Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2009, 21:18:18
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaoara Vezi mesajul
de parca te si intereseaza subiectul!
Iti multumesc pentru explicatii si sa stii ca ma intereseaza cu adevartat. Iar cand spuneam de sfinti, ar fi trebuit sa scriu Sfinti, pentru ca ma gandeam la anumiti Sfinti: Sfantul MIna, Sfantul Ciprian.... De ce trebuie sa ma rog la ei, daca singurul mijlocitor este Isus?
Vechi 03.12.2009, 03:23:13
anaoara anaoara is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
... De ce trebuie sa ma rog la ei, daca singurul mijlocitor este Isus?
singurul Mijlocitor intre Dumnezeu si om.
Crestinii sunt chemati sa fie mijlocitori intre om si Hristos.
"Va îndemn, deci, înainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, MIJLOCIRI, multumiri pentru toti oamenii", (1 Tim. 2:1).
Ei, te-ai lamurit ca si crestinii sunt chemati sa fie mijlocitori?
Tu, de ex., nu mijlocesti pentru nimeni la Hristos? Te rogi numai pentru persoana ta?
Vechi 03.12.2009, 09:43:47
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Cred ca e in mintea multora ideea ca ne rugam unor Sfinti asa cum ne-am ruga Afroditei, lui Apollo, si nu direct lui Zeus. De fapt ne rugam sfintilor sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu, ca unii ce au dus o viata exemplara si au castigat favoarea Lui. Puterea lor cea mare e puterea rugaciunii, si minunile pe care le-au facut si le fac tot prin Dumnezeu se fac, pentru ca fara El nu am putea ridica nici un pai.
Vechi 03.12.2009, 10:51:53
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Cred ca e in mintea multora ideea ca ne rugam unor Sfinti asa cum ne-am ruga Afroditei, lui Apollo, si nu direct lui Zeus. De fapt ne rugam sfintilor sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu, ca unii ce au dus o viata exemplara si au castigat favoarea Lui. Puterea lor cea mare e puterea rugaciunii, si minunile pe care le-au facut si le fac tot prin Dumnezeu se fac, pentru ca fara El nu am putea ridica nici un pai.
Dacă puterea rugăciunii le-a fost dată de Dumnezeu, dacă minunile pe care le-au făcut au fost făcute tot de Dumnezeu prin ei; acestea constituie motive în plus să ne rugăm direct și nemijlocit lui Dumnezeu.
Vechi 03.12.2009, 13:13:01
lareine's Avatar
Senior Member

Implicit

Da, si Dumnezeu asculta rugaciunile. Insa Dumnezeu a facut minunile acelea in urma rugaciunilor lor, prin ei pentru ca trupurile si sufletele lor erau "vase ale Duhului Sfant", prin SMERENIE si ASCEZA. Noi nu avem nici una, nici alta.
Vechi 03.12.2009, 13:23:10
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Da, si Dumnezeu asculta rugaciunile.
Nu și Dumnezeu ascultă rugăciunile, Dumnezeu ascultă rugăciunile. Un mort, oricât de sfânt ar fi fost în timpul vieții lui, nu mai aude rugăciunile.

Citat:
Insa Dumnezeu a facut minunile acelea in urma rugaciunilor lor, prin ei pentru ca trupurile si sufletele lor erau "vase ale Duhului Sfant", prin SMERENIE si ASCEZA. Noi nu avem nici una, nici alta.
Și cine ne împiedică să avem? Deși doar smerenia și asceza nu ne conferă nici un merit înaintea lui Dumnezeu. Nu meritele noastre, ci ale lui Hristos - binecuvântat fie Numele Lui!
Vechi 03.12.2009, 13:29:00
lareine's Avatar
Senior Member

Implicit

Pai avem sau nu avem? :) Bineinteles de la Christos. Iar acel si era in sensul de "and", nu de "too" sau "also" :) El asculta rugaciunile.
Dar mai tii minte ca era cat pe ce sa crutze cetatea pentru rugaciunile lui Lot? Cam asa si cu Sfintii.
Vechi 03.12.2009, 13:56:19
macsim
Guest

Implicit

Citat:
Da, si Dumnezeu asculta rugaciunile. Insa Dumnezeu a facut minunile acelea in urma rugaciunilor lor, prin ei pentru ca trupurile si sufletele lor erau "vase ale Duhului Sfant", prin SMERENIE si ASCEZA. Noi nu avem nici una, nici alta.

Isus spune ca orice voi cere in numele Lui, voi primi, daca cer cu toata inima. El nu spune ca asta este valabil doar pentru unii sau altii... cred ca e valabil pentru oricine crede in Numele Lui... Adica si pentru mine... care nu am smerenia si asceza sfintilor.... Si tot nu inteleg, daca pot spune - pentru ca Isus a zis ca pot :"Tata, cer in Numele lui Isus sa ma eliberezi de blestem" ... de ce trebuie sa cer eliberarea de blestem la Sfantul Ciprian... ? Intrebarea nu este tedentioasa ... vreau doar sa inteleg...
Vechi 03.12.2009, 14:01:26
lareine's Avatar
Senior Member

Implicit

Din smerenie. Rugaciunile pentru Sfinti sunt cam asa: Sfinte al lui Dumnezeu, roaga-te pentru mine si arata-ma vrednic Domnului de mila Sa (prin asta, dam dovada ca ne stim pacatele si nimicnicia si ca avem nevoie de ajutor.)
Vechi 03.12.2009, 14:21:46
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

eu ma intreb de ce neoprotestantii intra pe acest forum? e clar ca nu in ideea de a invata ceva, sau de a afla niste raspunsuri, departe de ei asta. vreti sa ne convertiti? vreti sa ne "deschideti ochii"? noi de ce nu intram pe site-uri neoprotestante? de ce nu avem dorinta asta de a va invada spatiul si a va aduce calea cea dreapta? nu va sunt deajuns casele de rugaciuni, intalnirile, tremuraturile, etc? dar din ce in ce sunt mai convinsa ca aici isi "baga dracul coada" si ca si el sunteti experti in polemica.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50