Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2010, 16:11:30
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu este pacat sa mergem la opera. Este pacat sa mergem in Biserica cu ganduri patimase. Am ajuns sa credem ca trebuie sa avem ochi doar pentru Biserica si in momentul in care ne indreptam spre ea, o facem precum un orb.
Orbul chiar daca nu vede, are treze celelalte simturi. Dar ce ai vrut sa spui, Costele, cu "o facem precum un orb"?
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 16:23:28
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Parintele Arsenie Papacioc spune despre opera, ca frumusetea ei consta in executia perfecta; dar ca nu te apropie in nici un fel de Dumnezeu.
Daca parintele CHIAR a spus acest lucru si nu-i este atribuit asa arbitrar cum este la moda, atunci imi pare rau de dinsul ca nu a inteles legatura intre opera si duhovnicie.

Dar sincer eu ma indoiesc ca ar fi zis A. Papacioc asa ceva
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 16:42:07
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Toata muzica are rostul ei in evolutia spirituala a omului dar cu timpul cu cit devii mai constient incepi sa le triezi care si cum pot sa te ajute in drumul omului spre DUMNEZEU.

Pentru cei care le place opera.
Ai renunta la opera favorita pentru o cintare bisericeasca?
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 16:48:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Stii cum cinta Ecleziastul...
Este o vreme pentru opera si este o vreme pentru cintari bisericesti...

Singura comparatie obiectiva care trebuie facuta este...de unde pleci mai IMBUNATATIT (PE BUNE) nu inchipuit imbunatatit.
Eu nu zic ca de la una sau de la alta, ci doar sa ne intrebam inima daca dupa audierea lor NOI AM DEVENIT MAI BUNI sau.... continuam sa injuram ca niste tigani!...

In asta consta diferenta!
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 16:53:24
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Operele jucate sunt tot cele vechi, de atunci.

.[/b]
Te-ai gindit vreodata oare de ce ?
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 17:18:25
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Cel care are urechi pentru o cantare bisericeasca va avea urechi pentru alte cantari. Nu trebuie neaparat sa apara numele Domnului in cantare ca El sa fie intalnit. Asa ca si printr-o piesa de la opera pot da slava lui Dumnezeu pentru darurile facute omului. Deci, si aici Il poti intalni in calitatea SA de daruitor.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 17:28:43
gogulet
Guest

Implicit

Nu as putea renunta la opera pt. o cantare bisericeasca. Ma deranjeaza vocile nazale ale preotilor, lipsa de tehnica etc.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 17:42:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, asa este, caci nici o opera din marea literatura universala nu se ridica la valoarea bibliei. Cititi literatura cat mai aveti timp "de pierdut" (desi nu consider ca cititul este pierdere de timp). La un moment dat simtim cum timpul se scurteaza si trebuie sa selectam si sa prioritam. Evident, nu e valabil pentru toata lumea; este insa concluzia la care am ajuns.
S-ar putea sa fie cum zici, am auzit alte persoane putin mai in varsta care spun ca nu le mai interseaza acum literatura, desi au citit multa inainte.

Mie, acum, mi se pare ca imi aduce mule lucruri. Ma face sa inteleg mai bine oamenii, pe mine insami, lumea. Ma face sa trec mai usor peste momente grele. Printre altele.

Cred ca nu este bine sa ne obligam sa citim (sau sa ascultam) numai lucruri religioase, daca nu ne impinge inima numai catre ele. E bine sa lasam sa se dezvolte liber toate interesele noastre si daca facem asta cu deschidere si dragoste, pastrand cârma, Dumnezeu va da sens tuturor acestor lucruri pentru progresul nostru sufletesc si duhovnicesc.
Vechi 24.02.2010, 17:43:13
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daca parintele CHIAR a spus acest lucru si nu-i este atribuit asa arbitrar cum este la moda, atunci imi pare rau de dinsul ca nu a inteles legatura intre opera si duhovnicie.

Dar sincer eu ma indoiesc ca ar fi zis A. Papacioc asa ceva
Da, chiar asa a spus si a vorbit in cunostinta de cauza. Daca reusesc sa gasesc unde a afirmat, voi reveni cu amanunte. Oricum e vorba de unul dintre volumele intitulate: "Ne vorbeste Parintele Arsenie". Patriarhia i-a invitat cu nu mai stiu care ocazie la opera si a participat si Pr. Braga, cu care a purtat un dialog dupa spectacol exact pe aceasta tema.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 18:32:36
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
S-ar putea sa fie cum zici, am auzit alte persoane putin mai in varsta care spun ca nu le mai interseaza acum literatura, desi au citit multa inainte.

Mie, acum, mi se pare ca imi aduce mule lucruri. Ma face sa inteleg mai bine oamenii, pe mine insami, lumea. Ma face sa trec mai usor peste momente grele. Printre altele.

Cred ca nu este bine sa ne obligam sa citim (sau sa ascultam) numai lucruri religioase, daca nu ne impinge inima numai catre ele. E bine sa lasam sa se dezvolte liber toate interesele noastre si daca facem asta cu deschidere si dragoste, pastrand cârma, Dumnezeu va da sens tuturor acestor lucruri pentru progresul nostru sufletesc si duhovnicesc.
Nu trebuie fortat nimic, ci doar in functie de preferinte.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mergem din nou la Sfanta Parascheva! glykys Generalitati 27 01.05.2013 10:26:46
Cat de des mergem la biserica? cristian sergiu Generalitati 30 16.07.2011 21:25:20
Sambata mergem la Sf.Paraschiva!!! elizabeta Generalitati 67 23.11.2009 23:12:37
Cum ar trebui sa mergem la Sfanta Biserica! alecsandru Tinuta in Biserica 35 26.07.2009 01:57:02
De cate ori trebuie sa mergem la Sf Maslu pui Maslul 16 10.06.2008 20:23:11