Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.05.2010, 18:16:19
forfota forfota is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2010
Locație: Ardeal
Religia: Ortodox
Implicit

Si de ce, nene "nastasa" vezi o "icoana" in Vest? Nu cumva ai intentia sa-i ironizezi pe cei plecati?

Fii cuminte si smerit ca pici in penibil! (asta in legatura cu alt topic)
Reply With Quote
Vechi 11.05.2010, 19:08:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Daca nu ma insel, Radu, am fost intrebati aici de ca am plecat sau nu am plecat, nu de ce au plecat altii...
Am inteles, daca noi am plecat pentru ca am fost lasi si ticalosi, tu nu ai plecat pentru ca esti un erou patriot. Bravo tie!
Vechi 14.05.2010, 00:28:30
annajanette
Guest

Implicit

Si totusi Romania este considerata gradina Maicii Domnului, oare dc???
Reply With Quote
Vechi 12.05.2010, 00:37:51
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
O multime de romani au parasit in ultmii ani Romania.
Adresez o intrebare celor care au plecat : De ce, care a fost/este motivatia ?
In acelasi timp, adresez aceeasi intrebare, celor care au ramas : De ce, care a fost/este motivatia ?

Va multumesc,
si celor care veti raspunde, si celor care, nu veti raspunde, si celor care o sa ma injurati(sper ca cu sarg)...ca sunt destul de mare, si...incape.

Se stie foarte bine de ce am plecat multi: pentru un trai mai bun sau poate pur si simplu pentru ca, terminand facultatea, nu mai aveau parintii bani si pentru ... mita de a ocupa un post de munca...
"Icoana"?.... Mai bine zis "iadul pe pamant".
Personal, imi placea mai mult pe vremea lui Ceausescu, chiar daca trebuia sa mergem la Biserica pe ascuns. Dar eram simpli, curati, educati si Dumnezeu era cu noi si noi cu Dumnezeu.... Parerea mea...
Si in Romania ce sa faci? Cu ce sa traiesti? Uiti ca Romania este doar o tara consumatoare si nu produce mai nimic?
Un sigur lucru e sigur: ca ne mai intoarcem sau nu, asta doar Dumnezeu stie, dar Romania va ramane intotdeauna tara noastra iubita...
Vechi 12.05.2010, 02:08:09
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Se stie foarte bine de ce am plecat multi: pentru un trai mai bun sau poate pur si simplu pentru ca, terminand facultatea, nu mai aveau parintii bani si pentru ... mita de a ocupa un post de munca...
"Icoana"?.... Mai bine zis "iadul pe pamant".
Personal, imi placea mai mult pe vremea lui Ceausescu, chiar daca trebuia sa mergem la Biserica pe ascuns. Dar eram simpli, curati, educati si Dumnezeu era cu noi si noi cu Dumnezeu.... Parerea mea...
Si in Romania ce sa faci? Cu ce sa traiesti? Uiti ca Romania este doar o tara consumatoare si nu produce mai nimic?
Un sigur lucru e sigur: ca ne mai intoarcem sau nu, asta doar Dumnezeu stie, dar Romania va ramane intotdeauna tara noastra iubita...
Nu nu uit ca Romania este o tara "consumatoare" si nu produce nimic(decat par, unghii si matreata), si din cauza acestui motiv am pus intrebarea...Simpla, clara si concisa . Intrebarea cu pricina nu "mascheaza" nici o semnificatie subtila .
Ei, s'acum, cine vrea raspunde cine nu, nu...

Nu ma indoiesc...

Last edited by eodor nastasa; 12.05.2010 at 02:12:16.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2010, 02:34:06
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Am plecat...pur si simplu, si nu ma regasesc deloc in descrierile unora din cei ambalati. Sunt originala, si daram astfel toate ideile negative, si preconcepute ale celor care arunca pisica in curtile altora.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2010, 02:52:47
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Am plecat...pur si simplu, si nu ma regasesc deloc in descrierile unora din cei ambalati. Sunt originala, si daram astfel toate ideile negative, si preconcepute ale celor care arunca pisica in curtile altora.
Nu ma indoiesc...
Ei, hai, indrazniti, ca nu musca nimeni...
Vechi 12.05.2010, 13:04:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Personal, cred ca avem chiar datoria, o data ce am plecat, sa nu traim toata viata ca emigrati. Sa ne implicam in realitatile locului unde am ajuns, sa incercam sa incetelem oamenii de acolo, nu saii comoparam mereu cu tara din care venim zicamd ca ea e mai buna (sau mai rea).
Oricum, pentru un crestin adevarata patrie este Imparatia lui Dumnezeu.
Eu asa vad lucrurile pentru mine. Ma simt acum mai implicata de realitatile de aici decat de cele din Romania, si mi se pare firesc asa. Nu inseamna ca m-am taiat de radacini, sunt ortodoxa si vorbesc limba romana si culmea, cu aceste doua 'lucruri' mi-am si castigat in mod direct sau indirect painea pe aici.
Sigur, nu asa vedeam lucrurile cand am plecat.
Vechi 12.05.2010, 16:14:14
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Nu ma indoiesc...
Ei, hai, indrazniti, ca nu musca nimeni...
Pai ce sa zic, deja titlul thread-ului denota chiar faptul ca va indoiti, deci coltii sunt ascutiti bine, si asteapta victimele...

Icoana mea nu este Vestul...pentru ca nu are de ce sa fie icoana, se poate vorbi de aspecte pozitive, dar si negative...
Reply With Quote
Vechi 13.05.2010, 21:39:45
adimirea
Guest

Implicit

Citat:
O multime de romani au parasit in ultmii ani Romania.
Adresez o intrebare celor care au plecat : De ce, care a fost/este motivatia ?
In acelasi timp, adresez aceeasi intrebare, celor care au ramas : De ce, care a fost/este motivatia ?
Pai presupun că pot fi multe motive, fiecare are motivele sale, nu se poate vorbi în numele tuturor; însă este trist fenomenul ăsta, și mai ales faptul că spiritul național nu prea mai există; practic, din câte văd, doar În Biserică mai există români [ nu în Biserică la propriu, ci printre credincioși ].

Însă cei nu foarte apropiați de Biserică, în dorința de a avea un trai mai bun, se gândesc să plece, nemulțumiți de România...

Ar trebui să se facă ceva, nu știu, ceva să renască poporul ăsta... cred că încă mai persistă frica pe care au băgat-o bolșevicii, comuniștii în părinții noștrii [ trupești mă refer ].

Și poate că se și transmite frica asta mai departe la copiii, la generația noastră. Mie cel puțin care sunt destul de slab în credință, îmi e greu uneori să-mi fac cruce când trec pe lângă Biserică sau să vorbesc în public altundeva decât la Biserică despre ceva creștin; ca și cum s-ar fi transmis teroarea comunistă; comunism care a șters o națiune și a făcut o mulțime de oameni care ocupă fizic aceeași țară; nu știu dacă se mai poate numi popor ceea ce e în general, in românia.

Pe fondul ăsta, al absenței spiritului național... pleacă... că nu-i leagă nimic de "țărișoara" lor.

Le dă bani. Mulți.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Icoana teatru-copii Despre Biserica Ortodoxa in general 81 25.06.2013 17:31:55
Omul - icoana a lui Dumnezeu, icoana - chip al omului îndumnezeit adam000 Pictura si Sculptura Bisericeasca 4 19.11.2009 13:34:52
manastiri din vestul tarii sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 9 15.09.2008 14:36:29
manastiri din vestul tarii angeltm Pelerinaje la locuri Sfinte 6 22.03.2008 19:56:43
manasiri din vestul tarii sofiaiuga Pelerinaje la locuri Sfinte 1 29.06.2007 00:07:30