![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Atac la persoana, ca de obicei; total nemotivat. "Cine se ridica, pe sine se coboara..."
Admin, e posibil sa i se atragi atentia lui Mirean, sa poatre un dialog civilizat cu colegii de forum? |
|
|||
|
|||
![]()
Sofia,nu incepe si tu ca ma apuca fobia de credinciosii care nu sunt in stare sa gandeasca deliberat,cu propria minte,si care parca incep sa se inchine Parintelui Arsenie Boca,mai ceva ca la Hristos.
Oamnei buni,voi chiar nu aveti o parere personala,nu puteti sa va simtiti independenti in credinta?,si daca o aveti nu gasiti lucruri mai frumoase decat pedeapsa si teama,boala si pedeapsa.Doamne!,ma mai apuca si deprimarea!!! Sa-ti fie frica nu,sa concepi nu stiu in ce zi,copii,sa-ti fie frica sa nu-i concepi,ca asa vrea muschii tai,sa-ti fie frica sa-i ucizi,dupa ce-i concepi,sa-ti fie frica,ca nu poti fi un om demn si folositor celor din jur,nu de astfel de situatii deosebite,care nu prezinta o asa consecinta distructiva,precum o exprimati.Reveniti-va in fire si nu va mai temeti atata,mai bine credeti si asigurati-va ca acest crezamant este sustinut de o inima deschia si blanda.Lasati pedepsele si prejudecatile la o parte,caci nu va folosesc la nimic,si mai degraba cred ca osandesc. Constat ca Parintele acesta Arsenie Boca era cam rautacios fata de natura firava a omului...si scuze fata de admiratori,si putin afundat intr-o epoca apusa,caci nu-mi place,pe buna dreptate,sa citesc o carte din care sa sper a culege roadele binefacatoare ale credintei,si sa ma intalnesc atat de des cu blesteme,cu ponegriri,cu pedepse si restrictii uneori fara discernamant...eliminate,bine-nteles din mintea unui om care habar nu avea ce-nseamna casnicia si viata sociala.Dumnezeu sa ma ierte,dar pe unii oameni ai pot duce la deznadejde,iar pe altii,"cei puternici" ai pot face sa-i respecte "teoretic",afirmatiile,iar pe cea de pe urma categorie infima,si cea mai desavarsita,poate,sa le si urmeze...poate. Cred ca forumul acesta ar trebui sa faca un protest inedit fata de CITATE SI IAR CITATE...personificate in caracterele necunoscute ale celor care le adopta sistematic. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea reactualizez rugamintea de a ne explica ce ai vrut sa spui prin acel copy/paste. |
|
|||
|
|||
![]()
Trianul,poate ca acel copilas al tau este deja conceput,prin voia Lui Dumnezeu,iar daca este asa,iti doresc multa sanatate si sa reusesti sa porti sarcina pana la sfarsit pentru culegerea binecuvantarii roadelor luptei si eforturilor tale.
Iar daca mai ai putin timp,si nu ti-ai ratacit ID-ul de pe forum,vin-o,viziteaza si te minuneaza...cata amploare a capatat topicul deschis de tine,poate chiar una neasteptata,din mai multe puncte de vedere.Oricum,sa fii sanatoasa,ca Dumnezeu te iubeste si te cunoaste. |
|
|||
|
|||
![]()
Imi cer iertare pentru diacritice. Ramane valabila invitatia de a citi toata cartea, al carei link il gasiti in mesajul de mai sus.
"Subiectivism înseamnã cã testul hotãrâtor a ceea ce este adevãrat este ceea ce simtim, sau ceea ce experimentãm, mai degrabã decât ceea ce este adevãrat potrivit realitãtii obiective. "Dacã simti cã e bine, fã-o" - este o modalitate modernã de exprimare a dimensiunii morale a termenului. C. S. Lewis a scris un eseu renumit pe care 1-a intitulat "Poison of Subjectivism" ("Otrava subiectivismului") iar subiectivismul este exact asa ceva. În acest eseu, el ne atrage atentia asupra faptului cã omul, dupã ce si-a studiat mediul înconjurãtor, a început sã se studieze pe sine. Propria lui ratiune devine acum obiect de studiu: "Este ca si cum ne-am scoate ochii si ne-am uita la ei". Când logica devine pur subiectivã, scrie Lewis, "nu existã nici o motivatie pentru a presupune cã ea oferã adevãrul". Ronald Knox, binecunoscutul anglican convertit la romano-catolicism, a spus-o odatã în acest fel "...Când suava politete/ În frâu tinând bigotul zel/ Pe «eu cred» 1-a-nlocuit/ Cu «cineva simte astfel...»" Astãzi, pãrerea personalã este deseori confundatã cu credinta. Ceea ce eu personal cred, oricât ar fi de nebunesc, este "credinþa mea". Monseniorul Gregory Dix spunea cândva: "Opusul credintei nu este îndoiala, ci pãrerea personalã". Ma folosesc de aceasta ocazie pentru a mai posta inca un fragment din aceeasi carte, care vorbeste de la sine: [b] Roseanne Skoke, membru în Parlamentul canadian din partea partidului liberal pentru Central Nova, face în numărul din ianuarie 1996 al revistei canadiene Citizen următoarea însemnare despre acesti virusii mentali: pluralism si relativism: „Ele nu tin seama deloc de adevăr. Adevărul a fost înlocuit de relativism, care caută să legitimeze multipla alegere... astfel încât adevărul devine nimic mai mult decât o părere personală. Relativismul din societatea noastră pluralistă ne-a deposedat principiile noastre etice si morale... Pluralistii si relativistii consideră morala depăsită. Ei resping adevărurile morale absolute si le înlocuiesc cu teoria libertătii individuale de alegere... [/i] |
|
|||
|
|||
![]()
:) Previzibil...:)
|
|
|||
|
|||
![]()
:)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|