![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ei confunda cele sapte milenii si jumatate de la alungarea protoparintilor nostri din Rai cu varsta Universului, respectiv a planetei noastre. Bine ca nu s-a facut o dogma din asta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.sa presupunem ca universul are 10.986.867.776.777 fix ani ,cum ii intelegem noi acum. 2.sa presupunem ca cineva stie acest lucru si il crede... Sa mai presupunem : A) persoana care stie si crede exact cati ani are universul ,calca cele 10 porunci b)alta persoana crede ca universul are 6789 de ani si o zi dar respecta cele 10 porunci ! Oare pe cine va mantui Dumnezeu? Pe cel care crede bine o informatie neimportanta pentru mantuire sau pe cel care crede bine CE TREBUIE (poruncile lui dumnezeu.) Dumnezeu nu spune "daca nu credeti ca pamantul nu are x ani ... Veti fi pedepsiti " ci : "sa nu faci desfranare,sa nu furi ,sa nu marturisesti stramb ..: Asa ca e foarte simplu ...ce conteaza si ce nu conteaza cu adevarat sa crezi... Restul e curiozitate si cunoastere omeneasca care e buna si ea ,dar nu ca cea cereasca :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca eu cred ca Pamantul are cateva miliarde de ani vechime - asta nu e important, catusi de putin. Numai gnosticii considera stiinta ca o conditie obligatorie a inaltarii spirituale.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
in mintea fiecarui credincios se afla permanent acest razboi intre cele 2 cunoasteri ,dar calea sigura ca sa alegi bine e sa fii in primul rand SINCER CU TINE INSUTI ...razboiul dintre simturi si suflet e prezent in fiecare si nu ne da pace...decat dupa ce trecem spre alte nivele mai dificile ,ca la jocurile pe calculator. tipurile diferite de cunoastere trebuie asezate in "camere diferite" ale sufletului si pe piedestale diferite ca marime ,ca sa nu ...le confundam...cum bine spuneai si tu .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E o mare arta sa poti purta contradictia in suflet Matematica spune clar : 7000 ani e diferit de n'spe miliarde de ani. Deci as avea o contradictie.De aici intrebarea:unde este adevarul? Daca incepi sa demontezi piedestalul stiintei nu ai facut nimic .A te pune impotriva ratiunii e inutil. Cel mai bine e sa consideri ca si stiinta are o doza de relativism,de incertitudine,la fel cum si acceptarerea celor 7000 de ani ,pare greu de facut astazi. Cunoastrea stiintifica e mai probabila.Dar cred asa tare in Dumnezeu ,incat ignor argumentele mai probabile ale stiintei ,si incerc sa le impac cu celelalte ,care vin doar din credinta Ai ras de Mos Craciun :) Dar poate fi ceva adevarat acolo.Copii fiind credeam cu tarie in el. De la o varsta nu am mai crezut.( Pentru fiecare copil a fost dramatic acel moment) Desi ,copii fiind,nu se putea nega existenta lui,caci il trageam de barba ,daca cineva ne zicea ca nu exista ,ziceam ca e nebun. Astazi ,judecam matur ,si gandim altfel.Stim sa deosebim teatrul de realitate. Deci nu conteaza ceea ce s-ar numi "realitate",ci ochii cu care o privesti:de copil sau de om mare. Ambele aceste persoane:copilul si omul mare,fac parte din noi! |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am nici o problema daca pamantul are 7500 ani.
Dar chiar nici una. (stiu ca stiinta zice 4,5 miliarde.. dar avand in vedere ca trebuie sa se "pupe' cu teoria evolutionista.. ma mir ca este doar atat!) Am citit si despre big bang si gauri negre (mi-au placut cartile lui Hawking).. dar sunt doar teorii.. ![]() Daca stai sa te gandesti un pic, a spune ca exista Fiul lui Dumnezeu care s-a intrupat, a patimit, murit si inviat.. si ca prin El putem avea viata vesnica.. ti se pare un lucru logic? credibil? Poate fi asta demonstrat stiintific? Pai varsta pamantului, etapele genezei.. orice altceva sunt nimic in fata credintei in Iisus Hristos! Si daca admiti/crezi ceea ce se afirma in Scripturi si Traditie.. cum poti sa te poticnesti de varsta pamantului? sau altceva: minunea Sf. Euharistii.. poate cineva studia/demonstra/analiza stiintific cum te unesti cu Hristos prin Sf. Impartasanie? Nu vi se pare un lucru extraodinar si de neconceput? Si ne impiedicam de maruntisuri. Prea mari asteptari din partea stiintei. Cu adevarat stiinta este un idol pt multi. Last edited by anna21; 13.04.2010 at 22:03:23. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Celelalte articole, pe care un ortodox modern le poate adauga - in dreptul sau desigur - reusesc mai degraba sa ne dezbine decat sa ne apropie. Eu unul sunt sceptic fata de acestea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
x+1. Cred ca nu cred in x. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca suferinta spirituala se rasfrange si asupra trupului, si astfel flacarile iadului sunt cat se poate de reale. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
+ CREZUL + | cristiboss56 | Rugaciuni | 18 | 21.07.2013 17:11:53 |
Portretul lui Iuda cel modern | costel | Generalitati | 31 | 09.05.2011 10:28:04 |
crezul in ebraica | hatryan | Rugaciuni | 0 | 18.07.2009 22:43:28 |
ISTORIA ECUMENISMULUI MODERN | Pravoslavia | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 5 | 06.12.2007 11:45:07 |
Dan Puric ,un traitor modern al ortodoxiei | urzicuta | Generalitati | 18 | 10.08.2007 11:34:50 |
|