![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred că tu ai o bâtă și n-ai ce face cu ea. Si atunci te joci cu ea prin baltă. Lovești balta, apa sare, iar tu te bucuri când stropesti pietrele din jur... Vezi să nu răcești, că s-a facut frig afară!
|
|
|||
|
|||
![]()
Zici ca e bula in actiune.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu, Cezar, cunosti bine dedesubturile acestor "coerente" pentru ca ai avut ocazia sa le studiezi si esti in... elementul lor. Privind pe cat posibil, obiectiv, ti se pare ca primarul unui oras, este aparatorul intereselor celor de care a fost votat? Cu siguranta, NU! De-a lungul timpului, cetatenii orasului isi exprima (in general pe rand) indignarea, sau inghit regulat noduri dureroase, stiind ca se lupta cu morile de vant. Pentru ca la alegeri - surpriza! - primarul este de departe "cel ales de prostime"! Eu sunt convins ca cel putin 80% dintre greci NU sunt de acord cu casatoriile intre homosexuali. Si totusi rezultatul e altul, din pacate. Eu sunt convins ca marea majoritate a statelor care au votat o astfel de anomalie, sunt constienti ca au luat aceasta hotarare impotriva propriei constiinte (care se raporteaza in primul rand la Dumnezeu si fata de Dumnezeu), dar daca li s-a sugerat sa faca asa fiindca "da bine" in randul celor fara prea mult discernamant, de ce si in numele cui sa lupte, din moment ce nimanui nu-i pasa? Daca vor aparea probleme, cei ce le vor avea atunci, n-au decat sa le schimbe, nu? Lumea e tare ciudata, Cezar. Ea este in stare sa iasa in strada pentru un caine sau un urs, dar mai greu pentru un copil omorat de caine! Ea iese in strada pentru "o sugestie" de vinoatie, in urma unei nenorociri ca cea de la Colectiv, dar nu vede pe Dumnezeu deasupra, care are planul Lui, iar spanzurarea lui Raed Arafat, sau Piedone, sau Ponta (nu sunt fan Ponta, dar in acel caz tot victima a fost), nu rezolva "planul", ci il complica mai rau. Ei, tocmai de aceea spun ca, dincolo de atitudini mai mult sau mai putin ostile sau violente, ar trebui sa ne gandim cam care-ar fi planul lui Dumnezeu si sa incercam pe cat ne sta in putere, sa rezonam cu el. Cat despre "mai marii bisericii" la care faci aluzie, ma doare sufletul si crede-ma, sunt atat de ipocrit ca nu le prea dau circumstante. In mintea mea, noi avem voie sa gresim, dar ei nu, pentru ca ne smintesc si ne dezbina. Totusi, inainte de orice, sunt si ei tot oameni supusi pacatului. Munca lor interioara, n-o cunoastem noi. Ca si noi, se spovedesc, se caiesc, se indreapta. Cel putin asa cred. Iar daca nu, stie Dumnezeu ce are de facut, nu asteapta sfaturile si judecatile mele!... Despre "anomalii", cred ca locul celor care se complac in anomalii, nu este nici dupa gratii, nici la zoo, cu conditia sa nu indrazneasca sa puna semnul egal cu normalul si firescul lasat de Dumnezeu. Altfel, daca noi legalizam anomalia, in loc s-o ducem la zoo, cand se pretinde egala cu firescul, cred ca ar trebui sa ne treaca prin cap ca ne semnam sentinta pentru mania lui Dumnezeu, catre care tot spunem mereu: "Doamne, faca-se-n voia Ta!"
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc) Last edited by Mosh-Neagu; 23.10.2016 at 23:21:49. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Deci lasa-ne cu "neputintele" noastre si nu ne mai "milui" cu discursuri care miros a propaganda ieftina de la o posta. Citat:
Citat:
Citat:
Undeva pe la 50% crestini e un caz fericit - daca nu cumva vorbim de un crestinism decadend care deja "binecuvanteaza" apucaturi de genul celor care fac subiectul acestui topic. Citat:
Obraznic de ce, ca imi permit sa contrazic o autoritate ca tine? Cine are atitduinea stupida, sa te mai gandesti, ti-am dat replici punctuale, tu bati campii. Cu viclenia, aplauze, la 90% din copii de scoala, argumentatia ta ar face impresie, dar vezi tu, aici e alt mediu, cum ti-am mai explicat, dar nu pricepi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 00:06:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Politicienii n-au nevoie de multe scuze pentru a face ceva oribil in numele unei cauze, chipurile, bune. Dihotomia dintre politic si popor in ipocrizia numita pompos "democratie" devine tot mai evidenta. Tocmai de asta s-a si luat initiativa asta legislativa la noi - pentru ca sa nu se ajunga ca politicul sa dicteze in locul poporului. Implicatiile concrete? Homosexualii tot nu vor intra la inchisoare, tot vor putea organiza manifestatii, se vor putea casatori in alte tari, etc. Dar nu vor putea introduce propaganda homosexuala in scoli, sau macar, romanul ii va putea arata copilului ca indiferent ce zic aia prin manualele lor, Constitutia tarii spune altceva. Pe de alta parte, daca vor refuza referendumu, romanul va fi cu un pas mai aproape de a intelege ce inseamna de fapt clasa politica vizavi de nevoile si valorile lor.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 00:19:07. |
|
|||
|
|||
![]()
.................................................. ..............
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 15:37:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel si omul care vrea sa depaseasca o anumita dificultate personala in materie de sexualitate: cere ajutor, acolo unde il duce capul sau unde il lumineaza Dumnezeu. daca singur nu se descurca... Ce tot ii dai cu sistemu'? Nu te lasa sistemu' sa faci sex cu nevasta? Te obliga sa ramai homosexual? Asa de dependent esti de sisteme, neica? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum ramane dilema: Presedintele asculta de Biserica Lutherana (curios lucru, Catalin, ca tocmai tu care infierezi pe ecumenisti folosesti denumirea de Biserica pentru luterani...) sau isi vede de atributiile sale de sef de stat al romanilor. Aceasta dilema se va lamuri in viitorul apropiat, cred. Pana atunci, sa asteptam si sa nu mai facem ca eroinele din povestea cu drobul de sare. |
|
|||
|
|||
![]()
Comparatia nu e tocmai potrivita, chiar si durerea care e o chestie foarte "hardcoded" atat biologic cat si mental, nu e mereu ce pare, in functie de context, sistemul de valori, etc. poate capata diverse valente iar fuga de durere - o chestie naturala la urma urmei poate avea si conotatii negative atunci cand nu tine cont de mijloace.
Iar intr-un "sistem" in care copiii sunt invatati de la scoala sa "celebreze diferentele" nu mai cauti ajutor, ci dimpotriva, afisezi "gay pride", iesi in strada imbracat ca o maimuta si gesturi asemenea (de asta si paralela cu zoo probabil) si te bati cu pumnul in piept ca esti "ghei'. Faci presiuni legislative sa fii casatorit (daca se poate in biserica!), si etc. Sa cauti ajutor, pentru ce? Mai mult, ofensiva a mers atat de departe, incat terapia a fost declarata ineficienta, abuziva, "nestiintifica" (pai n-a fost scos gheismul din manualele de psihiatrie?) etc. Intrebarea este: suntem "intoleranti" daca nu vrem sa ajungem acolo unde a ajuns "civilizatia" "laica" prin alte parti? Si intreb si eu asa, dintr-o perspetiva cu adevarat democratica, intr-o tara in care 90% din oameni au acelasi sistem de valori la capitolul asta, nu ti se pare straniu sa-i clasifici ca "intoleranti" si sa incerci sa le impui exact perspectiva opusa? Oare cine sunt cei cu adevarat intoleranti fata de valorile morale ale unui popor? Chiar nu-ti dai seama ca de fapt si de drept, nu despre "ghei" e vorba ci despre a construi esafodul de executie a unui crez?
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.10.2016 at 01:34:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca ar vedea ce li se misca in inimi poate ar avea alt discurs, alta activitate mintala, alte simtaminte. Cristian, eu cred ca orbirea rationalista care precede cam toate macelurile sociale se afla tocmai in incapacitaeta de a citi in propria inima. Asta-i nenorocirea rupturii dintre minte si inima: devii orb fata de propria alcatuire care, din nefericire, isi are izvoarele chiar in inima. Fata de inima, mintea e adeseori o papusa de paie. Ce-i drept, care pare destul de vie/autentica/lucratoare. Iar noi mizam pe ea (pe maimutoi!) si de aici nenumarate neintelegeri, de sine si de altul. Nu intamplator Biserica recomanda curatirea inimii, mai intai, prin slujirea umilita a mintii... |
|