Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2010, 17:40:28
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ce citat este acesta pe care il dati mai sus?

Ar fi bine sa indicati si sursa, atunci cand dati un citat: autorul, titlul, capitolul, pagina.
Frate Mihnea, catolicule placut mie, lasa-ma, te rog, sa duc eu azi crucea ta, asa cum ieri ai dus-o tu pe-a mea; Domnul sa-ti rasplateasca! Sper sa nu-mi fie judecata iubirea sincera fata de creatia lui Dumnezeu drept "ecumenicitate" tradatoare!. Oricum, ochiul omului crestin poate face diferenta intre lumina si lipsa ei; eu inca mai sper asa!

Citatul acesta:
Citat:
12. Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați.
13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați.
14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege,
15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără,
este din Sfanta Scriptura, mai precis din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 2. Fratele Mihnea a crezut ca este mult prea de recunoscut sursa acestuia de catre cineva care incearca sa cuprinda cu mintea, spre judecata, probleme asa de importante si cuprinzatoare ca apostazia, erezia sau lepadarea de la credinta cea adevarata! Probabil s-a inselat de valoarea interlocutorului, sau poate ca partenerul de dialog s-a lasat cuprins de unele idei preconcepute, venite din "oarece" stare de ispitire spre rautate si a fortat, jignind, facandu-se ca nu cunoaste sursa!

Nu-i frumos deloc; si nici ziditor pentru suflet!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 18:42:56
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr. Gheorghe Vezi mesajul
Frate Mihnea, catolicule placut mie, lasa-ma, te rog, sa duc eu azi crucea ta, asa cum ieri ai dus-o tu pe-a mea; Domnul sa-ti rasplateasca! Sper sa nu-mi fie judecata iubirea sincera fata de creatia lui Dumnezeu drept "ecumenicitate" tradatoare!. Oricum, ochiul omului crestin poate face diferenta intre lumina si lipsa ei; eu inca mai sper asa!

Citatul acesta:
este din Sfanta Scriptura, mai precis din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 2. Fratele Mihnea a crezut ca este mult prea de recunoscut sursa acestuia de catre cineva care incearca sa cuprinda cu mintea, spre judecata, probleme asa de importante si cuprinzatoare ca apostazia, erezia sau lepadarea de la credinta cea adevarata! Probabil s-a inselat de valoarea interlocutorului, sau poate ca partenerul de dialog s-a lasat cuprins de unele idei preconcepute, venite din "oarece" stare de ispitire spre rautate si a fortat, jignind, facandu-se ca nu cunoaste sursa!

Nu-i frumos deloc; si nici ziditor pentru suflet!
Parinte, familia ne-o da Dumnezeu, iar prietenii ni-i alegem singuri. Fiecare cu prietenii pe care si-i alege.

In rest, trebuie sa recunosc ca nu stiu Biblia pe de rost; totusi, fiind vorba de apostol, m-a dus si pe mine mintea mea proasta ca e vorba de Biblie; dar este OBLIGATIA fiecaruia dintre noi, cand apelam la un citat sa spunem de unde este. Am spus: o intrebare simpla, care necesita un raspuns simplu. Vad insa ca v-ati lasat luat de val... Nu-i nimic. Multumesc totusi pentru raspuns.

Nu vad unde e jignirea? Eu am invatat la biblioteconomie cum se redacteaza un text. Daca va uitati in orice carte, veti vedea ca orice citat are trimitere la autorul, carte si pagina.

Parinte Gheorghe, nu ma cunoasteti si atunci e de preferat sa nu faceti aprecieri la persoana mea, ci la cele scrise de mine, altfel este atac la persoana, asa cum faceti aici, tragand niste concluzii pripite si inexacte. Sunteti preot, dar nu imi sunteti duhovnic, ca sa ma cunoasteti cu adevarat.
Va rog sa ma iertati si pe mine, ca v-am facut sa luati atitudine in felul in care ati facut-o. Cu totii vom da socoteala odata si odata. Doamne ajuta.
P.S. In privinta valorii mele aveti dreptate: nu am nici o valoare, fiind la inceput de drum.

Last edited by Miha-anca; 27.10.2010 at 18:45:31.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 19:42:23
Pr. Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
P.S. In privinta valorii mele aveti dreptate: nu am nici o valoare, fiind la inceput de drum.
Aceasta marturisire, care arata smerenia, impreuna cu citatul de-l aveti ca semnatura si pe care cred ca-l iubiti in intelesul lui, trebuie sa va faca sa urmati un anumit traseu spre induhovnicirea firii. Acest traseu se va arata a fi unul corect daca veti da dovada, chiar de la inceput ca aveti puterea de a asculta de cel ce, din mila si dupa stiinta atotcunoscatoare a lui Dumnezeu, este asezat pe o treapta care solicita obligatoriu, din partea domniei voastre, ascultare!

Poate avem fiecare o alta definitie a ascultarii celei in Hristos Domnul, cu toate ca, daca ma numiti parinte si stati in aceeasi casa cu mine, pentru domnia voastra ascultarea ce buna nu este decat una. Si tot despre aceasta, raspunsul meu pentru dumneavoastra va fi dupa Sfantul Apostol:
Citat:
5. Și toată trufia care se ridică împotriva cunoașterii lui Dumnezeu și tot gândul îl robim, spre ascultarea lui Hristos,
6. Și gata suntem să pedepsim toată neascultarea, atunci când supunerea voastră va fi deplină.
7. Judecați lucrurile așa cum se arată: dacă cineva are încredere în sine că este al lui Hristos, să gândească iarăși de la sine aceasta, că precum este el al lui Hristos, tot așa suntem și noi

(Epistola a doua către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 10)
La aceasta adaugati si "semnatura" mea pe acest forum:
Citat:
Cuvântul lucrează și nu oricum, ci ca o sabie cu doua taișuri! Pe unul îl taie spre pierderea lui, iar pe altul îl taie spre răsădirea lui în viața veșnică! Dupa inima fiecăruia. Preotul trebuie sa vorbească, dupa Harul Duhului ce lucrează în el. Așa să-mi ajute Dumnezeu! Cine are urechi duhovnicești va prinde esența cea duhovnicească, cine are urechi trupești doar, va prinde doar mânia spre mai multă mânie, chiar de nu am pus deloc mânie în cuvintele mele.
Cu acestea veti vedea ce fel de parinte pot eu sa va fiu! Daca nu acceptati un astfel de parinte, mai bine ma numiti de acum inainte "domnu' preot", sau mai simplu "popa".

Desi sunteti "la inceput", cum marturisiti, sunt sigur ca aveti capacitatea de a accepta ca ceea ce se afla lasat noua de Dumnezeu in Cartea Sfanta nu poate fi rastalmacit de "cei mici si fara putere", decat daca doresc sa-si primejduiasca sufletele. Sper ca inceputul despre care spuneti ca reprezinta prezentul pentru dumneavoastra, sa fie inceputul cel bun! Privindu-va constant in oglinda constiintei proprii si nu in sfaturile ispititoare ale orbilor, veti vedea care este actiunea ce trebuie sa urmati acum, in prezentul dumneavoastra: fie ascultarea de Biserica, chiar (sau mai ales) prin preotii ei ce sunt in Biserica, fie ingrosarea randurilor celor orbi, calauze de alti orbi.

Faceti ce vreti, dar sa nu faceti nimic fara binecuvantarea duhovnicului, chiar daca doriti doar sa vorbiti "una-alta" pe forum. Si aici sunt demoni!

Last edited by Pr. Gheorghe; 27.10.2010 at 19:56:36.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 21:49:13
ghemistris  ghemistris is offline
Member

Data înregistrării: 16.04.2010
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
Din pacate lucrurile nu pot fi transate chiar atit de simplu si am sa-ti arat de ce folosind chiar exemplul tau. Mitropolitul Cutare s-a impartasit cu catolicii din anumite convingeri, iar gestul facut a fost marturisirea sfidatoare, deplina si publica, a acelor convingeri, recunoasterea impotriva Ortodoxiei, prin hula impotriva Duhului Sfint, a validitatii euharistului romano – catholic, a prezentei Harului Mintuitor in acele “daruri”. Mitropolitul Cutare nu s-a pocait niciodata(*) pentru ereziile sale si, de aceea, dupa cum spun Sfintii Parinti ai Bisericii Ortodoxe, pacatul lui este si al tau atita timp cit participi la slujbe la care el este pomenit sau te impartasesti din “tainele” savirsite de cei care se afla in comuniune deplina cu el. (Din pacate cazul Mitropolitului Cutare este doar virful icebergului, a apostaziei care a inceput la 1924 si s-a amplificat continuu si accelerat pina in zilele noastre pentru ca intreg Sinodul este total angrenat in miscarea ecumenista anti-hristica.)

“Daca spurcam Ortodoxia si sfinta Credinta prin impartasire adultera cu ereticii n-o sa scapam de a impartasii pedeapsa care-i asteapta pe eretici in lumea care va sa vina.” (Sf. Ioan cel Milostiv, Viata Sf. Ioan cel Milostiv, Sinaxar 12 Noiembrie)

“Sa ne ferim din toate puterile noastre ca nu cumva sa primim sau sa dam impartasanie la eretici. “Nu dati cele sfinte ciinilor”, zice Domnul. “Nici nu aruncati perle inaintea porcilor” (Matei 7:6) ca sa nu devenim partasi la necinstea si osinda lor.”” (Sf. Ioan Damaschin, Marturisire de Credinta, Cartea IV, Cap. 13)

“Feriti-va de erezia care distruge sufletul, de impartasirea cu aceasta care este indepartare de la Hristos… Unii s-au scufundat cu totul in ce priveste credinta. Altii, cu toate ca nu s-au inecat in propriile ginduri, pier fara indoiala prin impartasire cu erezia.” (Sf. Teodor Studitul, P.G. 99, 1216)

“Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” (Sf. Teodor Studitul)

(*) Odată făcut acest gest, în plin scandal, v-ați consultat și cu patriarhul Daniel, care v-a fost vicar la Timișoara și care, prin urmare, vă cunoaște bine orientarea?
„Nu. Am avut o reuniune restrânsă a Sinodului într-o mănăstire din Moldova în iunie cu participarea mitropoliților. Am dat informații despre cele întâmplate, dar nu s-a luat nici o decizie în ceea ce mă privește, problema fiind pusă pe agenda ședinței Sfântului Sinod din iulie. Ceea ce vreau să subliniez, fără a exagera lucrurile, este că problema mea a fost pusă pe ordinea de zi alături de cea a episcopului de Oradea care a concelebrat un botez (n.n. - slujba de sfințire a Aghiazmei mari în ziua de Bobotează) cu episcopul greco-catolic. Am vorbit despre cazul meu, dar nici unul dintre membrii Sinodului nu a luat cuvântul. Nici unul nu a intervenit. Prin ridicarea mâinii s-a decis ca gestul meu să nu fie condamnat, cu o singură excepție: cea a mitropolitului de Cluj, Bartolomeu Anania. Nu cunoștea exact ceea ce s-a întâmplat; a prezentat versiunea unui jurnal laic. Tăcere, în aula sinodală. Atunci, patriarhul a întrebat: care este părerea voastră? Toți au tăcut din nou. Așa a decurs.

Odată închisă ședința sinodală, Administrația Patriarhiei a difuzat un comunicat, într-adevăr, un pic prea dur, în care se regăseau cuvinte precum „tulburare" în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, „neplăcere", „pocăință", „corecție" (aici Corneanu surâde!!!). Sunt sincer: am manifestat neplăcerea mea pentru că gestul a suscitat scandal în mass-media. Totul aici. În mod evident, comunicatul Patriarhiei era îndreptat împotriva celor care aveau un atașament binevoitor față de relațiile cu catolicii. Dar, ședința Sfântului Sinod s-a desfășurat fără anateme, fără acuze, fără învinuiri. Înțeleg că este vorba de un moment mai dificil pentru Patriarhia Română, întrucât, fiind supusă la critici severe din partea unor Biserici ale Ortodoxiei, cum este cazul Bisericii Ruse, Bisericii sârbe și a alteia. Între altele, s-a simțit obligat - dacă pot să mă exprim așa - să facă ceva pentru a înfrunta criticile. Dar, rămâne faptul că acel comunicat a fost un pic prea dur".
Preasfinția voastră, vă simțiți nevinovat?
„Da, în mod absolut. Acum furtuna a trecut. Cred că, pe moment, totul s-a terminat. Cel puțin așa sper".
Dar gestul rămâne.
„A, da. Gestul rămâne. Nu mă pocăiesc. Nu am comis o crimă".
O atitudine deloc ortodoxa as spune,pocainta este un dar de la Dumnezeu ramane ca noi sa profitam de ea si sa primim iertare.Dar spune-mi,cu tine cum ramane?TU,te-ai pocait pentru fapta Mitropolitului cutare? Bine zice Pr.Gheorghe,cuvantul poate fi sabie si pentru cel care-l rosteste.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 21:54:58
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
O atitudine deloc ortodoxa as spune,pocainta este un dar de la Dumnezeu ramane ca noi sa profitam de ea si sa primim iertare.Dar spune-mi,cu tine cum ramane?TU,te-ai pocait pentru fapta Mitropolitului cutare? Bine zice Pr.Gheorghe,cuvantul poate fi sabie si pentru cel care-l rosteste.
Pentru ce sa se pocaiasca ?! Pentru ca s-a impartasit cu Preasfantul Trup si Sange al Domnului nostru Isus Cristos ?!
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 21:58:31
daniil96 daniil96 is offline
Banned

Data înregistrării: 02.09.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de paradosis Vezi mesajul
...
care este părerea voastră? Toți au tăcut din nou. Așa a decurs.
...
"Diavolul e politic corect" ...

nu stiu ce a fost intai ... cartea sau sinodul ... dar e exact asa in carte
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 22:04:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de daniil96 Vezi mesajul
"Diavolul e politic corect" ...

nu stiu ce a fost intai ... cartea sau sinodul ... dar e exact asa in carte
" Cuvantul poate fi o sabie si pentru cel care-l rosteste " ( Parintele Gheorghe de pe forumul crestinORTODOX )
Vechi 27.10.2010, 22:04:35
Member

Implicit pt.paradox

(Din pacate cazul Mitropolitului Cutare este doar virful icebergului, a apostaziei care a inceput la 1924 si s-a amplificat continuu si accelerat pina in zilele noastre pentru ca intreg Sinodul este total angrenat in miscarea ecumenista anti-hristica.)

Dupa cum spui tu,toti suntem in aceeasi oala.
Inca un motiv in plus ca noi cei de azi sa ne pocaim si sa ne rugam pentru toti cei care au gresit,si pentru Sf.Sinod. Frate,pocainta nu are varsta,sa pricepi acest lucru.Poti gresi toata viata si in ultima clipa sa te pocaiesti de faptele tale,si sa primesti iertare si mantuire.Asa cum cel din ceasul al unsprezecelea a intrat in vie si a lucrat mai putin decat cel venit in ceasul al treilea sau al saselea, si a primit aceeasi moneda,asa se intampla si cu cel care se pocaieste mai tarziu decat unul sau altul.Unul se pocaieste de faptele lui la tinerete,altul mai tarziu sau chiar pe patul de moarte.Dumnezeu prin marea Sa Milostivire asteapta pe fiecare cu rabdare sa se indrepte din greseala lui.Oare Dumnezeu nu are tot dreptul sa faca ce vrea cu cele ce sunt ale Sale,sau ochiul tau vede rau si nedrept?
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 22:09:00
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Pentru ce sa se pocaiasca ?! Pentru ca s-a impartasit cu Preasfantul Trup si Sange al Domnului nostru Isus Cristos ?!
Discutam despre dogmele si canoanele ortodoxe si nu de cele catolice.Cand va fi cazul,vom discuta si despre cele catolice.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2010, 22:20:32
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemistris Vezi mesajul
Discutam despre dogmele si canoanele ortodoxe si nu de cele catolice.Cand va fi cazul,vom discuta si despre cele catolice.
Dogmele si canoanele ortodoxe spun cumva ca impartasirea cu Sfantul Trup si Sange este ceva pentru care trebuie sa te pocaiesti ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfintii Martiri Brancoveni cozia Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 26 27.02.2014 17:23:06
Manastirea Chiajna ciucaelena Generalitati 1 30.07.2011 22:03:25
Sfintii martiri brancoveni georgeval Generalitati 23 18.08.2009 17:29:35
Opinia Avocatului Cezar Axinte de la Fundatia Sfintii Martiri Brancoveni camiann Generalitati 0 06.02.2009 11:49:54
Sfintii Martiri Brancoveni Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 1 17.08.2008 21:59:40