Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2010, 11:33:45
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Ce vorbire in limbi la ortodocsi , luterani , baptisti si altii?Eu te-am intrebat despre vorbirea in limbi la penticostali ca la voi are loc aceasta practica.
Cred ca esti informat gresit. Catolicii sunt pe punctul de a-i depași pe penticostali in ceea ce priveste numarul celor ce se roaga in alte limbi. In multe alte confesiuni crestine se practica acest dar.

Citat:
Adica sa-mi spui ce se intampla la voi cand cineva vorbeste in limbi.Cum are loc aceasta manifestare.
Am mai prezentat aceasta in posturile mele.

1. Exista o folosinta in singuratate a vorbirii in alte limbi. Cand ma rog singur lui Dumnezeu, împreuna cu rugaciunea in limba mea materna, îi vorbesc Lui si într-o limba primita de la Duhul Sfant. Cuvintele acestei limbi nu le cunosc dinainte dar ea are cuvinte clare si frazeologia ei distincta. Nu stiu ce limba este.

2. Pe de alta parte este o folosinta publica a darului vorbirii in alte limbi. Sfantul Apostol Pavel reglementeaza manifestarile acestui dar in Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14.

Macar ca apostolul da o calauzire foarte clara cu privire la folosirea lui în public, din nefericire, in multe biserici care accepta si încurajeaza acest dar manifestarea lui este în afara Scripturii. Asa cum o zici tu intr-un post, unii alearga bezmetici prin biserica, striga unul mai tare decat celalat si tot spectacolul jalnic pe care tu il descrii atat de expresiv.
Probabil ca doar Apostolul Pavel daca ar veni personal la ei si cu duhul blandetii dar si cu nuiaua ar reusi sa puna din nou o buna randuiala.

Sunt alte biserici in care darul vorbirii in alte limbi este folosit cu intelepciune si manifestarea lui curge, in linii mari, conform Scripturii.
Vechi 19.03.2010, 11:45:29
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
vedeti ca va aflati in ratacire si minciuna crasa
M-ai acuzat prima data de minciuna cu privire la numarul actual al vorbitorilor in alte limbi.
Te-ai uitat in vreo statistica sa vezi daca e ca tine sau nu?

Vorbesti prima oara in viata ta cu un om. Nu-l cunosti deloc dar il acuzi ca e un mincinos.
El iti raspunde politicos si iti arata ca tu te-ai inselat. Nu-ti ceri scuze si continui sa acuzi.

Nu arunca in eter cu parerile tale nefondate despre mine. Fii mai ponderat si prevazator. Acuza cand ai dovezi, cam asta e tot ce-ti pot spune.

Cu regret, dar daca vei continua cum ai inceput nu voi mai raspunde.
Eu nu pot discuta in aceasta maniera.
Vechi 19.03.2010, 11:48:28
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Cred ca esti informat gresit. Catolicii sunt pe punctul de a-i depași pe penticostali in ceea ce priveste numarul celor ce se roaga in alte limbi. In multe alte confesiuni crestine se practica acest dar.

Am mai prezentat aceasta in posturile mele.

1. Exista o folosinta in singuratate a vorbirii in alte limbi. Cand ma rog singur lui Dumnezeu, împreuna cu rugaciunea in limba mea materna, îi vorbesc Lui si într-o limba primita de la Duhul Sfant. Cuvintele acestei limbi nu le cunosc dinainte dar ea are cuvinte clare si frazeologia ei distincta. Nu stiu ce limba este.

2. Pe de alta parte este o folosinta publica a darului vorbirii in alte limbi. Sfantul Apostol Pavel reglementeaza manifestarile acestui dar in Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14.

Macar ca apostolul da o calauzire foarte clara cu privire la folosirea lui în public, din nefericire, in multe biserici care accepta si încurajeaza acest dar manifestarea lui este în afara Scripturii. Asa cum o zici tu intr-un post, unii alearga bezmetici prin biserica, striga unul mai tare decat celalat si tot spectacolul jalnic pe care tu il descrii atat de expresiv.
Probabil ca doar Apostolul Pavel daca ar veni personal la ei si cu duhul blandetii dar si cu nuiaua ar reusi sa puna din nou o buna randuiala.

Sunt alte biserici in care darul vorbirii in alte limbi este folosit cu intelepciune si manifestarea lui curge, in linii mari, conform Scripturii.
Catolicii aia care zici tu ca vorbesc in limbi de fapt sunt carismatici si penticostali in comuniune cu ei.Deci tot de-ai tai.Ai spus ca acest dar se intampla in multe alte confesiuni.Care ar fi alea?

Am o intrebare cand te rogi, te rogi in gand sau glasuiesti?
Vechi 19.03.2010, 11:56:55
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
Catolicii aia care zici tu ca vorbesc in limbi de fapt sunt carismatici si penticostali in comuniune cu ei.Deci tot de-ai tai.Ai spus ca acest dar se intampla in multe alte confesiuni.Care ar fi alea?

Am o intrebare cand te rogi, te rogi in gand sau glasuiesti?
Nu ma pot ruga in limbi in gand. Glasuiesc.

Iarta-ma te rog, sunt intr-o saptamana de foc. (Cred ca ai vazut la ce ora ti-am scris azi noapte...) Voi posta cum voi avea putin timp liber.
Vechi 19.03.2010, 12:03:51
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Nu ma pot ruga in limbi in gand. Glasuiesc.

Iarta-ma te rog, sunt intr-o saptamana de foc. (Cred ca ai vazut la ce ora ti-am scris azi noapte...) Voi posta cum voi avea putin timp liber.
Asa imi imaginam si eu .

De ce crezi ca acest dar nu a mai existat de aproape 2000 si a lipsit aproape cu desavarsire?De ce crezi ca acest dar exista in biserica penticostala?La ce foloseste acest dar bisericii penticostale, si la ce foloseste acest dar individului, adica tie?
Vechi 19.03.2010, 12:32:30
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
M-ai acuzat prima data de minciuna cu privire la numarul actual al vorbitorilor in alte limbi.

Vorbesti prima oara in viata ta cu un om. Nu-l cunosti deloc dar il acuzi ca e un mincinos.
El iti raspunde politicos si iti arata ca tu te-ai inselat. Nu-ti ceri scuze si continui sa acuzi.

Nu arunca in eter cu parerile tale nefondate despre mine. Fii mai ponderat si prevazator. Acuza cand ai dovezi, cam asta e tot ce-ti pot spune.

tiam dat argumente si nu am de ce sa cer iertare nu am gresit si tiam aratat si minciuna dar vad ca esti si orb
Vechi 19.03.2010, 12:50:37
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:

nici in toata lumea nu sunt cifra pe care ai dato ?tu ai vreo statistica?stii cati sunt in ROMANIA?vrei sa-ti spun?cand aduci dovezi false cum sa te numesc?daca esti penticostal ce sa fac sa cad pe spate?tiam dat dovezi .dacacrezi ca sunt idiot ca nu ma informez si din alte surse la ce postezi te inseli .si atunci cand iti fondezi credinta doar pe doar doua carti din NT, nu te pot lua in serios cind arunci restul de 64 de cartiale bibliei si credema esti in inselaciune si minciuna si greseala .fii mai rational si ia in calcul si restul.iti cunosti istoricul cultului penticostal? cine la infiintat cand unde si cum ?care e doctrina ?

Last edited by florin1966; 19.03.2010 at 12:52:52.
Vechi 19.03.2010, 21:48:41
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Cand ai facut afirmatia de mai sus te-ai referit la vorbire si rugaciune in niste limbi pe care crestinul le-a primit ca un dar al Duhului Sfant, fara sa le fi studiat personal? Ai folosit timpul prezent, crezi ca si astazi se poate manifesta acest dar?
Dragul meu, o sa mai studiez problema, dar mi-e greu sa cred ca Dumnezeu alege sa comunice cu noi printr-un limbaj neinteligibil. Da, cred ca darul acesta se mai manifesta si astazi in cazuri izolate, am auzit de o marturie a cuiva in acest sens care ajuns intr-o zona izolata a lumii, fiind nevoit sa comunice despre Dumnezeu a putut vorbi in acest context pe limba oamenilor respectivi. Nu am dovezi clare ca a fost asa, dar nu mi se pare ceva imposibil.
Citat:
Eu nu am atins deloc acest subiect pentru ca nu sunt pe deplin edificat asupra lui. Dar de unde am putea ști despre ce fel de limbi a fost vorba in Noul Testament?
E bine cand nu suntem cu totul edificati in unele privinte, cand nu spunem ca stim totul si nu trebuie sa mai cunoastem nimic. E valabil pentru noi toti.
Mie mi se pare destul de clar aspectul acestui dar al vorbirii in limbi avand in vedere momentul in care Dumnezeu a decis sa il reverse asupra unor oameni precum si scopul, acela de a predica Evanghelia unor popoare de alta limba decat cea a evreilor si asta cat mai repede cu putinta.
Citat:
Ai mai spus chestia asta si in postul tau anterior. Apostolul Pavel nu se opreste aici ci continua: „...să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu.”.
Contextul respectiv arata clar ca e vorba de o limba straina cu sunete intelese pentru ca fraza incepe astfel "Iar daca nu e talmacitor....".
Citat:
Pai, asta si fac: ma mai cert cu unii care afirma ca sunt posedat demonic, pun intrebari, imi exprim parerile, imi spun temerile si indoielile si uneori nestiinta. Ce aș putea face mai mult?
Ma tem ca cei care fac astfel de afirmatii accepta la randul lor unele practici, sa le numim ingaduitor "discutabile". Ei vad paiul din ochiul tau, dar nu vad barna din ochiul lor". Stim ce se impune intr-un astfel de caz. Dumnezeu sa ne lumineze pe toti.

Last edited by almaris; 19.03.2010 at 21:51:55.
Vechi 22.03.2010, 00:38:09
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
De ce crezi ca acest dar nu a mai existat de aproape 2000 si a lipsit aproape cu desavarsire?
Nu stiu sa raspund. Teologii penticostali dau cateva explicatii dar, in opinia mea, ele nu sunt suficient de viguroase. Caut inca raspunsul. Tu ai avea vreunul?

Citat:
La ce foloseste acest dar bisericii penticostale, si la ce foloseste acest dar individului, adica tie?
Vorbirea în limbi, la fel ca toate darurile lui Dumnezeu, este extraordinar de frumos. In momentul in care se practica asa cum este el descris si reglementat de Apostolul Pavel, este simtita prezenta lui Dumnezeu și toată biserica este zidita duhovniceste.
Din nefericire rar mi-a fost dat sa particip la astfel de momente macar ca frecventez cu regularitate biserica de mai mult de 22 de ani.

In ceea ce priveste folosirea darului la nivel personal, ea este mai des intalnita si foloasele le-am descris puțin la postarea #207: faptul ca crezi, ai certitudinea ca îi vorbesti lui Dumnezeu, ca te rogi ceva ce Duhul Sfant vrea si Dumnezeu te asculta, este o traire speciala care te intareste in omul interior.

Am specificat si in postarea #207 si vreau sa o spun mereu: nu exista nici un merit al omului in toata aceasta experienta. Cu atat mai putin un merit al vreunui penticostal. Pentru ca, dupa cum am mai menționat, acest dar este de la Dumnezeu pentru creștini.

Last edited by penticostalulmantuit; 22.03.2010 at 00:48:48.
Vechi 22.03.2010, 01:51:20
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
nici in toata lumea nu sunt cifra pe care ai dato ?
Pai, domnule Florin, eu, da, vorbeam de penticostalii din toata lumea.
Nu puteam sa afirm ca sunt 500.000.000 de penticostali in Romania.
Citat:
tu ai vreo statistica?
Statisticile (in engleza) estimeaza intre 400 si mai mult de 700 milioane. Eu am avansat cifra 500 milioane pentru a fi moderat. Va dau un link in care se vorbeste de 625 milioane: http://www.vestic.ro/articol_6784/du...pastorala.html
Citat:
cand aduci dovezi false cum sa te numesc?
Numiti-ma cum m-ați numit pana acum:mincinos. Dar cum pana in prezent v-am spus doar adevarul ma puteti numi: „cel ce-mi spune adevarul”
Citat:
daca crezi ca sunt idiot ca nu ma informez si din alte surse la ce postezi te inseli
Nu cred ca sunteti idiot domnule Florin. Cred ca sunteti doar rautacios si, fara sa cunoasteti un om, il improscati cu acuzatii.
Citat:
atunci cand iti fondezi credinta doar pe doar doua carti din NT, nu te pot lua in serios cind arunci restul de 64 de cartiale bibliei
Asta e o mostra de acuzatie nejustificata. Cine v-a spus dumneavoastra ca eu îmi fondez credinta doar pe doar doua carti din NT, iar pe celelalte le arunc? Va asigur ca am citit si citesc cu drag toate cele 66 de carti ale Bibliei si pe ele imi fondez credinta. Doar in ceea ce priveste vorbirea in alte limbi ma bazez pe cele doua carti pentru ca doar in ele scrie despre acest dar.

Am o rugaminte la dumneavoastra, haideti sa ne focalizam pe subiectul acestui topic: „darul vorbirii in limbi”, si sa lasam ciorovaiala fără rost.

Last edited by penticostalulmantuit; 22.03.2010 at 01:54:54.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10