![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă era pictata de Arsenie Boca era o icoana deosebita, profetica, nu mai existau comentarii :))))
|
|
|||
|
|||
![]()
Vrei să spui că reprezentarea respectivă este o icoană?
pe: subiectul discuției este acea pictură și nu obsesia voastră. |
|
|||
|
|||
![]()
Fratilor, nu se poate face pace macar pe acest topic? Adepti ai A. B. sau contra A. B., toti suntem ortodocsi si fii/fiice ale Bisericii. ASTA e de neuitat, fie si in treacat.
Din cate stiu, Biserica a fixat odata pentru totdeauna o anume erminie. Ar trebui urmata la sange. Orice iese din tiparele ei sa fie sters si refacut. Suntem fii ai Bisericii, sau intram in Casa Domnului ca la o expozitie de pictura? |
|
|||
|
|||
![]()
Pai daca Maica Domnului nu are grija de acest popor atunci cine ?
Ca daca lasa Dumnezeu acest popor, atunci acest popor are o trasaturia unica a raului:este singurul popor care se canibalizeaza pe sine. Asa ca daca nu exista Maica Domnului sau Dumnezeu nu mai exista demult acest popor. Mi se pare normal icoana.Este un omagiu adus PreaSfintei Nascatoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In parohia mea, la scena nasterii lui Hristos sunt prezenti tzaranii lui Creanga in port romanesc.Insusi grajdul este unul tipic moldovenesc. Deci ce facem ? |
|
|||
|
|||
![]()
Sters si refacut. Pana nu hotaraste Biserica, in pleroma ei, ce linie trebuie schimbata/pastrata in erminia picturii bisericesti bizantine, aceasta erminie trebuie urmata neabatut. Din cate stiu, Domnul NU e roman sau moldovean.
|
|
|||
|
|||
![]()
Copăcel, ai primit răspunsul. Cel mai probabil este vorba de o pictura de inspirație renascentistă, dar cu traditia icoanei bizantine nu are absolut nimic în comun. Se practica în secolele trecute, în arta populară românească...însă acei artiști/pictori au o scuză: nu aveau atâtea posibilități de informare, probabil unii nici nu știau să citească, erau meșteșugari fără școală. Cultura lor era vizuală, înzestrați cu talent la pictură.
Last edited by ovidiu b.; 01.11.2015 at 17:42:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Tinuta vestimentara a persoanelor este invariabila, ca si gesturile si multe alte detalii." Canoanele icoanei și scopul lor: http://www.crestinortodox.ro/drept-b...pul-69961.html |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne Fereste. Este vorba de nationalism.Ori nationalismul se refera la neam.
Ori neamurile le conduce Hristos. Conducatorul poporului/populatiei este Iohannis/Ionatahn/Alt bastan Conducatorul neamului este Hristos.Oricarui neam. Acest neam s-a nascut din Biserica.Pai si atunci cum sa nu pun eu tricolorul care este simbolul neamului langa Hristos care este conducatorul acelui neam ? Vezi ca esti un pic cam departe de neam din moment ce n-ai observat aceste legaturi. http://www.starpress.ro/storage/maica%20domnului.jpg |
|
|||
|
|||
![]()
Ce am spus.Ca daca nu era Dumnezeu si Maica Domnului la cata "inteligenta"
are acest popor este in stare sa se canibalizeze singur. Si la propriu si la figurat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
carti minunate pentru copii, cu reducere 20% | briliant16 | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 25.08.2018 09:03:44 |
lucruri minunate in...videoclipuri | maria-15 | Generalitati | 87 | 16.11.2015 11:47:16 |
Caut locuri minunate! | Adriana-Simona | Generalitati | 22 | 14.03.2011 16:53:12 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Predici minunate ... | mihai anton | Rugaciuni | 0 | 17.04.2010 22:21:46 |
|