![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am vazut filmul. Cu diverse prilejuri vad, insa, secvente sau poze. Aceste scurte contacte cu filmul imi creeaza niste senzatii ciudate. Nu simt ceva infricosator, ci un amestec de tristete si straniu, o teama inexplicabila care ma face sa intorc capul. Mult timp dupa disparitia imaginilor ma bantuie acea tristete bizara. Asta ma face sa-l refuz.
Consider ca e "ceva" cu filmul asta. Nu cred ca-mi va folosi vizionarea lui. Nu, nu dimpotriva... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai ales comentariul tau, Iubire, m-a mirat. Este evident ca acest film este un film despre si pro - idolatrie. Ideea ca oamenii sunt grotesti si imorali.. versus extraterestrii cu coada care ar fi "morali" - nu vi se pare dubioasa? Omul este facut dupa chipul lui Hristos si in virtutea acestui fapt este chemat la asemanare. Omul este atat de iubit de catre Dumnezeu incat Iisus Hristos s-a sacrificat pentru salvarea lui. Dar noi ne numim crestini si cascam ochii prosteste la imaginile colorate despre "raiul"salbatic al lui Cameron. Ce semnificatii si invataturi sunt de gasit in acel film (crestine sau nu)? Ca omul este prea limitat si corpul unui na'vi este de dorit? Ca pamantul este nimic fata de alte planete extraordinare? Ca trebuie sa cautam o comuniune cu o natura zeificata? Absolut fiecare idee luata din acel film este necrestina. (Si la o analiza mai profunda, filmul este chiar anticrestin.) Ca, ce sa spun, vorbeste despre iubirea fata de natura, spun unii. Fara sa observe nimeni ca ecologia in sine tine pt omul modern loc de spiritualitate (altfel spus, incearca sa ocupe un gol spiritual, este un idol.) Reciclarea hartiei si masina putin poluanta.. dezideratele omului modern care nu mai cunoaste sensul profund al moralei! Deschideti televizorul (eu rar fac asta) pt a vedea pe toate canalele cum se promoveaza doua trenduri: 1 omul bionic, omul modificat genetic, omul vaccinat si paravaccinat, cosmetizat, operat (ca nu cumva umbra unei boli sa-l atinga) ... nimic nu trebuie sa-i aminteasca omului de imbatranire, boala, moarte.. si trendul 2: ocultismul, vrajitoria, spiritismul, cautarea si recunoasterea paranormalului la care se poate accede, se sugereaza. Avatar este pe acelasi trend: omul este prea putin si trebuie sa invinga moartea prin stiinta si.. deh, vrajitorie. Un crestin stie ca biruinta asupra mortii este una singura. Orice voce care sustine altceva este una mincinoasa, indiferent cat de miscatoare este ideea. Ea este alta minciuna, atat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da cit adevar exista in ceia ce spui .daca am fi mai buni si mai pasnici , nu sa-r ajunge la atitea rautat care exista in intreaga lume |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu sunt mai mult decat incantata...si asta pentru ca pentru mine a contat ceea ce am vazut si simtit dincolo de imagini...nu m-am limitat la a vedea extraterestrii cu coada, lumini si umbre...si sa dau o interpretare negativa...eu am iubit povestile de mica...ca mai tarziu sa descopar prin analiza literara profunzimea lor si legatura lor in unele cazuri cu Hristos...dar pt asta trebuie sa te intereseze acest aspect. In fine fiecare are parerea lui subiectiva, iar din punctul meu de vedere fiecare are dreptate....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Recomand tuturor sa citeasca si sa afle despre spiritul vremurilor in care traim. Sa aflati de exemplu cum stiinta se pune azi in slujba minciunii (cititi macar cartile lui Ioan Vladuca, sunt scurte si concise). Cataclismele care se intampla astazi sunt semnele vremurilor, sunt urmarea pacatelor.. nu tin de reciclarea hartiei si stingerea becului (ca sa salvezi pinguinii, cica). Incalzirea globala a inceput inaintea industrializarii.. pt cine are curiozitatea sa afle! In prezent se inregistreaza chiar o racire a climei.. deci nu are legatura cu gazul de esapament. Etc.. Va rog puneti mana si va informati independent. Daca omul s-ar intoarce de la pacat, credeti ca pamantul nu s-ar regenera? Ca Dumnezeu sustine viata. Viata NU se autosustine cum ne invata teoria evolutionista. Asta ar trebui sa fie credinta unui crestin.. ce spun ateii mai putin conteaza. Cum viata a fost creata din nimic, este evident ca-si datoreaza existenta si se perpetueaza doar sustinuta de Dumnezeu. Cat despre responsabilitatea individuala a fiecarui individ, eu am avut curiozitatea sa ma interesez ce s-ar intampla daca fiecare om ar recicla tot gunoiul pe care-l produce. Ei bine, cine a studiat problema arata ca prea putin conteaza ceea ce recicleaza fiecare om, chiar daca toti oamenii ar fi educati spre un astfel de comportament! Efectul total ar fi infim. Ceea ce ar face o diferenta este schimbarea totala a mentalitatii: adica sa nu consumi decat strictul necesar! Asta ar face o diferenta enorma pt planeta! Si atunci nici nu s-ar mai pune problema suprapopulatiei. Dar asta nu se discuta si nu are nimeni interes sa educe oamenii spre anularea comportamentului consumist! Cine vrea sa renunte la moda? La cosmetice? La industria de divertisment cu tot ce implica ea? La satisfacerea placerilor gustului, auzului, vazului? Etc.. sunt f multe elemente din existenta noastra care NU sunt necesare sau indispensabile vietii. Cred ca cine spune ca iubeste natura ar trebui sa fie consecvent si sa renunte la achizitiona tot ceea ce nu este necesar vietii lui. Recomand filmuletul educativ the story of stuff http://www.storyofstuff.com/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Racirea climei? Informatii? Din ce cauza se topeste gheata din nord? Desertul de ce se mareste? Ca-i prea rece? La care pacate te referi? Uite, suntem religiosi, crestini, musulmani, evrei, hindusi, budisti, si intre timp speci de animale dispar zi de zi, se petrec uragane, incalzire globala, livelul marii se mareste. Deci religia se face pana la urma? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deocamdata ecologia este o afacere.. si unde este vorba de bani, adevarul nu va triumfa. Daca chiar vrei sa stii ce se intampla cu clima, cu calitatea aerului si cu oceanele etc.. informatii se gasesc suficiente pe net. Daca sursa de informare ramane avatar, filmul 2012 sau altele asemenea (stirile pro-tv merg pe aceeasi linie).. eu ma retrag din discutie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
filmul rusesc "Preotul" | padrevicentiu | Generalitati | 9 | 14.04.2011 11:19:51 |
Dar filmul "Angora"? | anika12 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 4 | 21.01.2011 11:25:14 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Filmul "Locul Ingerului" | andreicozia | Generalitati | 2 | 23.09.2009 16:14:30 |
|