|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 exista trei mari aspecte care ar trebui sa se ia in considerare ptr canonizarea unui sfant: faptele din timpul vietii, minunile de dupa moarte si evlavia poporului.DAca acestea trei sunt indeplinite ar trebui sa se pregateasca dosarul de canonizare. O fi sfant sau nu o fi sfant parintele?Nu stiu. dar stiu ca la nivelul conducerii BIsericii noastre domina inca interese si neputinte, ca sa nu zic altfel, si de aceea multi sfinti nu sunt canonizati. Sau altii sunt canonizati dupa sute de ani   
				__________________ Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

La parintele Argatu, ca si la parintele Boca, de altfel, veaneau, in timpul vietii, foarte multi credinciosi sa isi spuna pasurile si sa ia povete. Mi-a povestit bunica mea cum, dupa slujba, la Cernica, in curte era o multime de oameni care statea sa il asculte pe parinte. Era foarte pretuit din timpul vietii si sunt sigura ca aceiasi oameni care l-au cautat atunci vin si acum la mormantul lui.  Pana la urma, Biserica nu face pe nimeni sfant, ci autentifica sfintenia. Stefan cel Mare nu a devenit sfant in 1991 (sau cand a fost canonizat), ci de cand a murit. 
				__________________ Pe noi inșine și unii pe alții și toată viața noastră lui Hristos Dumnezeu să o dăm. | 
|  | 
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| parintele ilarion argatu | patricia2006 | Generalitati | 4 | 29.07.2012 17:24:09 | 
| Parintele Argatu | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 37 | 18.10.2011 15:13:29 | 
| Parintele Ilarion Argatu | ionelnelu | Calugarul | 12 | 08.05.2008 22:49:02 | 
| Parintele Ilarion | ionelnelu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.06.2006 01:48:35 | 
|  |