![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Iti multumesc pentru explicatii si sa stii ca ma intereseaza cu adevartat. Iar cand spuneam de sfinti, ar fi trebuit sa scriu Sfinti, pentru ca ma gandeam la anumiti Sfinti: Sfantul MIna, Sfantul Ciprian.... De ce trebuie sa ma rog la ei, daca singurul mijlocitor este Isus?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crestinii sunt chemati sa fie mijlocitori intre om si Hristos. "Va îndemn, deci, înainte de toate, sa faceti rugaciuni, cereri, MIJLOCIRI, multumiri pentru toti oamenii", (1 Tim. 2:1). Ei, te-ai lamurit ca si crestinii sunt chemati sa fie mijlocitori? Tu, de ex., nu mijlocesti pentru nimeni la Hristos? Te rogi numai pentru persoana ta? |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca e in mintea multora ideea ca ne rugam unor Sfinti asa cum ne-am ruga Afroditei, lui Apollo, si nu direct lui Zeus. De fapt ne rugam sfintilor sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu, ca unii ce au dus o viata exemplara si au castigat favoarea Lui. Puterea lor cea mare e puterea rugaciunii, si minunile pe care le-au facut si le fac tot prin Dumnezeu se fac, pentru ca fara El nu am putea ridica nici un pai.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, si Dumnezeu asculta rugaciunile. Insa Dumnezeu a facut minunile acelea in urma rugaciunilor lor, prin ei pentru ca trupurile si sufletele lor erau "vase ale Duhului Sfant", prin SMERENIE si ASCEZA. Noi nu avem nici una, nici alta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu și Dumnezeu ascultă rugăciunile, Dumnezeu ascultă rugăciunile. Un mort, oricât de sfânt ar fi fost în timpul vieții lui, nu mai aude rugăciunile.
Și cine ne împiedică să avem? Deși doar smerenia și asceza nu ne conferă nici un merit înaintea lui Dumnezeu. Nu meritele noastre, ci ale lui Hristos - binecuvântat fie Numele Lui! |
|
||||
|
||||
![]()
Pai avem sau nu avem? :) Bineinteles de la Christos. Iar acel si era in sensul de "and", nu de "too" sau "also" :) El asculta rugaciunile.
Dar mai tii minte ca era cat pe ce sa crutze cetatea pentru rugaciunile lui Lot? Cam asa si cu Sfintii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Isus spune ca orice voi cere in numele Lui, voi primi, daca cer cu toata inima. El nu spune ca asta este valabil doar pentru unii sau altii... cred ca e valabil pentru oricine crede in Numele Lui... Adica si pentru mine... care nu am smerenia si asceza sfintilor.... Si tot nu inteleg, daca pot spune - pentru ca Isus a zis ca pot :"Tata, cer in Numele lui Isus sa ma eliberezi de blestem" ... de ce trebuie sa cer eliberarea de blestem la Sfantul Ciprian... ? Intrebarea nu este tedentioasa ... vreau doar sa inteleg... |
|
||||
|
||||
![]()
Din smerenie. Rugaciunile pentru Sfinti sunt cam asa: Sfinte al lui Dumnezeu, roaga-te pentru mine si arata-ma vrednic Domnului de mila Sa (prin asta, dam dovada ca ne stim pacatele si nimicnicia si ca avem nevoie de ajutor.)
|
|
||||
|
||||
![]()
eu ma intreb de ce neoprotestantii intra pe acest forum?
![]() ![]() ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|