![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Razvan, daca ar fi sa tin seama de ceea ce spui am avea un Dumnezeu nedrept, caci cel conceput in afara postului este ferit de "rasfrangerea pacatelor parintilor asupra lui". Astfel, are mai multe sanse de a indumnezei firea, caci nu lupta si cu pacatele parintilor. Uitam ca Dumnezeu este iubire. In loc sa-i facem pe oameni sa se bucure ca au nascut si pe cei nascuti sa se bucure de viata, venim cu idei de genul: "le va fi foarte greu acestora in viata". Dar unul care a ucis si ucide, si concepe un copil in afara postului, acesta va avea un copil lipsit de acea "rasfrangere", ca nu l-a conceput in post. Eu zic sa gandim sanatos.
|
|
|||
|
|||
![]()
costel,
nu confunda iubirea curata cu cea patimasa. ca si satana iubeste. PE SINE SE IUBESTE. deci, doi soti crestini, daca vor sa aibe un copil placut in fata lui Dumnezeu, vor tine cont cind il vor concepe. eu zic sa gindim nu sanatos, dupa cum bate vintul prin lume, ci sa stam cu grija si sa luam aminte la invataturile bisericii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vorbit cu un duhovnic care mi-a dat dreptate, cu rezerva ca trebuie bine analizate astfel de situatii. Nimic din ce am scris nu este strain de Ortodoxie. Strain de Ortodoxie este bigotismul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Andrei, tu consideri ca o iubire este curata doar daca nu este in post? De multe ori nu se ajunge la concepere in afara postului nu pentru ca nu se poate, ci pentru ca oamenii se feresc de ea. Aceasta e iubirea curata? Sigur nu. Omul este placut lui Dumnezeu - daca se impartaseste de El, nu daca e conceput in afara postului.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Mirean, eu nu atac persoanele, ci ideile. Daca nu ai observat acest lucru, poti reciti ce s-a scris si eventual, dar nu obligatoriu, sa-mi indici si mie macar o postare in care am facut remarci vis-a-vis de persoana ta, in loc sa ma refer la spusele tale.
Poate ar trebui sa definim atacul la persoana, ca sa nu mai faci confuzie, caci de trei ori te-am atentionat ca m-ai atacat personal, dar fara ecou din partea ta. Nu-i nimic. Chiar te rog sa ma ierti, ca mi-am permis si acest lucru. Iar in privinta cunostintelor mele, pot sa spun ca nu stiu nimic; caci, dupa umila mea parere, mai bine e a nu sti nimic, decat a sti gresit. Sunt si mandra, si din pura mandrie am sustinut, ca postul trebuie respectat. |
|
|||
|
|||
![]()
costel: consideri ca o iubire este curata doar daca nu este in post?
Eu consider ca o iubire este curata mai ales cand e platonica... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Conceperea unui copil are multe implicatii. A tine cont de efectele momentului, in care s-a conceput copilul, chiar daca in mod normal nu stam sa ne gandim la ele, totusi nu mi se par chiar "tampenii", cum zici, matura gandire. Dar, sigur, nu toata lumea trebuie sa considere la fel. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 13:34:53 |
Copil dat spre adoptie | armanda | Generalitati | 5 | 29.02.2012 09:36:04 |
Voi ati adopta un copil? | sophia | Generalitati | 47 | 17.03.2011 16:16:54 |
Povestea unui copil | RaduIoan | Intamplari adevarate | 5 | 22.05.2009 14:28:02 |
copil luat de suflet | clementia | Preotul | 21 | 07.02.2009 14:48:20 |
|