![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Orbul chiar daca nu vede, are treze celelalte simturi. Dar ce ai vrut sa spui, Costele, cu "o facem precum un orb"?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar sincer eu ma indoiesc ca ar fi zis A. Papacioc asa ceva |
|
|||
|
|||
![]()
Toata muzica are rostul ei in evolutia spirituala a omului dar cu timpul cu cit devii mai constient incepi sa le triezi care si cum pot sa te ajute in drumul omului spre DUMNEZEU.
Pentru cei care le place opera. Ai renunta la opera favorita pentru o cintare bisericeasca? |
|
|||
|
|||
![]()
Stii cum cinta Ecleziastul...
Este o vreme pentru opera si este o vreme pentru cintari bisericesti... Singura comparatie obiectiva care trebuie facuta este...de unde pleci mai IMBUNATATIT (PE BUNE) nu inchipuit imbunatatit. Eu nu zic ca de la una sau de la alta, ci doar sa ne intrebam inima daca dupa audierea lor NOI AM DEVENIT MAI BUNI sau.... continuam sa injuram ca niste tigani!... In asta consta diferenta! |
|
|||
|
|||
![]()
Te-ai gindit vreodata oare de ce ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Cel care are urechi pentru o cantare bisericeasca va avea urechi pentru alte cantari. Nu trebuie neaparat sa apara numele Domnului in cantare ca El sa fie intalnit. Asa ca si printr-o piesa de la opera pot da slava lui Dumnezeu pentru darurile facute omului. Deci, si aici Il poti intalni in calitatea SA de daruitor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu as putea renunta la opera pt. o cantare bisericeasca. Ma deranjeaza vocile nazale ale preotilor, lipsa de tehnica etc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie, acum, mi se pare ca imi aduce mule lucruri. Ma face sa inteleg mai bine oamenii, pe mine insami, lumea. Ma face sa trec mai usor peste momente grele. Printre altele. Cred ca nu este bine sa ne obligam sa citim (sau sa ascultam) numai lucruri religioase, daca nu ne impinge inima numai catre ele. E bine sa lasam sa se dezvolte liber toate interesele noastre si daca facem asta cu deschidere si dragoste, pastrand cârma, Dumnezeu va da sens tuturor acestor lucruri pentru progresul nostru sufletesc si duhovnicesc.
|
|||
|
|||
![]()
Da, chiar asa a spus si a vorbit in cunostinta de cauza. Daca reusesc sa gasesc unde a afirmat, voi reveni cu amanunte. Oricum e vorba de unul dintre volumele intitulate: "Ne vorbeste Parintele Arsenie". Patriarhia i-a invitat cu nu mai stiu care ocazie la opera si a participat si Pr. Braga, cu care a purtat un dialog dupa spectacol exact pe aceasta tema.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mergem din nou la Sfanta Parascheva! | glykys | Generalitati | 27 | 01.05.2013 10:26:46 |
Cat de des mergem la biserica? | cristian sergiu | Generalitati | 30 | 16.07.2011 21:25:20 |
Sambata mergem la Sf.Paraschiva!!! | elizabeta | Generalitati | 67 | 23.11.2009 23:12:37 |
Cum ar trebui sa mergem la Sfanta Biserica! | alecsandru | Tinuta in Biserica | 35 | 26.07.2009 01:57:02 |
De cate ori trebuie sa mergem la Sf Maslu | pui | Maslul | 16 | 10.06.2008 20:23:11 |
|