Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2010, 19:28:48
elena20 elena20 is offline
Member

Data înregistrării: 22.09.2009
Implicit cap descoperit/acoperit

mam gandit la o chestie si as vrea sa imi spuneti parerea dumneavoastra ca sa nu ma pomenesc dupaia ca este o idee gresita.deci...femeia trebuie sa aiba capul acoperit non-stop da?iar barbatul numai in Biserica si cand se roaga.prin urmare,daca este nevoie sa ne rugam neincetat,si barbatul trebuie sa aiba capul descoperit non-stop nu?
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 19:53:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
De fapt nu cred ca barbatii nu mai stiu ce sa faca ca sa respecte intocmai ce spune Sf Apostol Pavel. Pur si simplu codul bunelor maniere laice pana in ziua de azi spune ca un barbat care se afla intr-o casa, cladire, nu trebuie sa poarte caciula...ceea ce nu se aplica femeilor.
Au fost vremuri mai bune, cand cee ce se invata la biserica, se facea si acasa sau in societate.

Citat:
Cred ca ar fi bine sa vorbesti in nume propriu. Eu cel putin in viata de zi cu zi nu ma machiez, parul mi-e scurt si ondulat natural si deci dureaza mai putin de un minut sa il aranjez, port in general haine simple, de exemplu azi fiind zi obisnuita, o pereche de blugi si un tricou, si simplu ma simt cel mai bine. Dar nu cred ca imbracamintea are ceva da face cu indepartarea sau apropierea de Dumnezeu. Si nu vad nimic rau in a asorta culorile hainelor pe care le porti, sa sa porti haine care nu sunt "nearanjate" adica lalai...
Nu a fost un mesaj pentru tine personal, caci nici nu te cunosc. Am vorbit de femei in general.
Si da, imbracamintea spune ceva despre omul care o poarta.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 19:54:44
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elena20 Vezi mesajul
mam gandit la o chestie si as vrea sa imi spuneti parerea dumneavoastra ca sa nu ma pomenesc dupaia ca este o idee gresita.deci...femeia trebuie sa aiba capul acoperit non-stop da?iar barbatul numai in Biserica si cand se roaga.prin urmare,daca este nevoie sa ne rugam neincetat,si barbatul trebuie sa aiba capul descoperit non-stop nu?
Era vorba de timpul in care te rogi.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 20:16:01
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul

Nu a fost un mesaj pentru tine personal, caci nici nu te cunosc. Am vorbit de femei in general.
Si da, imbracamintea spune ceva despre omul care o poarta.
Nu a fost catre mine personal, dar ai spus "Noi, femeile, etc...."
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 20:37:08
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
De fapt nu cred ca barbatii nu mai stiu ce sa faca ca sa respecte intocmai ce spune Sf Apostol Pavel. Pur si simplu codul bunelor maniere laice pana in ziua de azi spune ca un barbat care se afla intr-o casa, cladire, nu trebuie sa poarte caciula...ceea ce nu se aplica femeilor.

Cred ca ar fi bine sa vorbesti in nume propriu. Eu cel putin in viata de zi cu zi nu ma machiez, parul mi-e scurt si ondulat natural si deci dureaza mai putin de un minut sa il aranjez, port in general haine simple, de exemplu azi fiind zi obisnuita, o pereche de blugi si un tricou, si simplu ma simt cel mai bine. Dar nu cred ca imbracamintea are ceva da face cu indepartarea sau apropierea de Dumnezeu. Si nu vad nimic rau in a asorta culorile hainelor pe care le porti, sa sa porti haine care nu sunt "nearanjate" adica lalai...
Ei iti dai seama ca eu de acum banuiesc ca atunci cand vrei sa iti iei vreo haina...indicat e sa intri in magazin si sa intrebi direct, fara sa mai cauti, ca nu are nici un sens " Aveti vreo fusta culoarea pamantului, marimea 56...sau sacou, nu conteaza, dar culoarea asta sa fie, spre negru???"
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 20:54:25
valentin.viliga's Avatar
valentin.viliga valentin.viliga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2008
Locație: arad
Implicit

consider ca cel m-ai concludent sfat cu privire la tinuta femeii si barbatului in Biserica il gasim la Apostolul Pavel in 1 Corinteni cap. 11
Vechi 22.01.2010, 21:26:52
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Astept un carlan Cristi !!! Eu sunt Andreea, nu Alexandra...
Cred ca tu o sa-l dai ! ! ! Cand am spus Alexandra, m-am referit la Fani . . ., cat despre chestia cu ghiveciul la care facea referire userul sophia , este mai mult ca sigur o autocaracterizare a ei , a "mintii" sale !
Vechi 22.01.2010, 21:46:47
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Era vorba de timpul in care te rogi.
Pai da, dar daca este sa fim asa de stricti, tot Sf Ap Pavel spune rugati-va neincetat...deci...
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 21:55:45
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Nu a fost catre mine personal, dar ai spus "Noi, femeile, etc...."
Ma gandisem sa ma includ pe mine, nu sa vorbesc despre tine.

Citat:
Pai da, dar daca este sa fim asa de stricti, tot Sf Ap Pavel spune rugati-va neincetat...deci...
Emitem idei si ne certam pe ele. Dar fapte? Tu te rogi neincetat? Eu nu. atunci pentru ce mai punem problema rugaciunii neincetate in acest context al baticului, de vreme ce nu o facem. Doar de dragul replicii.
Cel care se roaga neincetat nu mai pune astfel de intrebari.
Reply With Quote
Vechi 22.01.2010, 22:14:34
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu Anca, nu ai inteles ce vreau eu sa spun. Ideea este ca daca luam ceva ad literam, atunci trebuie toate sa le luam ad literam. Deci ni se pare ok si pana la urma normal sa nu ne rugam incontinuu, deci sa nu luam inseama ad literam unul dintre indemnurile Sf Al Pavel, dar treaba cu baticul o luam de sfanta. Zi si tu daca tie iti suna logic.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 208 01.06.2025 14:26:06
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28