare grea, insa istoria ne da un raspuns in acest sens. Putem spune insa ca ceilalti sunt pseudo-biserici? Nu putem spune acest lucru pentru ca in "casa Tatalui Meu, mai multe locasuri sunt" iar la a doua venire vom fi "o turma si un Pastor". Putem exclude pe ceilalti de la mantuire? Ne putem exclude doar pe noi insine de la mantuire dar nu pe altii. Putem acuza Biserica Romano-Catolica si Bisericile protestante pentru atrocitatile comise de unele tari in "numele" acestora? Cu siguranta nu, istoria adevarata nu este cea prezentata la televizor. In concluzie ar trebui sa ne revizuim parerile referitoare la "demonizarea" celorlalti, pentru ca pana una alta nu suntem noi ce-i pusi sa despartim "oile de capre". Cu siguranta toate bisericile sunt crestine, ca doar restu nu se inchina Satanei.
|
|||
|
|||
![]()
Istoria este de necontestat, dar aici vorbim de credinta.
Biserica se masoara in altceva, nu (numai) in teritorii ocupate. Nu stiu daca saracia ortodocsilor este un punct in plus in credinta. Sigura, multi am fost corecti si nu am fost lacomi si hrapareti. La ce ne ajuta asta acum, nu stiu. Suntem si vom ramane saracii lumii si oamenii nostrii niste chinuiti si sclavi, oriunde s-ar duce. De unde se vede ca...ori una ori alta. Firesc ar fi fost ca cei mai buni sa le aibe pe amandoua. Dar nu-mi plac astfel de comparatii. Si eu ma intreb adeseori de ce ortodoxia inseamna saracie, asuprire, scalvie, iar ceilalti o duc mai bine? De ce nu este invers? Cel ce este bun crestin sa-i fie bine, sa-si primeasca rasplata. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Biserica Crestina Universala | vsovivi | Biserica Ortodoxa Romana | 746 | 24.05.2021 16:52:09 |
Care om este cu adevarat frumos? | amatyyy | Generalitati | 55 | 15.08.2016 01:16:52 |
Dovezi stiintifice , logice si matematice care arata existenta lui Dumnezeu | razaudi | Generalitati | 6 | 27.11.2011 01:05:23 |
|